Sentinel Lor, pulo kanibal

sentinel lor

Nalika nggunakake ponsel kanthi hyperconected, kita mikir manawa jagad iki cilik lan modern lan kita wis ana ing abad kaping XNUMX. Nanging sejatine jagad iki isih jembar lan Isih ana sudhut sing adoh saka modernitas ing endi masarakat urip kaya cara urip wiwit pirang-pirang abad kepungkur.

Salah siji saka sudhut kasebut ing Langkawi Sentinel saka Lor, sawijining pulau cilik ing Teluk Benggala sing kalebu ing kepulauan Andaman. Dikenal minangka kebun binatang, nanging suwe-suwe dikenal dadi pulau kanibal...

Pulo Sentinel Lor

lokasi sentinel lor

Kaya sing dakkandhakake Minangka bagean saka Nusantara ing Tanjung, klompok pulau sing ing Teluk Benggala nguripake dununge antarane Myanmar lan India. Umume pulo kasebut dadi Wilayah Andaman lan Kepulauan Nicobar, ing India.

Wong sing ngenggoni pancen wis duwe kontak sithik karo populasi liyane Sajrone sejarah lan dikenal minangka Wong sentinelese. Sejatine iku suku pamburu lan nglumpukake lan kayata urip mburu, mancing lan flora lokal.

Wong Sentinelese

desa sentinel lor Pamburu lan nglumpukake, dudu petani. Dheweke ora ngolah lahan kasebut lan dipercaya ora nggawe metode ngobong kebakaran. mula antropolog nganggep dheweke urip ing negara sing primitif.

Dheweke dudu klompok gedhe, sanajan angka sing pas ora bisa dingerteni, antara 50 lan 500 wong. Uga ora dingerteni babagan pengaruh tsunami ing taun 2004, mula ora ana sing ngerti.

agresif Sentinelese

Wong Sentinelese asale saka kulit peteng, rambut cendhak lan afro. Sapa sing ora dingerteni babagan dheweke, isih ana sing sinau saka sawetara kontak ing pungkasan abad kepungkur: dheweke urip ing gubuk tanpa partisi internal, lantai digawe saka palem, lan ukurane ora amba. Kulawarga nuduhake siji lan ana gubug sing luwih gedhe kanggo pakumpulan lan upacara agama.

agresif Sentinelese

Wong-wong iki ora ngerti karya logam amarga sacoro prakteke ora ana logam ing pulau kasebut, mula logam sing dikepengini katon kaya sing katon ing gisik. Iki minangka kedadeyan saka sepasang kapal pengangkut barang sing tiba ing karang sing cedhak lan sing isine nyedhiyakake obyek wesi.

Pulo iki duwe telung laguna mula, wong Sentinel ngirim ora menehi iwak ing segara ngluwihi karang sing nglindhungi. Dheweke nyorong rakit kasebut kanthi dayung sing nutul sisih ngisor lan ora ana liyane.

foto-foto-saka-lor-sentinel

Kontak karo wong asing wis sethithik lan asil sing beda-beda: Inggris teka ing pungkasan abad kaping XIX lan nawan tahanan mikir bakal ngasilake hadiah sing penting. Nanging ana pasangan sing tilar donya, mula dheweke ngasilake anak loro, nggawa hadiah ya, sing cepet ilang ing alas. Kayane Inggris ora seneng banget ing pulau kasebut amarga dheweke ora bali maneh.

Ing taun 60-an, wong-wong India bali nanging Wong sentinelese dheweke mlebu alas lan dheweke ora bisa kontak karo dheweke. Mengko Angkatan Laut India berlabuh ing sacedhake lan ninggali sawetara hadiah ing pantai. Wis ing taun 70an, ekspedisi antropolog nyoba maneh, kanthi nasib sing luwih apik, nanging ora bisa ditemokake sing penting.

Sing lucu kabeh iki yaiku ing 1974 padha bali karo tim saka nasional Geografis lan wong Sentinel metu ing prapatan nyerang nganggo panah. Nalika wong Spanyol ing Amerika nuli dolanan, peralatan pawon, klapa lan uga babi sing urip. Panah kasebut mabur maneh lan ana siji sing nyebabake direktur dokumenter ...

sentinel lor

Mung ing taun 90an Wong sentinelese kapal-kapal padha nyedhaki nyedhaki nanging ora nate cukup. Pungkasane, pamrentah India mandheg nyoba kontakMula, uga durung jelas kepiye pengaruh tsunami ing taun 2004.

Wis ing abad XNUMX wis dingerteni padha mateni sawetara nelayan sing kudu wengi ing kono lan dheweke medeni helikopter kanthi watu lan panah. Sapa sing pengin ngrungokake ngrungokake, bener? Cetha banget manawa wong-wong iki ora pengin ngerti apa-apa kanthi apa sing diarani Peradaban.

lor-sentinel-pulau-1

Kanggo sawetara, kalebu jinis bandha, kanggo wong liya a kebon binatang manungsa. Yaiku antropolog percaya ing Wong sentinelese Dheweke wis urip ing pulau kasebut udakara 65 ewu taunYaiku, 35 ewu taun sadurunge Zaman Es pungkasan lan 55 ewu taun sadurunge mammoth ing Amerika Utara ilang lan 62 ewu sadurunge piramida mesthine dibangun.

Iki dipercaya manawa wong-wong iki keturunan langsung saka manungsa pisanan sing metu saka Afrika dadi apik banget. Antropolog uga duwe teori babagan tindak tanduk agresif lan tertutup: pulo kasebut ana ing jalur sawetara rute kuna ing antarane Eropa, Timur Tengah lan Asia Tenggara, uga rute budak, mula dheweke nganggep amarga katon saka Afro, mula kudu nyoba kanggo mudhun lan nyekel wong.

Mula musuhan lan kekarepane supaya ora ana ing jagad iki. Nanging saka ngendi jenenge misuwur dadi kanibal?

Wong Sentinel, kanibal?

Wong sentinelese

Ketenaran iki uga kudu nglindhungi wong-wong mau saka wong asing utawa pemilik budak sing kepengin weruh. Ana kabar umum ing saindenging wilayah kasebut manawa masarakat Kepulauan Andaman kanibalistik. Ora ana bukti, nanging Mungkin ide kasebut teka saka kasunyatan manawa sawetara suku nggunakake balung leluhur minangka perhiasan. Tengkorak kalebu!

Ptolemy, astronom Yunani, ngomong wiwit abad kaping loro sadurunge Masehi pulo kanibal ing Teluk Benggala mula legenda kanibal mesthi nyebar ing antarane para pelaut. Malah Marco Polo nggambarake masarakat Nusantara umume minangka 'lomba galak lan de brutes sing mateni lan mangan saben wong manca sing mlaku ing negarane".

Sithik ing kene, sithik ing kana, wong-wong dihiasi balung manungsa lan voila, kita duwe legenda wong kanibal. Lan kaya ora cukup, ora ana sing bisa ngerti wong-wong iki ujar manawa ora bener.

Kita bisa uga ora nate navigasi perairan Teluk Bengal, mula aku duwe saran: nguripake komputer, bukak Google Earth lan deleng bagean iki. Sampeyan bakal bisa ndeleng foto satelit pulau kasebut. Dheweke ora nuduhake akeh, sejatine, mung sawijining pulau kanthi alas sing kandhel lan tokoh angkut kasebut terdampar ing taun 80-an.

Wong Sentinel isih adoh saka pandangan donya, jagad sing saiki saben wong ndeleng kabeh wong ... kajaba awake dhewe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*