Petra, kutha legendaris Yordania

Pitu Kaajaiban Jagad

Asring dikenal minangka keajaiban kaping wolu ing jaman kuna, Petra minangka harta karun ing Yordania lan daya tarik wisata sing paling penting. Ketenaran kasebut pancen pantes lan ora ana sing nyiyapake kita ing papan sing ngagetake iki. Kudu katon dipercaya.

Kutha Petra sing luar biasa dibangun dening Nabataeans udakara abad kaping 2.000 SM, sing digali kuil, makam, istana, istana lan bangunan liyane ing tebing watu watu abang. Wong-wong iki manggon ing wilayah kasebut luwih saka XNUMX taun kepungkur lan malih dadi kutha dalan penting sing ngubungake rute sutra, rempah-rempah lan liya-liyane sing ngubungake China, India lan Arab kidul karo Mesir. Suriah, Yunani lan Roma.

Panemuan Petra

nggambar petra

Wis pirang-pirang abad kepungkur, misteri kasebut dadi misteri. Pendhudhuk lokal saka ara-ara samun Yordania ngubengi kutha mitos Nabataeans kanthi legenda, bisa uga kanggo nglindhungi rute karavan lan ora ana sing wani mrana. Kasunyatane, wong Eropa pertama sing bisa nyusup ing rute kasebut lan tekan Petra kudu nuduhke dadi sheikh kanggo ndeleng papan kuna iki, amarga wong asing dilarang ngubengi wilayah kasebut.

Kanthi cara iki, ing taun 1812 wong Swiss Johann Ludwig Burckhardt minangka wong Eropa pertama sing bisa tekan Petra kanggo ndeleng apa sejatine legenda kasebut sing dicritakake babagan kutha abang. Kanthi alesan kepengin nawakake persembahan ing makam nabi Harun, dheweke bisa pisah karo pandhuane saka kafilah sing lagi lelungan lan bisa mikir karo khasanah Nabataean sing legenda. Dheweke dadi wong Barat pertama sing nindakake perkara kasebut sajrone nem atus taun.

Nalika tilar donya ing taun 1822, kenangan babagan papan sing luar biasa sing dicoba saka watu jambon ing ara-ara samun Yordania diterbitake lan ing taun-taun sabanjure akeh petualang Eropa liyane sing tekan Petra, kalebu kartunis Skotlandia sing misuwur, David Roberts, sing nggawa luwih akeh warta luwih akeh menyang Eropa gambar pertama papan kasebut.

Ngerti Petra

Bakal mbutuhake pirang-pirang dina kanggo ngerti kutha kanthi jero amarga tugu liyane wis kasebar lan sampeyan kudu mlaku adoh kanggo ndeleng kabeh. Sing paling lambang yaiku Keuangan, sing diakses liwat jurang sempit sing diarani Siq.

Nalika lembah Petra diakses, pengunjung bakal nemokake arsitektur sing apik banget lan bakal kagum karo kaendahan alam ing papan iki. Kaya petualang Johann Ludwig Burckhardt 200 taun kepungkur.

Ing kene sampeyan bisa nemokake atusan makam watu sing dihias nganggo ukiran rumit sing dibangun kanggo turunan. Akeh sing kondhisi apik sanajan kosong. Teater gaya Romawi gedhe sing dibangun dening Nabataeans uga disimpen, beda karo omah sing dirusak gempa bumi.

téater petra

Ana obelisk, candhi, misbyah, dalan-dalan colonnaded, lan ing sadhuwure lembah kasebut, tuwuh biara Ad-Deir sing apik banget, munggah 800 langkah sing dipotong watu sing digoleki.

Ing situs kasebut, sampeyan uga bisa ngunjungi rong musium fantastis sing duwe koleksi koleksi saka wilayah Petra: Museum Arkeologi lan Museum Nabatean.

Uga ana kuil kanggo mengeti sedane Aaron, adhine Musa, dibangun dening sultan Mamluk abad kaping-XNUMX.

Ing komplek kasebut, macem-macem pengrajin saka kutha Wadi Musa lan pamukiman Badui cedhak nggawe kios cilik kanggo adol kerajinan lokal, kayata tembikar lan perhiasan Bedouin, uga botol wedhi warna saka wilayah kasebut.

Apa wektu paling pas kanggo ngerti Petra?

petra wengi

Yen sampeyan pengin motret, wektu paling apik kanggo ngunjungi kutha yaiku wiwit esuk nganti tengah esuk utawa sore, nalika sinar srengenge nyorot warna alami watu kasebut.

Nanging, kunjungan sore menyang Keuangan Petra kanthi lampu lilin ora bisa dilalekake, pengalaman gaib sing uga kudu dienggo ing kana. Disaranake nggawa sandhangan anget amarga suhune kurang ing wayah wengi lan acara cahya lan musik sing diprakirake bisa suwene telung jam ing udara.

Kepiye carane ngakses Petra?

Akses kendaraan menyang situs iki ora diidini, nanging sampeyan bisa nyewa jaran utawa kreta kanggo tur menyang Siq. Wong cacat utawa wong tuwa bisa entuk ijin khusus ing Pusat Pengunjung kanggo pindhah menyang pedalaman Petra lan kunjungan atraksi utama kanthi rega tambahan.

Yordania luwih akeh tinimbang Petra

jordan-trail

Petra luwih saka cukup alesan kanggo ngunjungi Yordania nanging ora mung siji-sijine. Saliyane monumèn liyane, negara kasebut nawakake lanskap ara-ara samun sing endah, lahan sing kebak kembang lan desa-desa cilik sing nglestarekake tradhisi kuno.

Uga, Yordania yakin bakal nambah pariwisata agama lan Papan Pariwisata Yordania, badan promosi pariwisata umum negara kasebut kanthi kolaborasi karo para ahli saka Rute Jacobean, ngrancang 'Jordan Trail', sing mbukak poin-poin alkitab utama Yordania: baptisane Kristus ing Kali Yordan, munggah saka nabi Elia menyang swarga nganggo kreta geni saka ing sisih wetan kali sing padha, papan saka ngendi Musa ndeleng Tanah Prajanjian ing Gunung Nebo utawa kutha sing ndhelikake peta mozaik Tanah Suci tanggal abad kaping XNUMX sing dikenal kanthi jeneng Madaba.

Iku mung sawetara conto panggonan sing katon ing Alkitab lan kalebu bagean saka proyek gedhe iki sing tujuane bisa narik para peziarah saka saindenging jagad. In total, luwih saka 600 kilometer nyebar 40 dina sing ngidini sampeyan nemokake kabeh negara kanthi nyebrang saka sisih lor menyang kidul.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*