Pantai Biarritz

Salah sawijining pantai sing paling misuwur lan apik ing Francia yaiku Pantai Biarritz, ing Atlantik, mung 32 kilometer saka tapel wates karo Spanyol. Mesthi sampeyan kenal dheweke lan yen sampeyan manggon ing Spanyol, sampeyan bisa uga plancongan.

Ya iku a pantai mewahSegara iku asri, nanging dudu mung babagan segara lan pasir, amarga suwe-suwe lingkungane wis dadi wigati lan saiki pantai lan kutha dadi papan wisata sing ora ana tandhingane.

Biarritz

Kutha iki ana ing Teluk Bizcaya, ing pesisir Atlantik ing wilayah Pyrenees, Prancis sisih kidul kulon. Wiwit tuwuh ing Abad Pertengahan, sapérangan saka tangan aktivitas paus paus, mula mamalia iki katon ing genggaman.

Biarritz iku kutha pelabuhan paus wiwit tanggal XNUMX nganti abad kaping XNUMXNanging abad sabanjure wiwit ngomong babagan sifat-sifat penyembuhan udara laut lan nasib kutha bakal diganti selawase.

Sajrone Abad XIX pariwisata primitif diwiwiti, sesarengan karo kelas industri borjuis sing berkembang lan para bangsawan, lan akeh sing teka ing kene sing pengin ngobati penyakit. Sawetara ujar manawa ketenaran pancen diwenehake dening Victor Hugo udakara taun 1843, kanthi menehi jeneng kasebut ing salah sawijining karya.

Biarritz banjur wiwit nandur modhal lan katon akeh kembang lan wit sing ditandur ing bukit sing wedhi, konstruksi pertahanan kanthi tangga lan dermaga ditinggalake lan ing tengah abad kaping XNUMX Permaisuri Eugenie, garwane Napoleon III, nggawe istana dhewe, mbukak lawang kanggo kunjungan saka kerajaan Eropa. Banjur teka kasino lan wong Amerika sing sugih, nanging bakal ana ing abad kaping-XNUMX.

Pantai Biarritz

Saiki pariwisata kesejahteraan biasane gabung karo turisme, olahraga sing luwih aktif, mula Biarritz luwih populer. Pantai kasebut dawane nem kilometer lan banjur bisa diomongake pitung pesisir, luwih saka mung siji.

Intine, kita kudu ngomong babagan Playa Grande de Biarritz, kanthi 450 meter wedhi lan apik kanggo surfing. Ing boardwalk sing mlaku dawa ing pantai ana restoran iwak lan panganan laut, kolam renang, kasino lan spa. Sejatine ana akeh pusat spa sing nawakake terapi lendhut, banyu segara lan liya-liyane.

Pantai iki uga dikenal minangka Pantai Permaisuri amarga ing kene, Permaisuri Eugenia yasa istana, pungkasane malih dadi hotel, Hotel de Palais. Ing kene ana wektu mengko surfing lair ing Eropa.

Nalika taun 1956 nalika panulis skrip Peter Viertel teka filme Srengenge uga surup, adhedhasar novel misuwur dening Hemminway. Produsen Zanuck teka bareng lan mula kabeh diwiwiti amarga Zanuck seneng surfing.

Setahun mengko, karo sawetara kanca, dheweke nggawe klub surfing eropa pertama, Klub Surf Waikiki. Lan wiwit semana pantai iki lan pesisir Basque dadi venue akeh kejuaraan lan kompetisi selancar. Temenan, sanajan saiki isih ana sekolah selancar yen sampeyan ora ngerti lan pengin miwiti.

La Milady minangka pantai liyane, gedhe, lan populer banget antarane wong enom lan warga lokal. Sampeyan bisa mlaku ing sadawane boardwalk lan nikmati pemandangan sing apik, lan uga area sing khusus kanggo bocah. Uga pantai iki wis dicocogake kanggo penyandang cacat motor. Mesthi wae, nalika pasang pasang mbebayani banget. Parkir gratis, ana sekolah surfing lan kafe.

