Apa sing ora kejawab ing Bali

Candi Tanah Lot

Nalika mikir babagan tujuan plancongan sing luar biasa, katon Bali, sawijining pulau sing apik banget lan duwe sawetara pantai paling apik ing saindenging jagad.

Yen sampeyan durung lelungan menyang kene, nanging sampeyan pengin banget, sampeyan kudu mikir babagan apa sing kudu ditindakake, menyang endi tujuane, sing ora bisa dilalekake, mula aja nganti getun. Mula, mikir babagan preinan sabanjure yaiku sawetara tips babagan ora kejawab ing Bali.

Bali

Bali

Kaping kabeh Bali minangka sawijining pulau lan ing wektu sing padha dadi provinsi indonesia. Minangka bagean saka kepulauan sing kalebu Jawa lan sanajan duwe pantai sing apik, sing apik yaiku nambah budaya kuno.

Jembar wilayah kasebut meh 6 ewu kilometer persegi lan ana sisih kidul khatulistiwa. Pagunungan banget kanthi pucuk dhuwure luwih saka telung ewu meter yaiku gunung geni sing isih aktif. Sekitar Dilindhungi dening karang, mula pemandangane duwe pantai putih lan gunung geni, uga pantai pasir ireng.

Resor Bali

Ibu kotane yaiku kutha Denpasar nanging Singraja uga dadi kutha sing penting amarga dadi ibukutha lan pelabuhan lawas ing jaman kolonial. Musim udan udan saka Juni nganti September mula cocog karo musim panas Eropa.

Yen sampeyan mbukak saka Oktober nganti Maret sampeyan bakal nemokake akeh udan amarga Iklim Bali tropis banget.

Semenanjung Bukit

Semenanjung Bukit

Ana pucuk kidul pulau kasebut lan nduwe malang sing garing lan karang. Kanthi abad XXI, investasi jutawan wiwit ngembangake pariwisata, mula jurang sing landhep, sawijining ombak becik kanggo paselancar lan kasunyatane cedhak banget karo bandara internasional ing pulau kasebut.

Candi Uluwatu

Ing semenanjung iki ana Kuil Uluwatu, ing sisih ndhuwur jurang 70 meter sing nggumunke sing nyawang Samodra India. Gedhe megah lan sanajan wis kaping pirang-pirang dibangun maneh wiwit abad kaping XNUMX.

Pemandangan sunar srengenge bisa disekseni.

Klungkung

Ubud 2

Yen sampeyan nggoleki candhi, budaya, taman, lanskap lan teras beras, mula iki tujuane. Sampeyan bisa nindakake numpak sepeda utawa kegiyatan liyane sing nyenengake kayata rafting ing leren Kali Ayung utawa hiking. Yen sampeyan arep santai, ana spa lan akeh panggonan kanggo nampa pijet.

Klungkung iku desa sing apik banget nganggo klapa, tlaga, kolam lan candhi sing dununge kurang saka sakjam saka pantai Kuta. Iki kaya jantung budaya Bali, mula ora bisa dilalekake. Ana akeh akomodasi lan ana hotel lan resort sing apik.

Klungkung

Sampeyan bisa nambah ngunjungi sawetara desa sekitar, kayata Petulu utawa Tegenungan utawa sedina ing kebon nasi sing melu kegiyatane, coba panganan mentah saka sawetara restoran utawa ing restoran kasebut uga seneng pengalaman sing ora ana gayane amarga akeh papan sing arsitektur sing apik.

Goa gajah

Goa gajah

Yen sampeyan ninggalake Ubud lan lelungan udakara rong kilometer ing sisih kidul wetan, nalika arep menyang Bedulu, sampeyan tekan Goa Gajah. Yaiku a guwa sing apik lan lawangane diukir ing watu watu lan bentuké kaya T.

Ing njerone pecahan saka simbol flaic dewa Hindu Siwa, ing lingam, uga pasangane wanita, ing yoni, patung putra dewa lan Ganesha liyane, dewa sing duwe gajah.

Goa Gajah Gajah

Ing lawang guwa sampeyan bakal weruh loro kolam kanggo adus sing duwe enem wanita. Asal saka guwa kasebut ora dingerteni, nanging legenda ujar manawa digawe kanthi driji raksasa Kebo Iwa. Para ilmuwan ujar manawa kudu diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX, sanajan arkeolog Walanda padha ditemokake maneh ing 1923.

Ninggalake guwa sing dituju sawah, wong-wong ing Sungai Petanu, ing kana ana stupa sing njaga tinggalan Buddha. Kasunyatane yaiku amarga akeh kaendahan mesthi ana pariwisata saran sampeyan ngunjungi Goa Gajah sadurunge jam 10 esuk amarga wiwit semana bis wiwit teka.

Situs kasebut wis dibukak jam 8 esuk.

Pantai Kuta

Iki paling misuwur ing Bali lan ana pista terus-terusan. Iki minangka papan kanggo ketemu wong, nari lan seneng-seneng. Ana kabeh panggonan kanggo anggaran.

Pantai iki uga dikenal kanthi jeneng pantai surup y iku kidul pulo. Biyen dadi desa nelayan sederhana lan dadi salah sawijining kutha Bali pertama sing dadi tujuan wisata. Pasisiré jembar lan dawa, saiki hotel, pub lan restoran ana sing kasedhiya. 

Kuta 2

Uga Cedhak karo Bandara Internasional Bali, Ngurah Rai, dadi paselancar seneng banget. Ing cedhak yaiku Jimbaran, Pesanggaran lan Densapar. Pantai Nusa Dua kanggo dompet sing luwih gedhe amarga resor mewah lan pantai kasebut dadi pribadi.

Detil: wis ana rong serangan sing ditindakake lan ana luwih saka 200 wong sing tiwas.

Gunung batur

Gunung batur

Wetan Bali lan sing bakal sampeyan deleng iku kaldera gunung geni. Kanggo tekan kana sampeyan kudu menek udakara 1700 meter, munggah gunung sing hebat ing sisih gunung geni sing isih aktif.

Akeh turis miwiti pendakian sadurunge sunar srengenge kanggo mikir saka ndhuwur kabeh, mula yen sampeyan kepengin, siyap tangi jam 4 esuk.

Gunung Batur 2

Untunge dudu munggah susah lan rong jam sampeyan wis ana ing ngarep sunar srengenge. Uga, nalika srengenge surup, pandhangane apik banget.

Agritourisme

Tanduran kopi ing Bali

Kaya ing kebon sing lagi ditandur pari ing Bali ana kebon kopi Lan sing paling apik yaiku sampeyan bisa ngunjungi, ndeleng tanduran lan ngrasakake kopi lokal. Kopi Bali sing larang lan misuwur yaiku Kopi Luwak.

Kuil sing paling misuwur

Pura Tanath Lot Temple

Tanah Tanah Murni Iki minangka candhi liyane sing dikunjungi wong asing lan ing wektu sing padha dikunjungi para peziarah Bali. Iki minangka formasi rock fantastis lan minangka kertu pos paling tenang sing bisa dibayangake.

Ulun Danu Beratan

Luwih becik lunga nalika pasang surut amarga meh bisa mlaku ing banyu menyang candhi. Kurang luwih padha karo sampeyan Ulun Danu Bratan Murni, candhi liyane sing ing kasus iki dununge persis ing tepining tlaga Bratan lan katon ing banyune.

Mesthi wae kita cendhak banget karo dhaptar iki, nanging pancen bisa dadi pandhuan ing perjalanan lan sampeyan bakal nambah tujuan liyane miturut kekarepan sampeyan.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*