Kepulauan Marquesas, swarga

Pegunungan, vegetasi ijo sing subur, segara biru, pantai lan srengenge, minangka ringkesan sing apik Kapuloan Marquesas. Nusantara iki udakara 1.500 kilometer saka Tahiti lan swarga sejati.

Yen sampeyan seneng lanskap, budaya ing Pasifik, ngulandara lan nikmati kegiatan ing njobo, mlaku-mlaku ing endi Gauguin lan Brel mlaku-mlaku utawa nyilem ing jagad jero banyu sing apik, mula tujuane yaiku Marquesas, kaya saiki uga saiki. Mangkene!

Kapuloan Marquesas

Dheweke minangka nusantara sing adohé 1.500 km saka Tahiti lan udakara ana sekitar rolas pulo, nanging mung enem sing dienggoni. Saiki duwe pedunung udakara 9200 wong lan pusat administrasine yaiku Nuku Hiva.

Pulo kasebut minangka campuran pantai pasir ireng sing apik karo teluk sing ngalamun. Duwe moutains, puluhan lembah, puluhan air terjun, mula kegiyatan sing ditawakake akeh: nunggang jaran, hiking, nitih jip 4 × 4, nyilem, snorkeling… Lan kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, seniman Gauguin lan Brel mlaku-mlaku ing kene ing wiwitan abad kaping XNUMX kanggo golek katenangan. Lan dheweke nemokake dheweke ing salawas-lawase amarga uga ing kene kuburane, ing Kuburan Calvaire.

Beda karo pulau liyane ing Polinesia Prancis, ing kene ora ana laguna utawa karang sing nglindhungi pesisir. putra pulo vulkanik saka sudhut sing landhep, gunung sing landhep sing metu saka bledosan magma, sing duwe alas lan lembah sing jero. Is babagan salah sawijining archipelagos paling adoh ing saindenging jagad, adoh saka massa benua, saengga duwe zona wektu dhewe.

Pulo paling gedhe ing grup kasebut yaiku Nuku Hiva. Iki uga dikenal minangka Pulau Mistik lan duwe akeh situs sing menarik: ing Air Terjun Lembah Hakaui, nomer telu paling dhuwur ing donya, ing pantai ireng Anaho, guwa-guwa ing jero banyu sing njaga flora lan fauna sing nyengsemake lan Katedral Notre Dame kanthi ukiran kayu lan watu perwakilan saka saben pulau. Ing kene kutha utama yaiku Taiohae, ibukutha administratif kapuloan.

Titik paling dhuwur yaiku Gunung Tekao, ing 1.185 meter, lan ora duwe karang utawa garis pantai sing rata. Pulo iki nduweni akeh khazanah sejarah, Omah watu gaya Polynesian, benteng lan candhi. Prancis nggabungake ing taun 1842. Wiwitane didedikake kanggo perdagangan kayu cendana lan dadi mandeg kanggo para paus paus, mengko bakal nyedhiyakake luwih akeh kanggo ekspor buah.

Pulo iki duwe pesisir kulon sing atos banget, kanthi teluk cilik sing mbukak lembah jero. Ing kene ora ana desa. Ing pesisir Lor ana loro pelabuhan sing paling penting, kanthi teluk sing jero: Anaho lan Hatihe'u A'akapa. Ing sisih kidul ana teluk liyane lan ing kene ana plabuhan liyane. Ing pedalaman ana padang rumput ijo ing endi sapi ditandhakake.

Kaya sing wis diandharake sadurunge, pusat administratif yaiku Taioha'e, sisih kidul. Apa sampeyan nate weruh Slamet, seri TV? Ing Nuku Hiva musim kaping papat difilmake, ing taun 2002.

Kapuloan Marquesas kapérang dadi Pulo Lor, ana wolung lan ing antarané yaiku Nuku Hiva; Pulo kidul, pitu, lan sawetara gundukan sing ora dadi pulau cilik sing sisih lor. Pulo paling penting nomer loro yaiku Hiva Oa, uga pulo nomer loro paling gedhe lan ing pulau kidul.

Iki kutha pelabuhan Atuona lan situs iki biasane minangka plabuhan pertama sing ngliwati Pasifik ing sisih kulon. Kita bisa ngomong kaya ngono Pulo iki minangka sejarah paling akeh ing klompok kasebut amarga isine patung Tiki sing wis tuwa banget lan dadi papane ing kana pelukis Paul Gauguin lan musisi Jacques Brel tiwas. Iki uga dikenal minangka Taman Marquesas amarga ijo banget lan subur.