Côte des Basques pancen surfer banget lan njupuk kauntungan saka ciri-cirine (diubengi tebing lan sampeyan bisa ndeleng pesisir Spanyol lan gunungane). Nalika pasang pasang nglarang nglangi lan meh ora ana pantai. Sampeyan bisa parkir mobil ing sisih ndhuwur tebing lan saka kono mlaku-mlaku utawa nganggo minibus gratis, ing musim panas. Ing wektu iki uga ana keamanan nganti jam 6, 7:30 sore.

Port Vieux minangka pantai cilik lan sepi sing ana ing jurang watu sing direksa angin lan ombak. Cedhak karo pusat kutha lan mulane iku cocog kanggo kulawarga sing duwe bocah cilik. Banyune biasane tenang lan enak kanggo renang. Sampeyan bisa diakses liwat Canon Rock lan Boucalot Rock, sanajan liwat sing terakhir sampeyan bisa liwat kapal utawa ski jet. Sampeyan ora bisa mancing jero banyu luwih saka 150 meter saka pesisir.

Ing dalan ana area parkir gratis ing musim salju, sing dibayar ing musim panas. Ing cedhak uga parkir ing ngisor lemah. Ana minibus gratis saka pusat sing ninggalake sampeyan ing kene, mlaku ing antarane 10 esuk lan 7 sore, kopi, sawetara klub nyilem, lan telung klub renang. Nanging ati-ati, iku pantai ing endi ngrokok ora diidini: Plage sans tabac.

Pantai Miramar misuwur karo warga amarga pantai apik banget lan tenang. Umume wong padha mlaku-mlaku, sanajan sampeyan uga bisa surfing lan papan olahraga. Ing cedhak kono ana parkiran lemah, yen mobil teka.

Marbella Iki minangka pantai sing apik, ekstensi Côte des Basque. Sampeyan luwih dihargai ing antarane para peselancar, sanajan wong-wong sing duwe cacat motor duwe rumit amarga ana watu lan langkah. Sampeyan bisa tekan ing kono kanthi bis, ana keamanan nalika musim panas, duwe sekolah surfing lan toko sewa peralatan lan restoran / kantin.

Apa maneh sing kudu ditindakake ing Biarritz

Ngluwihi pantai, sampeyan bisa nindakake luwih akeh. Contone, yen lunga karo bocah-bocah saliyane hotel sing duwe kegiyatan, mula ana Museum Maritim kanthi luwih saka 150 spesies segara kanggo dimangerteni Akuarium.

Ing Biarritz, ana harta arsitektur sing kalebu Greja St. Martin wiwit abad kaping XNUMX utawa Greja Orthodok Rusia. a mlaku sadawane boardwalk Sampeyan kudu, ndeleng Hôtel du Palais sing apik, tilas istana, utawa sing apik Selehake Ste Eugenie.

Sampeyan uga bisa mlaku-mlaku kanthi gastronomi liwat Pasar Halle utawa Pasar Les Halles, kanggo nyoba kabeh utawa tuku produk regional: keju, khas piperade, Montagne madu… Iki uga dadi papan sing apik kanggo coba iwak lan panganan laut karo Kripik, ing sawijining restoran, sanajan umume larang, utawa tusuk sate utawa pintxo, ing Rue des Halles sing sibuk.

Karo tampilan paling apik Dheweke diwenehake dening boardwalk, mercusuar kanthi teras, saka mengko sampeyan bisa mlaku menyang Côte des Basques, utawa restoran Surf dheweke nawakake, kanthi saben wayah surup, papan sing paling apik kanggo seneng kertu pos kanthi gelas anggur Prancis sing ana.

Nalika nggawe outing sethithik, sampeyan bisa bukak resort cedhak Saint Jean De Luz lan Cibourne, kanthi bangunan sing apik, pelabuhan mancing, kali lan warna. Arsitektur khas Basque ing Cibourne apik banget lan padha uga kanggo pantai Saint Jean De Luz, yen sampeyan pengin uwal saka pariwisata mega ing Biarritz.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)