Preinan ing Huanchaco, ing pesisir Peru

Wingi-wingi ana kanca Prancis teka ing omah saka tur telung wulan ing Amerika Selatan. Dheweke ngunjungi Kolombia, Ekuador, Peru, Bolivia lan Argentina lan nalika takon babagan salah sawijining tujuan sing paling disenengi, dheweke mangsuli tanpa ragu-ragu: Huanchaco.

huanchacho yaiku pesisir Peru lan iki minangka resor segara sing misuwur. Yen seneng surfing, ketemu wong saka kabeh ndonya lan urip pantai, Huanchacho ngenteni sampeyan.

Huanchaco

Punika a kutha pesisir cedhak kutha Trujillo, buaian ceviche lan saiki bagean rute turis sing dikenal kanthi Rute Moche. ing elek Iki minangka budaya penting ing Peru kuno lan tur kasebut narik kawigaten wong-wong sing tertarik liwat jejak situs sing maune dadi bagean saka kerajaan Chimú lan Mochica, ing sisih lor negara kasebut, kira-kira udakara 700 kilometer saka Lima.

Pesisir Pasifik Peru kondhang ing jagad selancar lan Huanchacho wis sukses ing taun 2013 kanggo diakoni sacara internasional minangka Surf Surf World. Ora ana akeh pantai ing planet iki kanthi judhul kasebut, mung lima lan pantai Peru cilik iki wis dadi bagean saka klompok pilihan, mula… apa sampeyan bakal kejawab?

Sampeyan bisa ngerti Trujillo, paling ora pusaté sing bersejarah, banjur mung 13 kilomèter menyang Huanchaco. Wulan iki minangka salah sawijining taun paling panas amarga wilahan bumi sisih kidul ngalami musim panas nanging isih ana suhu biasane ora luwih dhuwur saka 30 ºC. Mesthine, asor, ing pinggir segara, mesthi saya dhuwur.

Carane njaluk menyang Huanchaco

Titik tekane yaiku Trujillo, kutha paling gedhe ing wilayah kasebut. Sampeyan bisa tekan kene kanthi bandara lan banjur numpak bis utawa minivan kanggo gabung karo loro poin kasebut. Trujillo udakara 560 kilometer saka Lima, mula sampeyan uga bisa numpak pesawat kasebut kanthi pesawat. Pilihan sing paling murah yaiku bis nanging butuh udakara sewelas jam.

Backpacker ora biasane numpak pesawat dadi sarana transportasi sing paling umum yaiku bis kanggo pindhah saka kene menyang kana. Yen sampeyan pengin independen, tur sampeyan dhewe, yen ora Peru pancen turis Ora angel golek tur sing wis diatur ing salah sawijining agensi sing ana.

Kancaku seneng banget karo Huanchacho lan dheweke ana ing antarane November lan Desember, sanajan dheweke ujar manawa musim paling apik amarga cuaca lan negara segara yaiku ing antarane Desember lan Maret. Ing mangsa adhem, ana angin luwih gedhe nanging mega saya akeh, sanajan ora medeni para peselancar.

Objek wisata di Huanchaco

Kayane katon jelas nanging iki kira-kira kanggo surfing. Yen sampeyan ngerti, apik banget. Yen ora, sampeyan bisa melu sekolah lan seneng-seneng. Aku ora ngerti yen sawetara dina sampeyan bakal sinau, nanging sampeyan mesthi bakal kekancan lan ngguyu akeh. Ana akeh toko sing mulang lan nyewa peralatan lan papan.

Nanging saliyane kanggo surfing, Huanchacho duwe sawetara atraksi sing kudu dibukak. Sajrone jaman penjajahan Spanyol, iki minangka pelabuhan sing cukup penting, nanging ing pungkasan abad kaping XNUMX, dheweke mbukak pelabuhan anyar Salaberry lan dadi lungse. Yaiku ing taun 1891 dermaga 108 meter dawa banget dibangun untunge isih ngadeg lan ora ana sing pengin kesasar.

Ing daratan ana alun-alun cilik ing pantai, sing sempit nganti dadi dermaga sing mbaka sethithik mlebu ing banyu. Ing pungkasan meter satus ganjil ana rong bundaran kanthi platform ing sisih tengen, luwih murah tinimbang struktur utama. Mlaku-mlaku ing kene kanthi ndeleng segara, para peselancar, kutha ing mburine sampeyan lan srengenge apik banget.

Ing pesisir Huanchaco ana akeh kios panganan lan restoran sing pancen empu iwak lan panganan laut.. Yen sampeyan pengin nyoba lan rasane enak ceviche iki papan sing apik. Dina Setu lan Minggu tambah apik amarga wis ana bar lan luwih akeh turis asing sing teka. Februari minangka wulan karnaval, wektu sing apik lan warna kanggo dikunjungi.

