Panganan khas Cordoba

Salmorejo

La panganan khas Cordoba Iki minangka asil saka rong pengaruh. Ing sisih siji, Andalusia asalé saka jaman kepungkur Muslim lan, ing sisih liya, rawuh Kristen saka sisih lor Semenanjung Iberia. Kanggo pisanan kang owes nggunakake KALUBÈRAN saka rempah-rempah kayata oregano, mint utawa tarragon, nalika akeh resep-resep tradisional wis dijupuk saka terakhir.

ing Produk bumi minangka bahan utama. Antarane wong-wong mau, peran sing padha penting dimainake dening lenga zaitun saka sawahe. Nanging uga kewan ing gunung-gununge. Sabenere, kita bisa mbedakake rong varian ing gastronomi Cordovan. Telpon sopan santun Amarga wis dikembangake ing pusat pertanian kasebut, mula digawe saka sup lan semur. Nanging, ing saka padesan Iku adhedhasar luwih ing pasugatan hearty. Yen sampeyan pengin ngerti panganan khas Córdoba sing luwih apik, kita bakal ngunjungi resep-resep sing paling populer.

Sup kadhemen, klasik ing panganan khas Córdoba

Papak putih

Piring saka ajoblanco

Cuaca tansah mengaruhi gastronomi sawijining panggonan. Lan Córdoba ora bakal dadi pangecualian. Cuacane panas ngajak nyiyapake sup utawa krim kadhemen sing nyegerake awak. Mulane, jinis resep-resep iki tradisional ing masakan Cordovan.

Bisa uga klasik gedhe ing pangertèn iki sang salmorejo. Bahan dhasar yaiku roti sing wis ditumbuk, lenga zaitun, bawang putih, uyah lan tomat. Asilé yaiku krim sing enak sing disuguhake karo irisan daging babi utawa endhog sing digodhog. Uga, amarga komposisi lan cara ngombé, para ahli nyakup resep iki ing antarane gazpacho Andalusia.

Nanging iki ora mung sup kadhemen khas Córdoba. Semono uga Papak putih, kang digawe karo banyu, papak, uyah, lenga zaitun, roti, almonds lemah lan tutul saka cuka. Mangkono uga, dheweke bakal ngladeni kanthi diiringi potongan melon utawa anggur. Ing sisih liya, dipercaya manawa asal-usule luwih tuwa tinimbang salmorejo, amarga bisa ditemokake ing jaman Romawi lan uga masakan Yunani.

Stews lan wiwitan

Ndeleng sawetara flamenquines

Flamenquines

Nanging ora kabeh masakan kadhemen ing panganan khas Córdoba. Uga duwe resep-resep sing luwih enak sing bakal sampeyan rasakake. Antarane wong-wong mau, godhok saka kacang buncis pepe utawa boronia Lan paella negara. Sing terakhir duwe, saliyane beras, ham, daging babi, pitik lan chorizo, uga paprika lan cengkeh. Kajaba iku, stews liyane asparagus pait, migas lan bubur.

Nanging luwih pribumi yaiku pot cordovan, godhok chickpea digawe karo paprika, daging babi, bawang, bawang putih, uyah lan kubis. Minangka resep kuat, iku digunakake kanggo disiapake kanggo Feed buruh dina, nanging, liwat wektu, wis dadi klasik saka gastronomy provinsi Andalusia.

daging lokal

buntut sapi

Rabo de toro, panganan klasik saka Córdoba

Sapi dikembangake utamane ing pagunungan Córdoba. Nyatane, ana salah sawijining kabin paling gedhe ing Andalusia sing digawe saka sapi, wedhus lan wedhus. Sampeyan ora bakal kaget, mula, daging minangka bahan utama ing godhok wilayah kasebut.

Babagan kasebut, ana rong panganan sing dadi panganan khas Córdoba. Iku babagan flamenquines lan buntute bantheng. Sing pertama uga duwe persiapan sing gampang banget. Iki minangka irisan-irisan saka Serrano ham sing digulung ing jalur loin lan, mengko, dilapisi roti lan digoreng. Minangka penasaran, kita bakal pitutur marang kowe sing jeneng, minangka dipercaya, asalé saka aspek dowo saka tampilan. Kajaba iku, ahli gastronomi nempatake asal saka sajian iki ing kutha Cordoban Bujalance, sanajan wis nyebar ing saindhenging Spanyol.

Kanggo bagean kasebut, buntut sapi uga dadi panganan umum ing negara liya. Ing kasus kasebut, resep kasebut wis dikenal wiwit jaman Romawi, sanajan persiapan saiki diwiwiti ing abad kaping XNUMX. Minangka jeneng kasebut, disiapake kanthi buntut sapi (banteng utawa sapi) lan uga nduweni tomat, bawang, wortel, lada, bawang putih, uyah lan rwaning teluk. Uga, nambah lenga zaitun lan segelas anggur abang.

Rong pasugatan sing wis diterangake kanggo sampeyan minangka ciri khas saka panganan khas Córdoba babagan daging. Nanging ana liyane kaya daging sapi karo artichokes, sing godhok terwelu, ing Godhok domba utawa bocah nyusu babi. Chanfaina uga diapresiasi, sing uga digawe karo wedhus lan getih, bawang, bawang putih, rwaning teluk lan lombok. Nanging resep iki uga kalebu, kanthi variasi, kanggo liyane pawon Spanyol lan malah Amerika Latin.

