Gula-gula Paskah paling khas ing Spanyol

Prosesi Seville nalika Paskah

Sajrone Minggu Suci, Spanyol diowahi. Ana macem-macem cara kanggo nemokake negara Eropa iki liwat pesisir lan pesisir, museum lan rute monumental, olahraga ekowisata utawa olahraga outdoor sing disenengi karo iklim sing apik.

Nanging, wong-wong sing durung nate ngunjungi Spanyol nalika Minggu Suci kudu nindakake iku kanthi macem-macem sebab, preduli manawa dheweke ngakoni agama Kristen utawa ora. Minggu Suci Spanyol yaiku seni, tradisi, sejarah, musik lan uga gastronomi.

Minggu Suci dirayakake ing kabeh kutha Spanyol kanthi emosi lan kanthi cara beda, sanajan negara kasebut wis dikunjungi sajrone tanggal kasebut, mesthi ana sing anyar bisa dideleng. Loro saka komponen religius lan seni, lintang Minggu Suci Spanyol minangka manisan.

Kerep nalika takon marang turis, dheweke mesthi nyebutake babagan permen lan kue wektu iki nalika ngelingi dheweke tetep ing Spanyol. Mula, ing postingan sabanjure, kita bakal maneh sawetara panganan cuci mulut sing paling angel ing Minggu Suci Spanyol.

Aroma roti panggang sing ora bisa dibedakake nembus ing lurung-lurung ing pusat-pusat sejarah kutha-kutha lan kutha-kutha ing Spanyol sing disenengi para untu sing manis. Wangi sing nyampur kembang jeruk, madu, susu, gula, kayu manis lan anise.

Roti panggang Prancis

Dheweke minangka ratu saka buku masak Paskah sing populer lan disenengi para wong diwasa lan bocah ing saindenging Spanyol. Dikandhani manawa wong-wong Roma sing nggawe torrija, nanging kaping pisanan tembung torrija sing ditulis yaiku carol Natal nomer IV saka panulis Salamanca Juan de la Encina (1468-1533), pendahulune Lope de Vega lan Calderón de la Barca., ing ngendi dheweke nggandhengake rasa manis iki karo gambar Alkitab.

Ketenangan bahan sing digunakake kanggo torrijas (roti lan susu) nggawe panganan cuci mulut saka wong-wong miskin ing pirang-pirang abad amarga panganan sing murah kanggo ngisi energi lan bisa mangan sing legi saben wektu tanpa mbuwang akeh dhuwit Nyatane, kanggo nyiyapake torrijas, sing paling cocog yaiku roti iku sing angel, loro utawa telung dina. Iki uga digawe nganggo anggur sing legi, amarga tradhisi sing populer ngandhani yen torrijas nggambarake awak lan rah Kristus.

Amarga Greja Katulik nglarang umat sing setya supaya ora mangan daging sajrone dina Pasa, torrijas nindakake fungsi sing padha karo jajanan Arab, sing isi madu lan kacang sing akeh bisa nambah awak kabeh kekurangan karbohidrat. Karbon sawise Ramadhan.

Rahasia sukses torrijas ora liya yaiku kesederhanaan persiyapan, presentasi lan rasa sing enak. Ing toko kue sampeyan bisa nemokake torrijas kanthi macem-macem rasa: tiramisu, anggur, coklat lan truffle, vanilla, krim ... Nanging, sing paling sukses biasane sing tradisional, sing asale mung gula lan kayu manis.

Fritter Lenten sing Diiseni

Gambar liwat El Dressing

Gula-gula iki khas banget kanggo wilayah Aragonese lan Catalan sing asale saka Roma kuno kanthi jinis bal sing diarani kepalan tangan sing diuleni wong-wong Roma. Iki minangka pasta sing digawe saka glepung sing dicampur karo susu, endhog lan ragi sing digoreng minyak.

Nanging, pirang-pirang taun kepungkur, resep asli wis diadaptasi karo saran anyar saka toko jajanan, kanggo nggawe adonan lan kanggo ngisi. Ana asin, manis, waluh, cod, yucca ... Lan fritters angin sing, yen wis digoreng, diiseni krim utawa coklat, kayata.

Susu goreng

Gambar liwat Salamanca Hospitality

Susu goreng minangka salah sawijining panganan cuci mulut buatan paling tradisional ing Spanyol, sanajan luwih khas ing sisih lor negara kasebut. Panganan panganan cuci mulut sing gampang banget sing bahan utamane yaiku susu, glepung, endhog lan gula.

Roso legi sing dadi ciri khas susu goreng nggawe sampurna kanggo ngombe secangkir kopi sawise mangan utawa sajrone cemilan. Kajaba iku, biasane ditampilake kanthi bentuk persegi utawa persegi dowo dadi panganan cuci mulut iki praktis banget kanggo dipangan. Lan mesthine, uga ana macem-macem variasi ing presentasine (alun-alun, persegi panjang utawa bunder) lan iringan (kanthi mousse, krim kocok, karamel, krim vanilla, disiram bubuk kayu manis utawa saos buah).

Mona Natal tradisional lan coklat

Mona Paskah Tradhisional

Nalika Minggu Suci teka, umume para bapak baptis menehi kue Paskah kanggo para dewa nalika dina Minggu Paskah sawise dianakake., utamane ing wilayah kayata Aragon, Valencia, Catalonia, Castilla La Mancha lan sawetara wilayah Murcia.

Kue tradisional Paskah yaiku roti sing digawe saka glepung, endhog, gula lan uyah sing butuh sabar nalika nyiyapake amarga butuh luwih saka sak jam, udakara, kanggo ngaso sadurunge masak. Kethek iki nglambangake yen Pasa lan pantangane wis entek.

Ing pirang-pirang acara, bun nggawe wujud tokoh kewan, sanajan sing paling khas yaiku kethek bunder sing dihiasi nganggo endhog rebus, gula, anisette warna lan uga bulu lan cah ayu dolanan.

Coklat Paskah Mona

Gambar liwat Cladera Pastry

Monyet coklat Paskah sing digawe dening koki asli, dadi patung sejati sing gumun lan gumun karo bocah lan wong diwasa. Master kasebut nggunakake imajinasi kanggo nggawe monas asli, saka sing paling gampang nganti sing paling kompleks. Dheweke misuwur banget ing Catalonia.

Anis sik

Aroma sing diwenehake nalika masak pancen wis enak banget. Bahan baku manis Paskah khas iki yaiku susu, minyak, gula, endhog, ragi, glepung lan anise. Mung butuh katrampilan sithik kanggo bentuk sing bunder lan enak.

Beda karo jinis donat liyane, aniseed Spanyol digoreng nganggo minyak zaitun utawa kembang srengenge. Asal-usulee ora dingerteni kanthi tepat nanging kaya permen liyane, dipercaya saka Roma kuno.

pestiños

Buku resep kanggo permen Paskah amba lan maneka warna. Pestios luwih populer ing Spanyol kidul sanajan dikonsumsi ing saindenging negara. Dhasar saka legi iki yaiku adonan tepung sing digoreng lenga zaitun lan diisi karo madu utawa gula. Dheweke gampang disiapake lan dipercaya asal-usule kasebut ana ing budaya Sephardik sing ana gandhengane karo Paskah Yahudi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*