Patios de Córdoba, Warisan Kamanungsan sing Ora Ketara

Patios ing Cordoba

ing rute saka Patios ing Córdoba Dheweke ora misuwur karo turis sing biasa, sing fokus ing masjid-katedral lan wilayah-wilayah kutha lawas sing katon. Nanging ing mburine sawetara omah paling tuwa sing ndhelikake bandha nyata, pelataran sing dadi elemen dhasar ing omah sing wis ana ing jaman Romawi lan Muslim.

Yen kita uga pengin ndeleng teras kasebut kanthi kamulyan, kita kudu mbukak ing Mei, yaiku nalika Riyaya Pasien ing Córdoba. Pesta ing teras kasebut dihiasi akeh kembang supaya katon ayu banget. Tanpa mangu-mangu, iku pengalaman sing apik banget yen kita ketemu ing kutha saiki.

Patios ing Cordoba

Patios karo kembang

La cuaca sing apik ing kutha Córdoba wis nyengkuyung nggawe omah jinis iki ing jaman penaklukan Romawi. Struktur sing tetep penting karo umat Islam lan saiki. Teras tengah ing omah Andalusia umume, amarga iki area sing intim ing omah sing ana ing njobo, supaya sampeyan bisa ngrasakake hawa seger lan srengenge sajrone taun lan ing privasi omah kita dhewe. Teras iki biyen duwe sumur utawa area koleksi banyu, sing penting ing kutha sing ora udan udan, mula ing sawetara sumur lawas isih bisa dideleng minangka bagean saka teras.

Pelataran kasebut lagi ing tengah omahNalika ngliwati lorong, sing biasane dihias nganggo mozaik utawa kembang, sampeyan tekan teras, banjur metu menyang udara. Teras iki bisa duwe batu besar utawa mozaik ing lemah, tanduran, banyu mancur utawa sumur ing tengah. Kajaba iku, omah paling tuwa duwe klambi ing sakubenge lan balkon sing uga asring dihiasi kembang.

Rute Patios

Dek metu patio

Elinga yen ana teras ing panggonan kaya Istana lan kamar mewah. Iki bisa dideleng kaping pirang-pirang taun, nanging teras populer ing omah pribadi mung bisa diakses ing separo wulan Mei. Yen sampeyan kepengin weruh teras kasebut lan sampeyan pengin ndeleng sing paling asli lan krasan, sampeyan kudu ngenteni Festival de los Patios.

Yen sampeyan ora pengin ketinggalan teras iki, sampeyan bisa njupuk tur dipandu kanggo turis, saengga kita ora kudu kuwatir nggoleki. Cara liya kanggo nikmati teras karo teknologi anyar. Disaranake sampeyan ngunjungi Gerbang teras utawa Appe, ing endi ana sawetara rute sing ana gandhengane ing wilayah paling tua ing Córdoba kanggo nikmati teras paling misuwur.

Wong sing ora cukup bejo ngunjungi kutha nalika musim Mei lan pas ing festival teras, bisa njaluk tur kanthi mandhiri perusahaan DePatios, sing ngatur kunjungan menyang limang teras sing paling penting, kabeh melu festival. Patios iki dununge ing Calle San Basilio, Martín de Roa, Duartas, La Barrera lan Postrera. Kita uga kudu ngerti manawa kabeh wong wis menang hadiah ing pesta, mula dadi pilihan teras sing paling penting.

Kanggo sinau luwih lengkap babagan teras iki, kita bisa ngunjungi Pusat Interpretasi Pati Cordovan, dununge ing Calle Trueque nomer 4. Pusat iki nduweni papat kamar kanggo festival halaman, loro kamar audiovisual, lokakarya, lan toko kanggo tuku souvenir.

Pesta halaman

Teras Cordoba

Festival Courtyard berlangsung separo pisanan Mei lan sampeyan bisa ngunjungi pirang-pirang halaman sing paling apik lan kuna ing kutha kasebut, ing omah pribadi, mula dadi acara ing kutha kasebut. Pesta iki diwiwiti ing taun 1921 sing diadegake dening dewan kutha Córdoba lan tetep dadi kontes sing diantisipasi kanggo para pamilik omah lan pengunjung kutha. Ing rute iki, papan sing paling khas yaiku pelataran sing melu. Saka wilayah Alcázar Viejo menyang San Basilio, lingkungan Santa Marina, San Lorenzo lan Magdalena. Rute kasebut bisa beda-beda lan ana macem-macem cara kanggo ndeleng. Kajaba iku, sajrone pesta lawang mlebu bebas, mula sampeyan kudu njupuk kauntungan kasebut. Salah sawijining papan sing ora bisa dilalekake ing festival iki yaiku Palacio de Viana, papan monumental sing nawakake nganti rolas teras. Pesta kasebut ora mung ngunjungi teras, sing wis dihiasi karo geranium khas ing pot, nanging uga dianakake festival sing nyenengake ing lingkungan San Basilio, ing jejere Royal Stables, sing ngrampungake pesta teras.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*