6 kunjungan penting ing kutha Florence

Florencia

Florence yaiku a kutha kebak budaya, seni lan sudhut sing bisa dideleng. Papan sing butuh wektu suwe kanggo ndeleng kabeh papan sing disenengi. Yen sampeyan ora duwe pirang-pirang dina, sampeyan kudu nggawe dhaptar barang-barang penting supaya ora kesasar ing kutha sing apik iki, lan kalebu sing bakal dicritakake.

Sing kudu dideleng iki minangka papan sing kudu dikunjungi kabeh wong yen lunga menyang Kutha Florence, salah sawijining sing paling ayu lan seni ing kabeh Italia. Ing kono, kita ora bakal bosen, lan ana kabeh karya seni lan musium. Nanging sawetara sing luwih unggul tinimbang wong liya, mula dheweke kudu dadi dhaptar utama supaya bisa ngrasakake sing paling penting ing kutha kasebut.

Santa Maria del Fiore

Florencia

Katedral abad pertengahan iki minangka simbol seni Renaisans Italia pisanan lan seni Gothic. Lambang kutha sing misuwur kanggo para kondhang Kubah Brunelleschi. Kubah iki minangka salah sawijining karya paling gedhe ing Eropa sawise jaman Romawi lan dianggep minangka kubah paling gedhe sing digawe ing masonry. Ora diraguhi, ana akeh sing lunga menyang Florence kanggo ngujo karya sing gedhe tenan iki ing katedral utawa duomo sing apik ing kutha kasebut. Kubah gedhe sing duwe lantern ing ndhuwur sing bisa diakses saka njero kubah. Kubah gedhe iki dhuwure 100 meter lan minangka salah sawijining perkara sing paling penting ing kutha sampeyan. Sekitar katedral iki uga urip banget.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

El Ponte Vecchio minangka jembatan abad pertengahan, sing paling misuwur ing kabeh wilayah Florence, dadi jembatan watu paling tuwa ing kabeh Eropa. Iki minangka salah sawijining papan sing paling romantis ing kutha, mula kunjungan sampeyan penting banget. Iki minangka jembatan sing nolak Perang Dunia II lan saiki ing kios-kios cilik ana para perhiasan lan tukang emas. Biyen dheweke dadi papan sing dikuwasani jagal, nanging nalika kraton pindhah menyang Istana Pitti, dheweke mrentah supaya ditutup amarga ambune ora enak. Saiki kios-kios iki duwe sentuhan sing luwih romantis. Moto ing njaba uga ngunjungi ing njero rong perkara sing kudu ditindakake ing Florence.

Galleria dell'Accademia

Galleria dell'Academia

Galleria dell'Accademia minangka salah sawijining musium sing paling asring dikunjungi ing kutha kasebut, umume amarga ing njero museum kasebut misuwur Davidang Michelangelo. Pakaryan ing dhuwur luwih saka limang meter sing wis ana ing saindenging jagad. Patung iki digawe ing abad kaping XNUMX lan makili David sadurunge ngadhepi Goliath. Patung kasebut dipindhah menyang museum iki kanggo nglindhungi, amarga biyasane ana ing njaba ruangan ing jejere Ponte Vecchio. Kita bisa tur ing kabeh galeri kanggo ndeleng akeh perkara liyane, kayata instrumen lawas.

Galeri Uffizi

Galeri Uffizi

Yen kita arep menyang museum, ing kutha iki kita bakal kecanduan, amarga akeh banget. Yen ora duwe wektu kanggo ndeleng kabeh, sing penting, minangka tambahan sing wis ditemokake karo David, yaiku Galeri Uffizi, galeri seni sing paling akeh dibukak saka saindenging Italia, sing uga ana ing istana kuno sing asri banget. Ing njero kita bisa nemokake karya Giotto, Boticcelli, Michelangelo, Raphael utawa Leonardo Da Vinci. Uga ana patung lan patung saka budaya Yunani lan Romawi. Disaranake luwih dhisik supaya njupuk tiket luwih dhisik supaya ora ngantri pirang-pirang jam sawise teka lan mula bakal entuk wektu sing penting kanggo ndeleng kutha.

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio

Istana Lawas dununge ing Alun-alun saka Gusti. Ing njero sampeyan bisa nemokake Museo dei Ragazzi, kanthi karya Michelangelo utawa Bronzino. Iki diganti jeneng dadi Palazzo Vecchio nalika pengadilan pindhah menyang Palazzo Pitti. Istana iki misuwur banget karo menara sing hebat lan wis dadi papan liyane sing dikunjungi kabeh wong. Sampeyan uga kudu ndeleng ing njero Ruang Cinquecento sing misuwur, sawijining ruangan gedhe sing dianakake acara lan tumindak.

Palazzo Pitti lan Taman Boboli

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti yaiku a kraton gaya Renaissance pengadilan kasebut pindhah, dununge ing jejere Ponte Vecchio. Ing njero sampeyan bisa ngunjungi macem-macem wilayah. Ana Museum Kreta, Galeri Seni Modern, Galeri Palatine, Museum Perak, Museum Porcelain utawa Royal Apartment. Minangka bagéan saka Palazzo Pitti, kita uga duwe taman Boboli sing misuwur. Minangka salah sawijining wilayah ijo paling gedhe ing kutha, mula kita butuh sawetara jam kanggo ngunjungi lan ndeleng kamulyane. Taman-taman kasebut pantes dinikmati minangka istirahat saka rame kutha, lan tiket bisa dituku kanggo ndeleng kebon lan bagean istana.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*