Pesisir Irlandia Barat, lelungan penting (II)

irlandia pesisir kulon

Dina iki aku bakal ngandhani pérangan kapindho perjalananku menyang pesisir kulon Irlandia. Sampeyan bisa maca sing pertama ing link ing ngisor iki «Pantai Barat Irlandia, perjalanan sing penting (I)".

Yen dina kapisan aku lunga menyang Cliff Moher lan kutha-kutha sekitare, sing dununge ing sisih kidul kutha Galway, ing ngisor iki Aku terus ngalor.

Lor lan kulon Galway kurang turis nanging rasane luwih ayu. Minangka wilayah sing pegunungan, kebak tlaga lan kutha-kutha cilik. Ing kene aku ndeleng Irlandia sejati.

Dina 2: Biara Kylemore lan Rute N-59 Irlandia

Dina kapindho perjalanan liwat Atlantik Irlandia aku pinuju lelungan kabeh dalan N-59 saka Galway menyang Biara Kylemore.

Tujuane kanggo ngunjungi istana lan mangan ing Clifden, supaya bisa nindakake kabeh tanpa cepet-cepet aku budhal asrama banget, jam 7 esuk aku wis nyopir.

danau irlandia pesisir kulon

Saka wiwitan rute malang dadi a terusan saka padang rumput ijo lan gunung, kanggo para pecinta alam kaya, tontonan visual.

Sawise aku nyebrang kutha Maam Cross lan sawise sawetara menit aku njupuk dalan kabupaten R344, sing akeh ngubengi Loch Inagh lan gunung sing duwur banget (ing wulan Desember salju). Sukses banget kanggo muter dalan kasebut. Yen sampeyan pengin ngunjungi biara kylemore, coba lorong nganggo cara iki. 15Km 100% alam, wedhus nyebrang dalan lan pinggir lan pinggir dalan, meh ora ana mobil. Cara kanggo nikmati lanskap lan katenangan wilayah kasebut.

Dalan iki nggawa kita langsung menyang Kylemore. Pilihan liyane yaiku terus ing dalan gedhe (sing wis dakkarepake bali menyang Galway).

salju kulon pesisir kulon

La Biara Kylemore minangka bekas kastil lan omah pribadi Mitchell Henry (dhokter lan pengusaha Inggris sing sugih sing pindah menyang Irlandia) dibangun ing pertengahan abad kaping XNUMX lan banjur diowahi dadi suster klambi nganti taun 2010.

Saiki sampeyan bisa ngunjungi kabeh papan, kebon Victoria sing apik banget, makam kulawarga, gereja neo-Gothic lan sawetara kamar ing kastil kasebut. Katon tenan kaya kastil saka film Harry Potter.

Siji bab sing sampeyan gumun yaiku pangowahan pemandangan ing situs iki. Umume ora ana akeh wit ing Irlandia Kulon lan akeh ing kene. Kabeh nduweni panjelasan, alas sing ngubengi Kylemore yaiku wit-witan sing ditandur nalika dibangun.

Pintu mlebu ora gratis, regane udakara 8 nganti 12 Euros saben wong, sampeyan bisa ndeleng kabeh sajrone setengah dina. Kayane regane larang banget. Kothak kasebut duwe bar lan restoran yen sampeyan ora duwe wektu kanggo tekan Clifden.

Ing pungkasan riko menyang Kylemore Aku terus ing dalan N-59 menyang kutha Clifden ing pinggir segara, sawijining kutha ing pinggir segara sing apik ing kana mangan lan mlaku. Sorene aku terus bali menyang Galway.

Cedhak banget karo biara yaiku Taman Nasional Connemara, salah sawijining trekking paling apik ing Irlandia, lereng alus lan lanskap sing unik. Yen sampeyan duwe wektu, aku bakal ngaturake 1 dina kanggo ngunjungi wilayah kaya aku lan dina kanggo mlaku liwat Connemara.

gothic pesisir kulon

Dina 3: Leenaun, Westport lan Newport liwat R-336

Dina mujur nengen liyane. Aku maneh miwiti rute ing dalan N-59 lan ing kutha Maam Cross, aku njupuk dalan gedhe menyang dalan lokal R-366 arah Maum lan Leenaun.

Yen dina sadurunge aku ndeleng sawetara mobil lan sawetara wong, dina iki malah kurang. Tanpa ana masalah, aku bisa nyetop mobil ing tengah dalan kanggo motret foto sing dakdeleng, maneh lanskap mau nggumunake aku. Wedhus gratis sing dicet kanthi warna-warni, laguna cilik ing sisih siji, gunung, alas, padang rumput ijo, ... tanpa mandheg.

Tujuane yaiku kanggo nggayuh kutha pantai Leenaun. Kayane kita ana ing fjord Norwegia, segara mlebu Kilometer lan Kilometer ing daratan kaya-kaya muara, desa sing kayane dijupuk saka jaman liyane.

lanskap irlandia pesisir kulon

Leenaun minangka desa nelayan cilik, papan sing apik kanggo nduwe pint ing salah sawijining pub lan ngrungokake basa Gael. Iki minangka salah sawijining pojok pungkasan negara sing isih nganggo basa iki.

Sawise rampung dolan menyang kutha cilik iki, aku terus menyang sisih lor Dalan N-59, target sabanjure, Westport.

Westport minangka kutha sing luwih gedhe lan luwih dinamis (luwih saka 5000 jiwa), cedhak segara lan kanthi pesona khusus. Aku mutusake mangan ing kana. Ora ana sing luar biasa, nanging aku seneng banget.

Sorene aku menyang Newport, sawetara mil. Kutha cilik sing apik banget sejarah. Kanggo nyorot dalan utama, gereja Roma lan Kastil Carrickahowley.

Ing pungkasan riko menyang Newport maneh menyang Galway.

wedhus irlandia pesisir kulon

Tanpa mangu-mangu, sisih kulon Irlandia nawakake 3 perkara gedhe: Cliff of Moher lan pesisir umume, Biara Kylemore lan kabeh alam ing umum. Aku nyaranake sampeyan menyang wilayah iki lan njupuk rute sing sepi, nikmati lanskap lan mbaka sethithik ngunjungi papan-papan sing dikepengini, santai kanthi tentrem sing dihirup lan mlaku-mlaku ing wilayah kasebut.

Aja lelungan menyang Irlandia tanpa ndeleng sisih kulon, paling ora 4 dina kanggo ndeleng.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*