Preinan kepulauan Yunani

Nalika mikir lelungan menyang Yunani temenan kita ora bisa ninggalake keajaiban dheweke pulo. Lan ana akeh, siji sing luwih ayu tinimbang sing liyane, kanthi akeh sing bisa dideleng lan dinikmati ... Nanging kepiye carane sampeyan milih apa Pulo Yunani kanggo nyelehake dhaptar lan sing bakal dijupuk saka endi?

ing Pulo Yunani Dheweke dadi tujuan kita saiki, dadi yen sampeyan isih durung mikir babagan musim panas, kepiye carane nggabungake biru langit lan biru Mediterania karo putih murni saka bangunan pulau Mediterania sing khas?

Kapuloan Yunani

Secara prinsip, perlu dijlentrehake manawa dudu siji utawa loro pulau. Ana ewonan, sawetara nem ewu dadi pas. Mula ora mokal marani kabeh. Lan ora prelu. Sejatine babagan Pulo Aegean, Ionian, Saronic, Dodecanese, Cycladic lan Sporades. Lan ing antarane sing paling penting yaiku Chios, Crete, Euboea, Rhodes lan Lesbos.

Saronics cedhak karo Athena, Siklon minangka klompok gedhe sing ana ing tengah-tengah Aegean, wong Dodecan ana ing antarane Turki lan Kreta, Sporades ana ing antarane satengahing Tesalonika lan Athena, lan wong-wong Ionia luwih cedhak karo Italia.

Kreta Iki minangka pulo pesisir lan paling gedhe ing pulau Yunani lan nomer lima paling gedhe ing kabeh Segara Mediterania. Sampeyan bisa teka ing kono kanthi feri saka Piraeus, pelabuhan ing Athena, menyang Chania. Wis lelungan sangang jam. Sampeyan uga bisa menyang Heraklion, regane luwih murah nanging butuh wektu sing padha. Disaranake sampeyan tuku tiket langsung saka perusahaan feri, nalika miwiti ngubengi pulau. Temenan, sampeyan uga bisa numpak pesawat.

Yen seneng ing urip pantai Kreta iku paling apik. Kota Chania asri, kanthi lingkungan pinggir segara gaya Venesia sing apik banget lan mercusuar sing apik. Pasire apik banget, ana siji sing wedhi jambon, Elafonissi, sanajan sampeyan kudu gelem munggah lan mudhun ing tebing. Ngluwihi rong kutha, Chania lan HeraklionYen sampeyan nginep luwih saka seminggu, sampeyan bisa luwih adoh lan ngerteni kutha lan desa liyane.

Kapuloan Siklon

Kapuloan Siklon uga dadi tujuan sing populer amarga Dheweke cedhak karo Athena lan cedhak uga. Aku ngomong babagan Delos, Ios, Kea, Mykonos, Amorgos, Anafi, Paros, Naxos, Santorini, Syros lan sawetara liyane. Semono uga ing kene, sampeyan bisa numpak kapal feri ing Piraeus lan kanthi rata-rata patang jam sampeyan tekan Paros, saka kana sajrone jam mung ana ing Naxos lan rong jam maneh tekan Santorini sing apik.

Ios minangka mutiara, uga tujuan pantai. Yen sampeyan tetep ing Santorini Sampeyan teka kanthi cepet banget menyang tujuan iki kanggo backpacker sing mung nggoleki srengenge lan pesta ing wayah wengi. Nangis Kutha iki minangka kutha utamane, nengsemake lan sempit ing bukit, uga tradisional kanthi kincir angin sing apik. Kebak pasamuwan lan pandangan saka ndhuwur bisa dideleng. Paling ora ana 20 pantai, Ios kudu ana ing dhaptar sampeyan.

Tujuan liyane sing bisa ditindakake ing Siklon yaiku Kea, mung sakjam saka Athena, alam bébas lan ijo, milos, kanthi udakara 70 pantai, temenan Langkawi, kanggo kaum gay, nanging uga kulawarga lan kanca-kanca sing pengin seneng-seneng, Delos lan situs arkeologi, Naxos, telung setengah jam saka Athena, Paros, cilik nanging pantai sing dipengini, lan jelas Santorini karo hotel mewah lan pemandangan kaldera sing apik banget.

Kapuloan Dodecan

Srengenge katon padhang ing musim salju lan musim panas. Ana sawetara Pulo 15 ing klompok, luwih tuwa, lan luwih saka satus pulau. Dheweke kalebu klompok iki Kos, Karphatos, Leros, Rodas, Tilos lan Chalki, antara liya. Duwe Romawi lan Ottoman kepungkur lan budaya kasebut nggambarake karo biara, citadel, istana lan benteng ing endi wae.

