Taun iki minggat menyang Teruel utawa Verona kanggo Dina Valentine kanthi tresnamu

Benua lawas dijenengi kanggo ngurmati putri ayu saka raja Fénisia Agénor, sing digodha dening Zeus lan dadi ratu pertama Kreta sawise dewa iki tresna banget karo dheweke. Saka asale, Eropa wis ana gandhengane karo romansa liwat mitos iki lan dadi setting sawetara crita katresnan sing paling semangat lan populer ing sastra.

Kanthi kredensial kasebut, Saiki yen Dina Valentine wis cedhak, luwih becik sampeyan golek plancongan menyang sawetara tujuan sing paling romantis ing bawana, kayata Verona (Italia) utawa Teruel (Spanyol). Kaloro skenario loro crita katresnan tragis kayata Romeo lan Juliet ing tangan siji lan Isabel de Segura lan Diego de Marcilla ing sisih liyane. Sampeyan bisa teka karo kita?

Dina Valentine ing Verona

Shakespeare milih kutha iki minangka papan kanggo tragedi romantis sing paling misuwur ing kabeh jaman: Romeo lan Juliet, kekasih enom kalebu rong kulawarga mungsuh.

Sajrone dina Valentine, lurung-lurung lan alun-alun kutha dihiasi kembang, lampu abang lan balon sing bentuke ati kanggo nggawe atusan pasangan saka saindenging jagad nglampahi dina sing ora lali. Kajaba iku, sampeyan bisa ngunjungi omah-omah para kekasih, ngleboke Juliet gratis nalika Dina Valentine. Iki minangka istana Gotik wiwit abad kaping XNUMX sing duwe balkon sing misuwur banget sing diarani Juliet's Balkon, sing wis dadi fenomena turis sing apik. Ing kana kontes "Amada Julieta" diatur nalika surat cinta paling romantis diwenehake.

verona valentine

Uga ing Plaza dei Signori, diatur pasar kerajinan tangan sing kios-kios disusun kanthi cara khusus kanggo narik ati. Ing kana sampeyan bisa oleh hadiah sing sampurna kanggo pasangan lan supaya memori iki tetep dadi memori. Kayane ora cukup, uga bakal ana pertunjukan kembang api, konser, pertunjukan puisi, pertunjukan teater lan pameran sing nambah karakter budaya kanggo telpon sing nawakake pengalaman unik kanggo para pecinta.

Saiki, Verona nyoba ngluncurake proyek sing padha karo Pernikahan Isabel de Segura ing Teruel, kanggo ndherek Veronese nggawe sejarah Romeo lan Juliet lan mula luwih nyengkuyung pariwisata.

Dina Valentine ing Teruel

Pernikahan saka Isabel de Segura

Wiwit taun 1997, kutha iki nggawe maneh kisah cinta tragis Diego de Marcilla lan Isabel de Segura nalika dina Valentine. Suwene sawetara dina, Teruel bali menyang abad kaping XNUMX lan pedunung nganggo sandhangan abad pertengahan lan nghias pusat kutha sing bersejarah kanggo makili legenda kasebut. Festival iki, sing dikenal minangka Pernikahan Isabel de Segura, narik luwih akeh pengunjung saben taun.

Akeh kegiatan sing wis direncanakake ing kutha Aragon nalika festival iki. Paling apik ing taun iki yaiku opera dening Los Amantes de Teruel, sing bakal dileksanakake ing greja San Pedro, salah sawijining setelan asli ing sejarah para kekasih kasebut.

Musik kasebut bakal diwenehake dening Javier Navarrete (pemenang Emmy Award lan nominasi Grammy lan Oscar) lan libretto adhedhasar teks abad pertengahan lan liturgi Kristen. Pementasan kasebut bakal minimalis nanging kuat.

Uga bakal ana pasar produk khas lan kerajinan tangan, konser utawa pagelaran teater kanggo nambah sentuhan budaya ing acara kasebut.

Legenda Para Pecinta, sing diwiwiti wiwit abad kaping 1555, duwe sejarah sejarah. Ing taun XNUMX, sajrone sawetara karya sing ditindakake ing greja San Pedro, mumia saka pria lan wanita sing dikubur pirang-pirang abad sadurunge ditemokake. Miturut dokumen sing ditemokake mengko, mayit kasebut duweke Diego de Marcilla lan Isabel de Segura, yaiku para Pecinta Teruel.

Isabel minangka putri saka salah sawijining kulawarga paling sugih ing kutha kasebut, lan Diego minangka nomer loro saka telung sedulur, sing nalika semana padha karo ora duwe hak warisan. Amarga alasan iki, bapakne bocah wadon kasebut ora gelem menehi tangane, nanging menehi wektu limang taun kanggo golek kekayaan lan entuk tujuane.

Untung nyebabake Diego bali saka perang kanthi sugih nalika dina kasebut kadaluwarsa lan Isabel omah-omah karo pria liya miturut rancangan bapake, percaya yen dheweke wis seda.

Mundur, pemuda kasebut njaluk ciuman pungkasan kanggo dheweke, nanging dheweke nolak amarga dheweke wis omah-omah. Ngadhepi pukulan kaya ngono, pemuda kasebut tiba ing sikile. Dina sabanjure, ing pemakaman Diego, bocah wadon kasebut ngilangi protokol lan menehi ciuman sing wis ditolak nalika urip, lan langsung mati ing sandhinge.

Teruel lan Verona minangka bagean saka rute Europa Enamorada, jaringan Eropa sing dipromosikake dening kutha Spanyol sing mbutuhake kutha anggota (Montecchio Maggiore, Paris, Sulmona, Verona utawa Teruel) manawa legenda cinta sing ditemtokake ing kutha kasebut saiki urip liwat sawetara gerakan sosial utawa akademik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*