Pantai Oyambre ing Cantabria

Pantai Oyambre

Ing komunitas Cantabria kita bisa nemokake pesisir sing apik lan lanskap alam, saengga angel milih salah sawijine. Pantai Oyambre dianggep minangka salah sawijining sing paling apik lan mulane kita bakal ngobrol babagan lan lingkungane. Iki minangka pantai sing ana ing kutha Valdáliga lan San Vicente de la Barquera.

La pantai Oyambre sing apik yaiku papan sing apik banget Dawane udakara rong kilometer sing dadi kunjungan penting yen tetep ing San Vicente de la Barquera, papan turis sing apik banget. Dununge ana ing Taman Alam Oyambre lan mula uga nduweni nilai ekologis sing gedhe.

Cara menyang pantai Oyambre

Iki pantai mapan ing papan sing gampang diakses awit cedhak karo Santander. Yen sampeyan tekan ing Santander, sampeyan bisa njupuk A-7 menyang Torrelavega banjur A-8 menyang San Vicente de la Barquera. Nalika tekan kutha iki, kita kudu mbukak dalan CA-236 sing nggawa langsung menyang Taman Alam Oyambre lan menyang pantai sing apik iki. Saka Asturias, kita uga bisa liwat dalan E-70 banjur A-8 menyang San Vicente de la Barquera. Gampang tekan kutha iki saka macem-macem titik amarga dalan gedhe ngliwati, mula gampang tekan pantai.

Taman Alam Oyambre

Pantai iki dununge ing taman alam sing dilindhungi sing apik. Taman iki disebarake antarane macem-macem kotamadya, Comillas, San Vicente de la Barquera, Udías, Valdáliga lan Val de San Vicente. Papan iki wis dadi taman alami wiwit taun 1988. Taman iki kalebu muara muara San Vicente lan muara Rabia. Iki minangka ekosistem ing wilayah pesisir sing bisa ditemokake bukit pasir, alas lan muara kanthi flora lan fauna sing luar biasa. Ing kene sampeyan bakal nemokake akeh manuk akuatik sing isih ana ing wilayah kasebut sajrone migrasi.

Pantai Oyambre

Pantai Oyambre

Iki minangka pasir saka pasir emas sing apik banget kanthi ombak. Kita ngerti manawa pantai ing Cantabria cukup mbukak lan bisa uga katon ombak sampurna kanggo olahraga kayata surfing utawa selancar angin. Minangka babagan layanane, ana parkiran mobil ing sacedhake lan bisa uga mlebu plancongan umum, paling ora ing musim. Ana area kemah lan ing musim iki sampeyan uga bisa nemokake bar pantai ing sacedhake kanggo tuku adhem. Kanthi dadi pantai sing populer lan apik banget, pendhudhukane rata-rata. Ing kulawarga, kudu ngati-ati karo ombak amarga gumantung yen ora disaranake bocah supaya adus. Ing musim uga ana layanan penyelamat. Kita kudu nggatekake gendera sing gelombang amarga dheweke ngandhani manawa bisa adus utawa bisa mbebayani. Ngidini bendera ijo sing diidini, kanthi warna kuning sampeyan kudu ati-ati tartamtu lan kanthi gendera abang luwih becik ora adus. Saliyane, sawetara larangan kudu dipikirake, amarga asu ora diidini ing pantai, uga ora bisa main bal utawa shovel utawa mbuwang sampah.

Wilayah sing cedhak

Pantai iki apik banget nanging uga ngidini kita ndeleng sawetara wilayah sing cedhak kanggo tamasya. Ana pantai liyane sing cedhak, kayata Pantai El Cabo ing San Vicente de la Barquera udakara rong kilometer utawa pantai Comillas ing Comillas udakara patang kilometer.

San Vicente de la Barquera

San Vicente de la Barquera

Kutha cilik iki didegaké ing abad kaping XNUMX dening Alfonso I lan dheweke yasa kastil ing kene, sacedhake kutha iki bakal diatur. Iki minangka papan sing mesthi dilewati yen menyang Asturias lan uga dununge ing Camino de Santiago sing kondhang, mula akeh pariwisata. Salah sawijining perkara sing bisa dideleng ing kutha iki yaiku Puente de la Maza sing apik, jembatan watu saka abad kaping 32 sing dibangun ing jembatan kayu sing paling tuwa. Kasedhiya XNUMX lengkungan lan ana legenda sing ujar manawa sampeyan kepengin lan nyebrang jembatan kanthi ambegan, gegayuhan kasebut bakal kawujud.

Liyane panggonan sing bisa dideleng ing kutha iki yaiku Biara San Luis, konstruksi gaya Gothic saka prentah Franciscan. Wilayah lawas ing kutha kasebut nyedhiyakake akeh conto arsitektur kuno, kayata Torre del Proboste, menara abad kaping XNUMX sing dipasang ing tembok lawas. Liyane sing narik kawigaten yaiku greja Santa María de los Ángeles ing sisih ndhuwur kutha kasebut. Greja sing apik sing dibangun nganti abad kaping XNUMX lan menehi conto gaya gothic sing apik. Pantesan bisa dideleng interior lan eksterior, amarga uga diandharake minangka Situs Menarik Budaya.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*