Kos iku tujuan sing apik yen sampeyan seneng sumber panas lan urip santai. Ana sumber air panas sanajan ing pantai dhewe, mung setengah jam perjalanan saka plabuhan Kos. Ana pirang-pirang kolam ing antarane wedhi lan gedhe. Kajaba iku, ana reruntuhan kuna lan abad pertengahan, kastil benteng Ordo Ksatria Saint John, sampeyan bisa muter, mlaku-mlaku lan ngaso. Kanggo rutin sing luwih akrab, ana Leros.

Leros paling cedhak karo Turki Lan ora pati misuwur nanging yen sampeyan golek pariwisata sethithik, mula bakal dadi tujuan sampeyan. Wis kabeh saka pulo liyane; pantai, desa, panganan segara lan kaendahan, nanging tanpa pariwisata. Utawa paling ora tanpa pariwisata. Kanthi pesawat sampeyan bisa tekan 45 menit saka Athena lan numpak feri dawa banget, 14 jam. Temenan, Rhodes ora bisa absen ing kene.

Rhodes identik karo sejarah. Kutha lawas yaiku Warisan Donya miturut UNESCO lan ing kene sampeyan duwe Mesjid Suleiman, Kastil Ksatria Rhodes lan situs ing endi salah sawijine Pitu Kaajaiban Dunia Kuno, sing misuwur Colossus saka Rhodes.

Nanging Rhodes uga duwe pantai lan asri banget: kayata Lindos, sajrone jam nganggo bis saka kutha lawas lan minangka salah sawijining sing paling apik ing saindenging jagad. Pulo iki dipilih dening pirang-pirang wulan madu lan kulawarga, nanging ing wayah wengi uga ana nightlife.

Kapuloan Ionia

Gunggunge ana pitung pulau sing ana ing pesisir kulon negara: Kythira, Zakynthos, Kefalonia, Corfu, Paxos, Ithaca lan Lefkada. Akeh mujur nengen dadi kartu pos Yunani. Iki minangka kedadeyane Pantai Shipwreck sing kondhang ing Zakynthos sing sampeyan deleng ing ngisor iki. Apik tenan!

Kefalonia uga ayu lan gedhe. Port sampeyan, FiskardoMenawan, lan pulau kasebut umume duwe pesisir sing apik, sawetara sing durung berkembang lan adoh, cocog kanggo kesasar dhewe. Lan yen sampeyan pengin njelajah sampeyan bisa ngerti Tlaga lemah Guwa Melissania utawa Kastil Assos.

 

Lefkada misuwur dadi paling Karibia ing kepulauan Yunani. Ana tebing putih sing dihias karo pekarangan ijo, segara pirus, lan srengenge epic. Tambah bar, restoran lan hotel lan sampeyan duwe paket sing luar biasa.

Kapuloan Saronic lan Aegean Utara

Antarane pulau-pulau ing Aegean Lor yaiku Chios, Ikaria, Lesbos, Lemnos, Thasos, Psara utawa Samos, umpamane. Homer lair ing Chios lan biara abad kaping-XNUMX minangka Situs Warisan Dunia. Samos minangka lempengan watu saka Turki lan dudu sudhut sing ora bisa dilalekake. Dhewe, Thasos minangka pulau sing murah lan ora dingerteni.

Lan pungkasane ana Pulo Saronic, sing cedhak banget karo Athena yaiku akhir minggu utawa plancongan klasik. Poros, Salamina, Spetses, Hydra, Agistri lan Aegina jenenge. Aegina mung 45 menit numpak feri saka Piraeus.

Kapuloan Sporades

Iki minangka nusantara cilik sing mung ana 24 pulau, kalebu sing paling populer, Skopelos, Skyros, Skitahos lan Alonnisos. Skopelos lan Alonnisos dununge slan direkam Mamma Mia!, contone, supaya sampeyan bisa ngerti babagan kaendahane.

Cukup kanggo ndeleng foto ing artikel sing pengin mlaku-mlaku, nanging kaya sing wis diwaca, pulau-pulau kasebut duwe kaendahan alami lan akeh sejarah. Bakal dadi masalah kanggo mutusake apa sing paling sampeyan seneng utawa sepira gabungan saka saben perkara. Ferry utawa pesawat utawa deleng pulau-pulau sing dikunjungi pelayaran, sing uga dadi pilihan nalika sampeyan ora pengin nggawe dhewe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*