Pantai paling apik ing Chiclana: La Barrosa, Playa del Puerco lan Sancti Petri

Pantai paling apik ing Chiclana

Diadegake dening wong Fenisia ing abad kaping XNUMX SM ing sisih kidul Cádiz, Chiclana dianggep salah sawijining kutha paling tuwas provinsi. Ing taun 1303, Fernando IV menehi tanah Chiclana menyang omah Medina Sidonia, khusus kanggo Alonso Pérez de Guzman, mula kutha kasebut saiki diadegake. Transfer para bangsawan lan ledakan sing dijajah koloni Amerika, pungkasane didol maneh lan nuwuhake monumental.

Saiki, Chiclana nampani akeh turis, nasional lan internasional, sing kepincut karo iklim lan kasugihan alam ing wilayah kasebut. Lan iku, saka 203 km ² sing ngenggoni istilah kotamadya, meh saprotelon minangka bagean saka Taman Nasional Teluk Cádiz. Pasisiré, sawetara kilomèter saka wilayah kutha, kalebu salah sawijining pratelan utama turis kutha segara. Supaya sampeyan ora kliwat kesempatan kanggo nikmati preinan ing pasir Chiclana, Aku bakal menehi katrangan ing postingan iki sing dadi pesisir paling apik.

Pantai La Barrosa

Playa de la Barrosa minangka salah sawijining pantai paling apik ing Chiclana

Sanajan dununge ing wilayah urbanisasi, kualitas lan pengawetan pantai iki luar biasa. Nyatane, nduweni sertifikasi lingkungan kayata Bendera Biru, khusus kanggo pantai lan pelabuhan, lan tundhuk karo ISO 14001, standar internasional kanggo manajemen lingkungan.

Su akses gampang lan ambane garis pantai, sing udakara udakara 60 meter, nggawe a pilihan sing sampurna kanggo turis sing nggoleki pantai sing kepenak, sing bisa ditumpaki nganggo mobil lan kanthi macem-macem fasilitas, tanpa kudu nolak banyu bersih lan kaendahan alam garis pantai Cadiz.

Sanajan turu lan ngaso ing pasir emas sing apik banget, La Barrosa uga seneng nawakake tawaran menarik kanggo turis sing paling aktif. Ana sekolah surfing lan layangan sing nawakake kursus lan duwe layanan nyewa peralatan olahraga. Kegiatan uga diatur supaya sampeyan bisa ngujo lanskap nalika ngrasakake pengalaman sing nyenengake lan nyenengake pusat jaran sing nawakake nunggang jaran sadawane pantai.

Yen sampeyan luwih seneng lounger lan bar pantai, sampeyan bisa ngombe omben-omben utawa bir adhem ing Pantai Mojama utawa ing Albarrosa, loro-lorone papan kasebut biasane mapan ing pasir lan, saliyane swasana sing apik banget, jajanan sing megah. On promenade sampeyan bakal nemokake pilihan gastronomis liyane, restoran kanthi teras gedhe sing cocog kanggo nonton srengenge surup. Aja lunga tanpa nyoba ing iwak goreng, sajian khas wilayah pesisir Mediterania.

Pantai Puerco

Torre del Puerco ing pantai Chiclana

Antarane Novo Sancti Petri lan urbanisasi Roche Pantai El Puerco ngluwihi. Jenenge asale saka menara sing ana ing iring-iring pantai iki lan sing dadi bagean saka sistem bangunan perairan pesisir sing diprentahake Felipe II dibangun ing abad kaping 1811. Dibangun nganggo bahan-bahan asale saka Romawi, menara pengawal kasebut nyekseni Pertempuran Chiclana, pambrontakan militer sing diperjuangake ing taun XNUMX ing sekitare, ing konteks Perang Kamardikan Spanyol. Pirang-pirang taun mengko, digunakake kanggo ngontrol dalan tunas, amarga Chiclana minangka wilayah sing nduweni aktivitas Almadrabera sing dhuwur. Saiki, menara kasebut duwe platform ing sikile sing dadi titik telusuran.

Ing Playa del Puerco uga barak Garda Sipil abad rong puloh dilestarekake. Bangunan sing suwene ditinggal, direnovasi lan pungkasan musim panas Grupo Azotea mbukak Cuartel del Mar ing kana, restoran anyar sing nggunakake ruang khusus iki minangka tandha identitas lan nawakake para pelanggan menu sing ora bisa dikalahake ing salah sawijining lokasi sing paling istimewa saka wilayah

Pantai kasebut meh padha karo La Barrosa, kanthi pasir emas lan banyu bening, sanajan wis wilayah liyane ijo, bukit pasir lan tebing parang sing menehi katon luwih alami lan narik kawigaten kanggo wong-wong sing golek lingkungan sing luwih terpencil saka urbanisasi.

Pantai Sancti Petri

Pantai Sancti Petri ing Chiclana

Es salah sawijining pesisir paling misuwur ing wilayah kasebut. Ing sawetara acara, yen pasang pasang surut, bisa diakses kanthi mlaku saka La Barrosa. Pantai Sancti Petri kaperang dadi loro, a perawan pisanan babagan kanthi nilai ekologis sing dhuwur lan a sikil nomer loro wiwit saka banyu pecah nganti lawas desa mancing Sancti Petri. Kutha iki didegake amarga pemukiman nelayan jebakan sing nggabungake ing wilayah Chiclana iki minangka industri otentik adhedhasar konservasi nelayan lan tuna.

Sancti Petri sacoro prakteke ora dipanggoni ing taun 1973, nanging saiki lagi proses pemulihan lan wis dadi titik wisata sing disenengi kanggo sing ngunjungi pesisir Cadiz. Restoran sing ana ing kutha kasebut nawakake produk seger saka segara, dadi papan sing cocog kanggo nikmati panganan khas Cádiz. Windsurfing sekolah, pelayaran lan perusahaan sing ngatur kegiatan nautika Dheweke wis pindhah menyang wilayah kasebut, kepincut karo kekayaan alam.

Kastil Sancti Petri

Kastil Sancti Petri minangka simbol saka Chiclana

Saka pantai sampeyan bisa ndeleng Castillo de Sancti Petri, sing wis dadi kagungane kutha San Fernando, nanging sing dianggep minangka Simbol chiclana. Bèntèng iki dibangun ing sisih cilik lan kanggo tekan kono, sampeyan kudu nuli browsing. Kanggo nggampangake akses para turis, dibangun jeti. Ana tamasya kayak sing mangkat saka Punta del Boquerón lan uga kutha lan tDheweke nggawa pulau cilik supaya sampeyan bisa ngunjungi kastil.

Turret minangka bagean paling tuwa ing benteng kasebut, dibangun ing abad kaping XNUMX dening Laksamana Benedetto Zacarías sajrone pemerintahan maneh ing Cádiz. Banjur, ing abad kaping XNUMX, sisane dibangun lan dadi titik militer strategis sajrone Perang Kamardikan, uga dienggo ing acara-acara tartamtu minangka penjara kanggo tahanan politik nalika semana.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*