Omah atap ijo ing Norwegia

Norwegia Iki minangka salah sawijining negara paling ijo ing Eropa lan pedunung kalebu sing paling setya karo lingkungan ing Eropa. Semono uga semangat lingkungane yen sawetara wong malah nutupi omahe kanthi suket: ana sing ijo padhang lan meh katon alus; liyane duwe warna emas lan katon kaya gandum utawa gandum. Uga ana atap suket sing nggabungake tanduran lan kembang, lan uga ana sing wit cilik.

Kayane guyon, nanging bener: atap suket ing Norwegia minangka tradhisi, sanajan ora pancen motivasi saka kesadaran lingkungan, nanging kanthi kaluwihan praktis amarga atap ijo iki mbantu stabilake omah, nyedhiyakake insulasi sing apik lan tahan banget.

Para ahli ujar manawa kebiasaan nutupi atap omah ing Skandinavia wiwit jaman biyen. Suket lan kulit kayu Birch. Atap jubin, sing katon luwih awal ing kutha-kutha lan omah-omah ing deso, mboko sithik ngganti atap suket. Nanging sadurunge punah pungkasan, romantika nasional mbalekake tradhisi lawas iki, dadi apik banget, ing pungkasan abad kepungkur.

Pasar anyar dibukak kanthi motivasi saka panjaluk gubuk lan omah plancongan. Sanalika, museum terbuka lan gerakan pelestarian nggawe budaya tradisional bangunan kuna. Thanks kanggo cadangan iki, atap suket saiki wis dadi alternatif bahan modern.

Lan kanggo nuduhake manawa wong Norwegia serius, saben taun wiwit taun 2000, ing Asosiasi Atap Hijau Skandinavia menehi penghargaan kanggo proyek atap ijo paling apik ing Norwegia, Swedia lan Denmark.

Informasi luwih lengkap - Lelungan menyang Norwegia Lor

Gambar: greenroof.se

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*