Plancongan menyang Las Alpujarras Granada

Granada Alpujarra 4

Tanggal plancongan wis nyedhak, lan saiki nalika musim gugur-musim salju, kanthi adhem, apa sing kedadeyan, apa sing apik banget plancongan deso. Ing artikel iki, aku jelas banget babagan takdirku: Plancongan menyang Las Alpujarras ing Granada. Sampeyan bisa teka karo kita?

Jadwal Alpujarra

Kita miwiti itinerary Alpujarra ing Resor pantai Lanjarón (ya, sampeyan bisa ngerteni kaya ngono), misuwur kanthi kualitas banyu obat lan iklim garing lan adhem.

Yen lumaku ing dalan, wis ana ing lengkungan pisanan, kita bakal bisa ngamati apa, sanajan macem-macem interior, konstanta lanskap Alpujarra:

  • Lembah sing kasar sing mudhun saka Sierra Nevada.
  • Lansekap sing garing ing jejere alas konifer.
  • Aliran banyu es cedhak boulevards kanthi pedunung oleanders.

Terusake lelungan kanthi dalan, saka Lanjarón, kita menyang orgiva, ibukutha sisih kulon Granada Alpujarra. Orgiva bisa dianggep dadi kotamadya wiwitan akeh tamasya menyang sisih ndhuwur Alpujarra.

Granada Alpujarra 5 capileira

Kita terus lan saiki kita menyang wilayah sing paling apik ing Alpujarra, sing dikenal minangka Jurang Poqueira. Lembah iki diubengi karo wit kastanye sing lawas ana telung kutha cilik lan desa-desa putih Andalusia sing khas. Yaiku: Bubión, Capileira lan Pampaneira, sing munggah ing ndhuwur liyane, nggawe lereng Mulhacén, pucuk paling dhuwur ing semenanjung lan uga salah sawijining mujur nengen sing paling apik ing Andalusia.

Yen terus menyang sisih wétan, rute bakal nggawa kita menyang kutha Trevélez, dununge ing iring wetan saka Mulhacen. Nduweni luwih saka Dhuwur 1.500 meter, dadi kotamadya paling dhuwur ing kabeh Eropa. Bayangake yen adhem tenan ing kutha iki ing musim salju! Mesthi wae, ambegan hawa saka Trevélez minangka napas sing murni. Babi sing mlaku ing ara-ara sing misuwur mesthine padha mikir, amarga ham kasebut kalebu sing paling misuwur ing internasional.

Granada Alpujarra 3

Arsitektur unik La Alpujarra ing Granada diumumake ing ndhuwur Omah Capileira: omah-omahé putih lan kubik sing ana ing ndhuwur omah liyane, mbentuk lereng katon geometris khas lanskap Alpujarra. Sorotan liyane keunikan konstruksi jinis iki yaiku mbungkus Kuku, jinis lempung abu-abu abu-abu sing mung bisa ditemokake ing wilayah iki lan ing Tunisia (ing kutha-kutha sisih lor tartamtu).

Yen terus njlentrehake Baja Alpujarra, kita kudu nuduhake manawa dununge ana ing Sierra de la Contravieskanggo. Pegunungan iki digawe saka kutha Ugíjar, Cádiar, Válor utawa Yegen. Banjur kita ninggalake Granada kanggo mlebu Almeria, khusus ing Laujar lan Andarax, karo kang malang garing, garing lan tanpa wates wit kurma, persimmons, oleanders ...

Kaya sing sampeyan ngerteni, La Alpujarra dununge ora mung ing Granada nanging uga mlebu ing Almería lan ing Málaga supaya sampeyan bisa ngerti babagan ukurane.

Alpujarra-Granadina

Gastronomi sing apik banget

Ngrembug babagan gastronomi sing apik banget ing papan kasebut kayata ngumumake menu restoran bar Andalusia sing khas, sampeyan ora ragu babagan apa sing kudu dipesen amarga kabeh kepenak lan kabeh kepenak.

Saliyane ing panganan khas Andalusia Sing misuwur kanthi jeneng gazpacho, iwak goreng, zaitun utawa papak putih, ing rute iki, kita bisa nemokake akeh produk megah liyane sing dimasak sajian ora bisa dikalahake. Ayo ditinjau sawetara:

  • Produk alami lan / utawa olahan: patut disebutake sosis lan minyak zaitun saka pegunungan Ronda; woh-wohan subtropis saka Almúñecar, kayata apel, mangga, alpukat, ... sausages dening Trévelez. Yen sampeyan seneng permen Sampeyan uga bisa nemokake macem-macem jinis: daging quince, sirup, alfajores, donat brendi, roti ara, permen Antequera, daging babi, lsp. Lan yen biasa dadi susu sampeyan, utamane kejuSing ana ing Serranía de Ronda, Grazalema, Alpujarras lan fresco saka Malaga kudu disorot.
  • Anggur lan omben-omben liyane: Ing Anggur Malaga Dheweke apik banget lan Rum tebu Motril soko nyoba tanpa mangu-mangu. Muscat lan brendi Malaga saka Ojén uga misuwur. Liyane wis kasebut ing artikel iki lan manawa kabeh bakal ngerti, banyu botol saka kutha Lanjarón, misuwur banget ing saindenging Spanyol.
  • Panganan khas daerah: Ing kacang amba menyang rondeña, iwak saka Malaga lan Almuñécar, kentang ing papak-pennyroyal, mrica a la malagueña, bocah karo papak, sup Granada, sup almond, saga moraga saka Motril, ing omelette «Sacomonte», pinchos Granada, lan shanks laut, kalebu panganan liyane sing sampeyan ora kudu mandheg pesen yen sampeyan ngunjungi bar utawa restoran ing kutha-kutha sing kasebut.
Omelet Sacromonte

Omelet Sacromonte

Sing bakal dideleng ing La Alpujarra

Yen sampeyan dening Capileira sampeyan ora kudu kliwat situs ing ngisor iki:

  • Laguna kaldera.
  • Puncak Veleta.
  • The Perchel Viewpoint.
  • Greja La Cebadilla
  • Mulhacen.

Mulhacen

Yen lunga dening Pampaneira, situs-situs kasebut kudu dikunjungi:

  • Pabrik Anggur La Moralea, ing endi sampeyan bisa nggunakake hams apik nganti kabeh jinis sosis.
  • Greja Salib Suci.
  • Toko Abuela Ili, ing kana adol coklat artisan 100% sing sugih.
  • Pasar Pampaneira.
  • Kali Pampaneira.

Yen sampeyan ana ing kutha Lanjaron:

  • Kastil Lanjarón.
  • Pandangan Cañona.
  • Padepokan San Sebastián.
  • Taman Salado.
  • Museum Madu.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*