Pendekatan Visual utawa VMC (Kahanan Meteorologi Visual)

Pendekatan visual kanthi pesawat

Mungkin sampeyan wis nate krungu istilah "pendekatan visual" utawa "VMC" lan ora ngerti apa sejatine utawa bisa uga sampeyan ngerti luwih kurang apa sejatine nanging sampeyan durung jelas. Pramila dina iki, aku pengin ngobrol karo sampeyan amarga yen sampeyan minangka wong sing biasane lelungan kanthi pesawat, bakal katon kaya informasi sing paling menarik.

Sanajan ing ndhuwur kabeh iku informasi yen sampeyan wong sing pengin sinau pilot lan seneng informasi wong njero babagan Kondisi Cuaca Visual.

Apa pendekatan visual utawa VMC / CMV?

Pendekatan VMC kanthi pesawat

Pendekatan visual umume minangka pendekatan miturut kabijakan pilot. Iki tegese pilot bakal njupuk rute paling cedhak lan paling gampang menyang trek kasebut. Pendekatan visual diidini (panjaluk ATC dijaluk) yen ana kontak visual karo bandara tujuan.

Pendekatan visual tegese ing sisih liyane manawa sampeyan mabur tanpa pandhu arah utawa alat bantu pendaratan, tinimbang pilot kudu / kudu nyetel pandhu arah minangka pendekatan normal. Mung kanthi cara iki sampeyan bisa duwe penerbangan sing aman lan nikmati ketenangan ing mburi pesawat.

Dadi kenapa visual?

  • Pendekatan visual bisa ngirit wektu lan dhuwit (sampeyan bisa uga trabasan dibandhingake karo prosedur sing diterbitake).
  • Pendekatan visual ngidini kru bisa milih lan mabur kanthi cara sing luwih praktis.

Sing penting yaiku ngontrol batasan pungkasan kanggo pendekatan visual. Informasi iki bisa ditemokake ing peta / diagram STAR kanggo saben tujuan. Ing kasus ESSA STAR kanggo landasan pacu 26 ana watesan sing mudhun ing ngisor 2500 kaki ing sanjabane sektor radial ARL 045-110. Antarane jam 21.00 - 06.00 (wektu lokal dudu UTC). Sampeyan wis biasane mlaku ing ngisor 2500 kaki nganti stabil ing pungkasan. Watesan kasebut bakal mengaruhi rencana kita kanggo pendekatan visual. (Sawetara bandara nerbitake prosedur pendekatan kayata ENBR, Bergen)

Kahanan Virtual Nyata

Pendekatan visual pesawat

Ngomong sampeyan mabur sikil pendekatan TEB ing 0º lan kanthi visual ngenali perbaikan ARL. Sadurunge miwiti pendekatan visual, hubungi ATC:

  • Pilot: Kontrol Stockholm, Skandinavia 081 katon ing landasan pacu.
  • ATC: Skandinavia 081, wis dibersihake kanggo pendekatan visual menyang landasan pacu 26, lapor ing pungkasan.

Yen wis nampa idin visual saka ATC, wayahe ngrancang pendekatan sampeyan. Gumantung saka suwene wektu sing dibutuhake kanggo pendekatan pungkasan, sampeyan bisa ndeleng grafik IAL maneh kanggo nemokake ketinggian apa. Sampeyan pengin njupuk Slope Slide.

Ayo dadi udakara 6 Nm ing garis finish, mula titik entri kita ing Glideslope ngandhakake kira-kira ketinggian 1750 kaki (deleng kolom kiwa D7 ARL, ARL VOR ana 1 Nm ing mburine landasan pacu 26. Kita ngrencanakake navigasi sisih kaya sing dideleng ing ngisor iki:

  1. Kita ninggalake TEB kanthi radial 350, kanthi kacepetan 210 kts (yen ora ana watesan saka ATC) ing 5.
  2. Kacepetan ngleyang kudu dadi sing mlebu kanthi puteran kiwa pungkasan 160 - 180 kts lan tutup ing 15 kanthi gir pendaratan sing kurang. Yen sampeyan wis pungkasan, hubungi ATC:
  • Pilot: Skandinavia 081, stabil ing final ing 26
  • ATC: Skandinavia 081, angin asale saka 250º kanthi 10 knot, landasan pacu 26 mandhiri nganti tiba.
  • Pilot: Skandinavia 081 dibebasake menyang lemah.