Piring liyane sing katon ing panganan khas Córdoba

Baena ngguyu

A scramble saka Baena

Bebarengan karo persiapan sing enak ing ndhuwur, ana resep-resep liyane sing padha karo masakan Cordovan. Contone, sampeyan duwe Omelet San Jose, sing nyampur endhog sing diantemi karo breadcrumbs lan saus saffron khusus sing menehi werna kuning unik. Lan, uga, Baena scramble, kanthi tunas bawang putih sing lembut.

Iku uga kepileh salad cordovan, padha karo Rusia, nanging karo zaitun ireng saka tanah. Lan, kanggo sajian sayuran, sampeyan duwe terong goreng karo madu lan Artichoke gaya Montillana, sing disiapake karo anggur saka sebutan Montilla-Moriles, mula jenenge.

Luwih penasaran yaiku lettuce papak, uga disebut jantung Cordovan, kang digawe dening klamben sayur-sayuran karo sauce digawe saka papak goreng, paprika, uyah, cuka lan potongan Serrano ham.

Snails, klasik gastronomy Cordovan

Keong

Siput, panganan dhasar ing panganan khas Córdoba

Iku penasaran apa mengkono karo bekicot ing Spanyol. Nalika ing sawetara wilayah meh ora dikonsumsi, ing sawetara wilayah dianggep minangka delicacy. Antarane sing terakhir yaiku Córdoba, sing wis dadi kabeh banner gastronomy sawijining, nganti didol ing kios-kios dalan.

Nyatane, ana akeh elaborasi sing wis dikembangake ing kutha Andalusia. Sampeyan bisa nyoba karo macem-macem sauces. Nanging, meh tansah kalebu produk kayata tomat, bawang, mrico abang, bawang putih, anggur, mint lan rempah-rempah liyane. Uga, sing paling umum biasane pedhes, sanajan sawetara juru masak wis miwiti nggawe resep-resep anyar lan wani. Contone, bekicot gaya Romawi, tumis belut, diombe nganggo benang ham lan malah carbonara.

Iwak saka provinsi pedalaman

iwak ing marinade

Piring iwak marinated

Kaya sing wis dingerteni, Córdoba ora duwe segara, sanajan ana kali. Nanging iki ora nyegah iwak uga ana ing sawetara resep-resep gastronomi. Kaya ing bagean liyane ing Spanyol, cukup sing dicokot saka rin-ran, godhok tuna karo kentang lan mrico. Kadhangkala, uga disiapake karo iwak asin. Sing terakhir uga digunakake kanggo masak sup bawang putih, sing ngiringi karo tomat.

Nanging, luwih umum iwak marinated, utamané palometa, sing ing Córdoba diwenehi jeneng unik "japuta". Dibumbui karo paprika manis, bawang putih, cuka, oregano lan glepung banjur digoreng ing lenga zaitun sing akeh banget. Nanging uga marinade lan vinaigrette digunakake kanggo nyiapake sajian kasebut. Kanthi sing terakhir, akeh sing dikonsumsi teri.

Confectionery saka Cordoba

permen quince

Quince manis

Minangka kanggo panganan cuci mulut, padha uga banget mawarni-warni ing gastronomy provinsi Andalusia iki. Ana keju apik, antarane kang siji saka Pedroches, sing digawe ing lembah homonim, wis wewatesan karo Extremadura. Nanging, ing ndhuwur kabeh, confectionery penting banget ing panganan khas Córdoba.

Manis masakan Cordovan nggabungake unsur khas Andalusia karo liyane saka werna La Mancha. Kanggo sing terakhir, umpamane, woh-wohan sing digoreng kayata kembang goreng, asli saka Campo de Calatrava lan sing malah wis tekan Meksiko lan Kolombia. Nanging, dheweke luwih lokal Aguilar meringuesing donat saka Priego lan tempel quince saka Puente Genil.

Ing kasus apa wae, bahan saka confectionery Cordoban yaiku madu, wijen lan matalahúva. Nanging, salah siji saka panganan cuci mulut paling khas provinsi Andalusia punika cake cordovan, delicacy digawe saka rambute angel lan puff pastry. Ing versi individu, iku nampa jeneng saka anak kucing lan padding podho rupo nindakake ing shortcrust pastry cake.

Akhire, yen sampeyan pengin seneng delicacy Cordovan liyane, sampeyan bisa order sawetara bubur manis. Ing kasus iki, digawe saka glepung, gula, susu, anise, lemon, lenga zaitun lan kayu manis.

Ombenan kanggo ngiringi panganan khas Córdoba

Botol Montilla-Moriles

Anggur saka Montilla-Moriles

Kita ora bisa ngrampungake tur gastronomi Cordova tanpa ngomong babagan omben-omben. Kita wis kasebut ing sasi ing denominasi anggur asal saka Montilla-Moriles. Ing kono sampeyan bakal nemokake anggur sing apik banget.

Yen sampeyan nggabungake segelas fino karo dulce liyane (contone, Pedro Ximénez), sampeyan bakal duwe seket seket, sing akeh dikonsumsi ing kutha minangka minuman beralkohol. Lan, kanggo ngrampungake jajanan sing enak, sampeyan bisa pesen segelas Rute brendi, sing digawe saka anise lan misuwur ing donya.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan úa lan pasugatan tradisional saka panganan khas Cordoba. Nanging, kita ora bisa gagal nyebutake keajaiban liyane kayata Serrano ham saka lembah Pedroches, sing Sosis Pozoblanco, las Puding ireng saka Fuenteovejuna utawa, ing lapangan vegetarian, ing hash cordovan, sing mung timun, bawang, mrico, tomat, lenga zaitun, uyah lan cuka. Apa sampeyan ora seneng ngunjungi sing ayu Córdoba lan seneng-seneng gastronomic iki?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)