Hiva Ova wis gisik karo pantai lan tebing ing endi praktek nyilem, nanging isih dadi pulo sing kala-kala katon sepi, meneng lan meh terisolasi. Kutha sing paling penting yaiku Atuona, ing ujung kidul Teluk Taaao, dilindhungi dening rong gunung paling dhuwur ing pulau kasebut, Gunung Temetiu lan Gunung Fe'ani.

Pulo liyane yaiku Ua Pou, pulau nomer telu ukurane. Wis gedhe banget kolom basalt, produk saka kegiatan vulkanik, sing wis dibaptis nganggo jeneng prajurit legendaris, Poumaka lan Poutetaunui. Ing taun 1888, pilar-pilar kasebut menehi inspirasi marang Robert Louis Stevenson kanggo ujar manawa mirip lengkungan vulkanik sing katon ing undhak-undhakan gereja, amarga dheweke ndeleng teluk desa Hakahau, sing paling penting ing pulau kasebut.

Ua Huka pancen ayu banget, meh prawan. Ana jaran liar, mlebu warna ara-ara samun, wedhus ... Tahuata kalebu sawijining pulau sing paling cilik kang dipanggoni. Nanging dikenal karo panjelajah Inggris sing misuwur, Kapten Cook, sing ngunjungi ing abad kaping XNUMX. Mung bisa diakses banyu saka Hiva Ova dadi tamune sing disaranake. Lembah sing subur ora ngerteni teluk kanthi banyu sing bening, sampeyan bisa urip tentrem lan nggawa minyak wangi lokal Seneng ramuan kaya sing dikandhakake ing kene, minyak satus.

Fatu hiva nduwe tebing sing menjulang sing terjun ing segara lan menehi tampilan dramatis saka ndhuwur. Ing taun 1937, panjelajah Thor Heyerdahl lan garwane, tinggal sawetara wektu kanggo manggon ing kene lan ngringkes pengalamane ing sawijining buku. Kayane sithik wis owah wiwit iku. Umume pendhudhuk kasebut manggon ing desa Omoa lan sakiwa tengene, sawijining pelabuhan. Wilayah Hana Vave dilindhungi dening para terkenal Teluk prawan, ayu ing endi wae sampeyan ndeleng, utamane nalika surup ...

Apa sampeyan seneng karo pulau-pulau kasebut? Yen sampeyan rumangsa ketemu karo wong-wong mau, banjur priksa informasi praktis sing dakkirim ing ngisor iki, mesthi ngerti manawa dheweke minangka pulau sing ora ana ing jalur wisata Polinesia Prancis klasik: Kepulauan Masyarakat, Bora Bora, Moorea, Atol Tuamotu lan Kepulauan Leeward.

  • ana enem pulau sing dipanggoni lan papat duwe bandara, nanging lokal, dadi sampeyan bisa tekan plancongan numpak pesawat utawa kapal. Yen sampeyan milih pesawat, sampeyan mabur saka Tahiti kanthi penerbangan saben dina menyang Nuku Hiva lan Hiva Oa. Kanggo pindhah menyang pulau liyane, sampeyan kudu liwat salah siji saka loro iki. Yen sampeyan milih numpak kapal, kasunyatane manawa sapa wae sing lelayaran liwat Polinesia nggawa sampeyan, sampeyan mung kudu golek pilihan, kayata Tahiti Voile et Lagoon utawa Poe Charter utawa pelayaran mewah Aranui 5, sing layar sapisan saben wulan, nanging udakara 3 euro seminggu. Yen sampeyan duwe kapal layar dhewe, sampeyan bisa mangkat saka Galapagos utawa Kepulauan Cook.
  • kanggo pindhah ing antarane Kepulauan Marquesas sampeyan bisa mabur, ing antarane loro pulau utama ana udakara siji utawa rong penerbangan saben dina. Pulo Ua Pou lan Ua Huka ora duwe kabeneran kanggo penerbangan saben dinane. Ide sing apik yaiku tuku Marquesas Pass karo Tahiti Air. Sampeyan uga bisa pindhah nganggo kapal, nyewa lokal, nyewa kapal sampeyan. Ana prau komunal ing Marquesas del Sur, sing menyang pulau Tahuata lan Fatu Hiva (udakara 65 euro kanthi plancongan suwene limang jam lelungan).
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*