Papan sing sampeyan aja nganti kliwat ing Yordania

petra-Yordania

Jordan iku negara sing apik banget. Papan sing beda-beda amarga sampeyan mlaku ing ibukutha, Amman, semrawut amarga grapyak karo wong sing lelungan, lan saben dina luwih apik nalika sampeyan lagi ngambang ing Segara Mati utawa nemokake salah sawijining gaweyan manungsa sing paling apik ing sejarah: Petra. Ing baris ing ngisor iki, aku bakal nulis sawetara saka papan sing sampeyan ora kejawab ing negara iki, salah sawijining sing paling akeh dibukak ing Timur Tengah.

Sadurunge arep ngomong wisata sing ora kaetung negara iki, aku bakal mandheg ngomong babagan masalah sing penting kanggo dijlentrehake. Negara sing aman, yen sampeyan ora ragu-ragu. Kasunyatan manawa mbatesi negara-negara sing saiki lagi ngalami perang angel, ora bakal nggawe negara iki luwih mbebayani. Aku ana ing wulan September kepungkur lan kahanan ing negara iki tenang, kaya sing wis suwe.

Amman, ibukota

CitadelAman

Haman iku ibukutha Yordania lan luwih saka rong yuta jiwa, iki minangka salah sawijining referensi pariwisata negara. Kutha Arab sing khas kanthi bangunan-bangunan persegi ditumpukake ing wilayah tengah kutha, iki eksotis lan urip banget ing paningale wong lelungan. Ing kana sampeyan bisa kesasar ing lurung-lurung lan toko, supaya sampeyan bisa nggawa bau lan rame ing pasar, mlebu omah paling tuwa ing kutha utawa mikirake mesjid-mesine.

tuguhe Petrachurch Nanging yen arep ndelok ing Amman, sing paling penting yaiku bètèngé. Antarane sisa-sisa papan iki, sing diwiwiti wiwit 7.000 taun kepungkur, sampeyan bisa ndeleng mesjid Umayyah, gereja Byzantine lan Kuil Hercules, sing dadi salah sawijining ikon. Kajaba iku, ing kana sampeyan uga bisa ndeleng obyek nalika semana ing Museum Arkeologi Yordania, sing mlebu kalebu ing rega riko kasebut.

Segara Mati, ing endi urip ora ana

El Segara mati jenenge kaya ngono amarga kabeh makhluk urip ora bisa ditindakake. Nanging ora mung amarga alesan iki minangka salah sawijining keanehan paling seksi ing donyaNanging amarga ana ing titik paling endhek ing bumi lan konsentrasi uyah sing akeh, siji bisa ngambang ing banyu. Mangkono, para plancong seneng-seneng nalika ngrasakake segara, sing mesthi rencana sing kudu ditindakake sawetara dina.

Segara Mati

Kanggo nambah pesona ing papan iki, kita kudu nyorot jumlah sifat tamba sing disebabake menyang Segara Mati wiwit ana Cleopatra dhewe. Mula, akeh wong sing plancong uga mrana kanggo ngobati psoriasis, rematik utawa kahanan stres, umume.

Wadi Mujib, kaendahan alam

Umume, Yordania minangka negara malang sing garing, ing endi sampeyan bisa ngrasakake papane kanthi iklim garing. Antarane salah sawijine atraksi kasebut yaiku wadi mujib, jurang gedhe ing antarane tembok watu gedhe sing mudhun menyang Segara Mati.

wadimugib

Karakteristik kasebut ndadekake papan iki cocog kanggo nindakake kegiyatan petualangan kayata ngarai. Ing lelungan iki, para plancong bakal bisa nggeser watu gedhe, nyusup sawise banyu lan ndeleng lanskap proporsi sing apik banget lan kaendahan sing angel dilalekake.

Petra, daya tarik sing apik ing Yordania

Kanggo panggonan sabanjure sing sampeyan ora bakal kesasar ing Yordania, Dakkira ora prelu mekso. PetraKutha kuno masarakat Nabatean, minangka salah sawijining situs arkeologi sing paling apik lan paling apik ing saindenging jagad. Uga diakoni minangka salah siji saka pitung keajaiban jagad modern, daya tarik turis iki mesthi bakal nggawe sampeyan bisu. Kanggo riko, cadangan paling ora sedina muput, sandhangan sing kepenak banjur bukak mripat.

petrajordan

Lawang ing kutha kasebut yaiku liwat jurang Siq, papan sing uga tembok tembok sing apik banget lan warna oranye sing khas. Pemberhentian penting sing pertama yaiku Keuangan, ing Ikon Petra sing paling dikenal lan sing biyen digunakake minangka makam kerajaan. Pati bakal ana ing kunjungan iki, amarga umume monumen sing dikunjungi yaiku mausoleum, uga gereja, candhi liyane utawa teater. Sawise wolung jam mlaku-mlaku meh ora ngganggu, Petra minangka papan sing angel dilalekake.

Wadi Rum, ara-ara samun Yordania

Pungkasan, sampeyan ora bakal kliwat kesempatan kanggo nyedhak Wadi Rum, ara-ara samun ing negara kasebut. Jembar lahan sing jembar iki, umume digawe saka watu nanging uga pasir, populer ing jaman biyen amarga Lawrence saka Arab nindakake operasi ing kana nalika jaman Pemberontakan Arab. Ana macem-macem rute ing 4 × 4 lan saliyane lanskap, sampeyan bisa mandheg ing papan sing ngajak wong Badhe menyang teh lan uga ana restoran ing sacedhake, sing bisa mangan panganan khas daerah kasebut lan dimasak kanthi cara lokal , sing kadang kalebu masak. piring ing lemah.

wadirum

Nonton awan awan, gumun karo malang sing oker lan turu ing tendha dheweke bakal dadi tambahan kanggo nggawe kunjungan iki minangka salah sawijining prekara sing penting kanggo lelungan menyang Yordania.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*