Terusake pendekatan kaya biasane

Prosedur liyane kanggo pendekatan visual yaiku yen sampeyan nyedhaki landasan pacu saka arah sing ngelawan. Ana operasi khusus sing ditetepake kanggo jinis pendekatan sing diarani "Pola pendekatan ing kondisi meteorologi visual standar" lan katon kaya gambar ing ngisor iki:

Setelan tutup sing beda kudu milih kacepetan sing kudu dikelola liwat prosedur iki.. Disaranake ndownload buku kacepetan lan nganyari grafik saka kaca armada SVA.

Kaya sing wis sampeyan ngerteni sajrone artikel kasebut, Kahanan Meteorologi Visual pancen ana gandhengane karo keamanan penerbangan. Flying ora mung babagan nyekel pesawat lan miwiti pesawat, uga kudu akeh jam kerja lan sinau lan uga, dhukungan teknis dibutuhake ing lapangan kanggo entuk penerbangan sing aman. Ing pangerten iki, ngerti data teknis iku penting supaya bisa mabur kanthi aman lan tanpa mbebayani wong liya.

Pendekatan visual lan ijin menyang kontroler

Simulasi pendekatan visual kanthi pesawat

Nalika ngomong babagan pendekatan visual lan pendekatan kontak, ana gandhengane karo tekane penerbangan apa wae. Ora mung prosedur instrumental nanging uga kudu nggawe pendekatan kanggo aerodrome uga njupuk referensi visual supaya bisa ngenteni keamanan. Nanging manuver komentar ora kudu bingung karo pendekatan visual kanthi aturan penerbangan.

Ing pendekatan visual, pesawat utawa pesawat kudu nggawe pendekatan menyang aerodrome adhedhasar referensi visual, nanging ora bakal mandheg dadi penerbangan instrumen lan kudu dianggep kaya ngono. Nanging sadurunge ngganti aturan penerbangan, pilot kudu menehi informasi babagan kendhali kanggo konfirmasi manawa dheweke mbatalake pesawat instrumen kanggo pindhah menyang pendekatan visual.

Ing kasus apa wae, yen pilot pengin nindakake manuver utawa ngganti kondisi penerbangan, dheweke kudu njaluk idin marang kontroler kanggo menehi wewenang.

Lalu lintas udara

Lelungan nganggo pesawat

Saiki lalu lintas udara duwe gerakan sing dikontrol banget amarga aturan penerbangan visual lan aturan penerbangan instrumen. Kajaba iku, kahanan meteorologi visual uga penting kanggo dipikirake. Nalika pesawat ora bisa mabur kanthi normal, mesthine kudu ngelingi kahanan meteorologi penerbangan visual.

Saben aerodrome kudu nemtokake lan nglaporake kahanan sing dienggo supaya bisa ngontrol lan keamanan sing apik nalika pesawat. Lalu lintas udhara ora ana gandhengane karo lalu lintas dhasar lan butuh kontrol sing luwih ketat supaya kabeh wis tumata. Mung personel sing wis trampil lan profesional sing bisa dadi pemimpin utama kepiye carane milih pesawat. Kajaba iku, pilot kudu dadi profesional sing wis trampil kanggo entuk penerbangan sing aman.

Apa sampeyan mikir babagan kabeh informasi iki? Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan carane mabur utawa pengin sinau luwih lengkap babagan subyek pesawat terbang, aku saranake sampeyan ndhaptar kursus tartamtu sing cocog karo subyek kasebut utawa kanggo miwiti pasinaon sing ana gandhengane karo penerbangan. Terbang bisa dadi pengalaman sing nyenengake, nanging supaya sukses, sampeyan kudu duwe informasi sing apik. Lan yen sampeyan pengin nyritakake babagan pengalaman sampeyan dadi pilot, sampeyan dijaluk! Kita seneng ngrungokake pengalaman sampeyan ing mega awan lan apa sing sampeyan pikirake paling penting yen duwe penerbangan lan pendaratan sing aman.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*