Mesir lelungan

Gambar | Pixel

Mesir minangka negara sing menehi tandha sadurunge lan sawise ing kurikulum para tamu. Perjalanan liwat Mesir bakal ngidini sampeyan ngerti salah sawijining peradaban paling tuwa lan paling relevan ing sejarah. Negara sing kebak kontras, sing narik kawigaten sapa wae sing kepengin nggoleki jagad firaun lan Sungai Nil legendaris kanthi rinci.

Yen sampeyan ngrancang plancongan menyang Mesir, sampeyan ora bakal kejawab kiriman iki. Ing kene, dakcritakake kabeh sing kudu dingerteni kanggo ngunjungi negara Afrika Lor iki.

Jam pinten kanggo lelungan menyang Mesir?

Nalika ngrancang perjalanan menyang Mesir, wektu sing paling apik kanggo dikunjungi yaiku saka Maret nganti Mei lan saka September nganti November. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngindhari wulan paling adhem lan adhem amarga sanajan iklim garing lan anget meh kabeh taun, sajrone wulan Juli lan Agustus, thermometers tekan luwih saka 40ºC.

Nanging, yen sampeyan mung bisa gawe jadwal preinan nalika musim panas, luwih becik konsentrasi kabeh kunjungan ing wayah awan nalika suhu durung akeh. Warta sing apik yaiku yen bus sing nggawa turis menyang monumen sing beda-beda kanthi AC lan kunjungan menyang candhi biasane ora suwe.

Kanggo sampeyan sing pengin nyakup wilayah Laut Merah ing perjalanan menyang Mesir supaya bisa santai sawetara dina ing pantai utawa nyilem, wektu sing paling apik yaiku saka Mei nganti September.

Gambar | Pixel

Apa perjalanan liwat Mesir aman?

Sawise kepengin ngerti apa wektu paling tepat kanggo ngunjungi negara kasebut, pitakon sabanjure sing bakal sampeyan tindakake yaiku kepiye keamanan Mesir saiki. Kasunyatane yaiku kahanan saiki ing negara kasebut wis stabil sawise sawetara taun geger nalika terorisme lan rasa ora aman sing disebabake dening Spring Arab nyuda turis.

Pariwisata minangka salah sawijining sumber penghasilan paling gedhe ing negara kasebut, mula pamrentah wis ngalokake akeh sumber daya kanggo njamin keamanan para plancong ing papan wisata lan hotel. Plancongan petualangan lan pariwisata menyang lokasi sing adoh uga ora diganggu. Lokasi keamanan paling gedhe yaiku ing wilayah wisata kayata Kairo, Alexandria, Luxor, Aswan lan pesisir daratan Afrika ing Laut Merah. Kepiye wae, luwih becik saranake supaya ngetutake rute dalan sing ditemtokake dening agensi lan pamrentah supaya bisa lelungan kanthi aman.

Ing babagan keamanan, penting banget kanggo netepi adat istiadat lan undang-undang lokal supaya ora ana kedadeyan sing ora nyenengake, apamaneh yen wong lelungan kasebut asale saka negara sing beda banget karo adat istiadat. Wanita sing lelungan dhewe, tanpa agensi lelungan utawa njaba sirkuit turis ora semangat, ngurus khusus karo wong liya. Kajaba iku, disaranake nganggo klambi sing wicaksana nutupi pundhak lan sikil.

Saliyane, konsumsi alkohol kudu diwatesi ing papan-papan sing diidini lan nggawe ekspresi tresno ing masarakat bisa dianggep sosial.

Gambar | Pixel

Kepiye cara menyang Mesir?

Cara paling gampang kanggo mlebu ing Mesir yaiku nganggo pesawat. Saka prakteke kabeh negara ana penerbangan menyang papan iki. Nanging, yen sampeyan luwih seneng ngirit dhuwit ing tiket pesawat, sampeyan bisa milih penerbangan kanthi mandheg.

Apa syarat kanggo mlebu Mesir?

Kajaba duwe paspor kanthi validitas minimal 6 wulan kanggo ngakses Mesir, visa sing kudu suwene 30 dina dibutuhake. Visa iki bisa diproses ing bandara tekan utawa online sadurunge. Saran? Tansah nggawa siji utawa luwih salinan paspor ing kertas lan liyane ing méga, ing akun email, ing Google Drive utawa Dropbox.

Gambar | Pixel

Internet nalika lelungan liwat Mesir

Duwe sambungan Internet sawayah-wayah penting banget saiki. Ora mung kanggo ngunggah kabeh rincian perjalanan menyang jejaring sosial, nanging uga bisa kontak karo kulawarga lan kanca.

Kanthi cara iki sampeyan bisa milih antarane sawetara opsi: tuku kertu SIM ing bandara utawa toko telpon ing Kairo utawa tuku kertu SIM ing salah sawijining perusahaan sing adol kertu SIM prabayar kanthi telpon lan data kanthi online ngentekake pirang-pirang dina ing negara liya tanpa kudu kuwatir babagan hubungane.

Asuransi plancongan lan vaksin

Nalika gawe jadwal perjalanan menyang Mesir, disaranake njupuk asuransi perjalanan. Pusat kesehatan Mesir asring mbutuhake pambayaran sadurunge lan biaya kanggo layanan sing diwenehake asring banget larang. Kedutaan Besar Spanyol ora bisa menehi jaminan, mula disaranake ndhaptar kabijakan asuransi medis lelungan lan lelungan nganggo kertu kredit yen perlu mbayar tagihan medis.

Babagan vaksin, luwih becik dijadwalake supaya jadwal vaksinasi resmi dianyari. Ing kasus iki, luwih becik milih janji ing pusat vaksinasi internasional sing sah amarga vaksin liyane bisa disaranake, lan resep kasebut kudu ditindakake kanthi cara pribadi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*