Huancacho uga misuwur kanthi "Caballitos de totora", rakit tradisional wilayah sing digawe nganggo godhong lan batang alang-alang, tanduran. Rakit iki digawe dening masarakat lokal suwene rong utawa telung ewu taun lan dadi rakit kapal nelayan Peru wiwit iku. Rakit kasebut sudhut mlengkung lan sempit lan dawane tekan limang meter. Sing digawe kanthi sumur bisa nggawa nganti 200 kilo bobote.

Nglajengake mancing, fungsi asline, uga ing Huanchaco Dheweke digunakake kanggo nyenengake ing segara, mlayu lan nunggang ombak, kaya-kaya latihan nganggo jaran alang-alang. Sampeyan bisa ndeleng dheweke kabeh, dipaku kanthi vertikal ing wedhi lan yen sampeyan takon bisa ngrasakake lelungan ing kali liwat Pasifik.

Sampeyan uga bisa ngunjungi Candi Perawan Bantuan Tetep, dibangun ing sisih ndhuwur bukit, kanthi prawan ing njero hadiah saka Carlos V, digawe ing Seville lan kanthi wajah ibune Juana la Loca minangka model. Dheweke tekan kene ing taun 1537.

Wisata saka Huanchaco

Peru minangka lahan sing kebak harta karun, mula ing endi wae sampeyan mesthi luwih bisa ndeleng lan ngerteni. Sawetara kilometer saka Huanchaco yaiku Chan Chan ngrusak, contone, dibangun dening budaya Chimu yaiku sadurunge budaya Inca. Kira-kira yen ing jaman paling apik ana udakara 60 wong sing manggon ing kene, dadi kutha iki kanthi kabeh aksara. Wiwit taun 1986 yaiku Warisan Donya lan saiki dheweke bisa dilewati liwat jaringan jalur sing nggawa kita nyedhaki bagean saka sangang citadel sing nggawe papan kasebut.

Chan Chan, dipercaya, Iki dibangun udakara taun 1300 taun sadurunge Masehi lan reruntuhan nyengsemake struktur adobe kebak relief kanthi desain geometris, perwakilan manuk lan iwak. Dina iki dheweke nggawe situs arkeologi sawetara citadel sing ana ing mulut Lembah Moche lan biyen dadi ibukutha kekaisaran Chimor sadurunge Incas nggabungake menyang kekaisaran sing tuwuh. Banyu ing kene asale saka Andes, mula lelungan banyu lan kendhali ditindakake kanthi berkat a sistem irigasi sing menarik sing saiki isih katon.

Inca kaping pisanan banjur wong Spanyol, kanthi pedhang Pizarro, nggawe budaya lan kutha kasebut menyang pojok sejarah sing paling adoh, ora kudu ngrampok kuburan sing mbuwang harta benda nyata ing obyek emas. Penggalian sing ngidini kita ngerti saiki wiwit taun 60an abad kaping XNUMX.  Bus-bus sing mangkat saka Huanchaco ninggalake sampeyan ing kene tanpa masalah lan dekne kabeh budhal saka dalan gedhe cedhak pantai.

Ana museum uga. Lawang ing situs utama lan museum regane udakara 3 euro lan ngidini sampeyan ndeleng reruntuhan lan rong situs liyane. Uga ana pandhuan, nanging sampeyan kudu menehi saran yen pengin pitulung. Reruntuhan iki bisa dideleng saka Huanchaco lan Trujillo. Reruntuhan liyane sing menarik yaiku Huacas del Sol y Luna, pirang-pirang abad luwih tuwa tinimbang reruntuhan Chan Chan. Dheweke minangka reruntuhan Moche lan paling apik manawa sampeyan duwe pitulung pandhuan kanggo ngerti kabeh lan ora ninggalake apa-apa ing pipa kasebut.

Mozaik minangka kaendahan, dijaga kanthi sarwa amarga ana ing sangisore bumi lan pasir wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Werna apa! Sampeyan teka kanthi bis / bus saka Huanchacho menyang Trujillo. Ing kene sampeyan budhal ing Plaza de Almas lan mlaku ing dalan Huayna Cuapac udakara sepuluh menit menyang Avenida Los Incas. Akeh bis sing ngliwati dalan iki lan sing liwat ing jalur Las Huacas del Sol y Luna. Perjalanan mbutuhake udakara 20 menit lan nilar sampeyan ing ngarsane. Pintu masuk udakara 3 euro saben wong lan kalebu pandhuan amarga mung bisa ditutupi pandhuan. Ana museum sing dibayar kanthi kapisah.

Trujillo Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, minangka tamasya liya saka spa sing kita gunakake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*