Pitu keajaiban Jagad

Wiwit taun 2007 ana 7 Kaajaiban anyar jagad modern sing dipilih ing survey global kanthi luwih saka 90 yuta wong. Macem-macem kutha lan monumen kabeh bawana sing melu kayata Opera House Sydney, Patung Liberty, Menara Eiffel utawa Alhambra ing Granada. Nanging, mung pitu sing bisa menang lan kita bakal nemokake ing ngisor iki.

Petra

Dumunung ing ara-ara samun ing sisih kidul-kulon Yordania, kutha Petra sing misuwur diadegake udakara 312 SM minangka ibukutha kerajaan Nabataean. Ing jaman biyen, ana gandhengane banget nalika nggandhengake Jalur Sutra lan Rute Rempah-rempah nanging pirang-pirang abad kepungkur lali dadi nganti abad kaping XNUMX ditemokake dening Jean Louis Burckhard. Saiki, iki minangka situs arkeologi sing misuwur sing wis dadi salah sawijining obyek wisata utama Yordania lan simbol.

Petra mung bisa diakses liwat ngarai sempit sing diarani Al Siq, rute sing mandheg ing pemandangan El Tesoro, candhi setinggi 45 meter kanthi fasad gaya Hellenistik sing apik. Papan-papan liyane sing dikunjungi ing Petra yaiku dalane Facades (mlaku-mlaku diapit makam gedhe sing diukir saka watu), Biara, Cagar Alam, Teater utawa Altar Kurban (salah sawijining ruang sing paling apik kanggo sampeyan. pandeleng).

Wektu paling apik kanggo ndeleng keajaiban donya modern iki yaiku musim semi lan musim gugur. Ing mangsa panas, hawa panas banget nanging amarga musimune lagi murah, regane luwih murah.

Gambar | Pixel

Taj Mahal

Dumunung ing negara bagian Uttar Pradesh, salah sawijining kutha sing paling apik sing bisa ditonton ing India yaiku Agra lan ikon gedhe yaiku Taj Mahal, sing uga kalebu bagean saka 7 keajaiban ing donya modern.

Sanajan crita romantis sing direncanakake liwat monumen iki, iki minangka monumen panguburan sing diprentah Kaisar Shah Jahan didegake ing abad kaping XNUMX kanggo ngurmati garwane favorit Mumtaz Mahal. Saka Taj Mahal, kita wis biasa ndeleng gambar makam ing kubah marmer putih, nanging pager kasebut udakara 17 hektar lan kalebu mesjid, omah tamu lan kebon.

Wayahe paling apik kanggo ngunjungi Taj Mahal yaiku saka wulan Oktober nganti Maret amarga ing wektu iki, suhu paling dhuwur ing wilayah kasebut wiwit musim panas banget.

Machu Picchu

Dumunung 112 kilometer sisih lor-kulon Cuzco, ing provinsi Urubamba, Machu Picchu sawijining kutha Inca sing diubengi karo saluran banyu, candhi lan platform sing jenenge gunung lawas lan dijupuk saka lokasi sing dununge.

Komplek arsitektur kasebut dipercaya dibangun ing abad kaping 1911 dening Inca Pachacutec. Machu Picchu ditemokake ing taun XNUMX amarga peneliti Hiram Bingham III sing nggoleki ibukutha pungkasan Incas Vilcabamba.

Ing jaman kasebut dadi pusat administrasi, agama lan politik sing penting. Saiki reruntuhan kasebut dianggep minangka Warisan Budaya Kemanusiaan dening Unesco lan minangka salah sawijining 7 kamulyan ing jagad modern. Bisa dibukak ing taun, sanajan wektu paling apik antara April lan Oktober, yaiku musim kemarau.

Chichen Itza

Ing semenanjung Yucatan yaiku Chichen Itza, sawijining kutha Maya kuno sing dianggep minangka salah sawijining 7 keajaiban ing donya modern. Ing abad kaping 50 Masehi ngalami jaman sing paling apik, sing dibayangke ing bangunan-bangunan sing arkeologi wiwit katon minangka pusat politik lan ekonomi sing penting udakara XNUMX ewu wong urip. Sawise pirang-pirang abad kedaulatan, kekeringan nyebabake pungkasan budaya sadurunge Columbian lan nyebabake ilang.

Struktur kayata lapangan bola, Kuil Prajurit, Kastil lan piramida Kukulkán sing misuwur, kalebu monumen liyane, ana ing kahanan konservasi sing apik yen ngunjungi Chichén Itzá kaya lelungan maneh.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi Cancun yaiku saka Desember nganti April. Wulan September lan Oktober kudu dihindari amarga ana angin topan.

Foto Colosseum ing Roma

Coliseum Roma

Colisseum

Colosseum minangka simbol kalanggengan Roma. Amfiteater sing ngeselake manawa Kaisar Vespasian mrentah supaya dibangun taun 72 Masehi lan dadi papan tontonan sing paling akeh getih nalika semana: gelut ing antarane kewan galak, tahanan sing dipangan kewan, gelut gladiator ... malah naumachia!! , tegese, perang angkatan laut sing kudu dibanjiri Colosseum.

Colosseum aktif luwih saka 500 taun nganti game pungkasan ing sejarah dianakake ing abad kaping-XNUMX. Bebarengan karo Vatikan, iki dadi papan wisata paling gedhe ing Roma saiki. Saben taun 6 yuta wong ngunjungi lan ing taun 2007 kalebu ing dhaptar 7 keajaiban jagad modern.

Disaranake ngunjungi Roma nalika musim semi utawa musim gugur, yen suhu sithik lan panas udan ekstrem utawa udan deres bisa diendhani.

Tembok Cina

Beijing, ibukutha China, duwe sejarah dawa sing dadi macem-macem situs wisata sing bisa dikunjungi. Nanging, sing paling populer ing antarane dheweke lan sing dianggep minangka salah sawijining 7 keajaiban donya modern yaiku Tembok Cina sing apik.

Iki minangka serangkaian benteng kayu bata, bumi, watu, lan kayu jambul sing jembaré 21.196 kilometer ing tapel wates Lor China kanggo nglindhungi negara kasebut saka serangan klompok nomaden saka Mongolia lan Manchuria. Dibangun ing antarane abad kaping XNUMX SM. C lan XVI.

Pungkasan musim semi (April-Mei) lan wiwitan musim gugur (September-Oktober) minangka wektu paling apik kanggo ngunjungi Beijing lan ndeleng Tembok Agung China.

Kristus dadi Penebus

Kristus saka Corcovado

Patung Christ the Redeemos sing dhuwuré 30 mèter dianggep minangka salah sawijining 7 kamulyan ing jagad modern. Salah sawijining tujuan utama para turis sing ngunjungi Rio de Janeiro yaiku ngujo saka pandhuane pesisir utama kutha kayata Botafogo, Ipanema lan Copacabana, sing paling misuwur.

Dilantik ing taun 1931, karya iki diwiwiti saka tangan insinyur Brasil Heitor da Silva Costa lan patung Prancis-Polandia Paul Landowski sing duwe pitulung saka insinyur Prancis Albert Caquot lan seniman Rumania Gheorge Leonida, sing ngrancang pasuryan Kristus .

Iklim tropis Rio de Janeiro tegese kutha iki bisa dikunjungi kapan wae taun.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*