6 panggonan ing Catalan Pyrenees sing kudu ditemokake

Gambar | Pixel

Ing sisih lor Semenanjung Iberia, ing antarane Andorra, Spanyol lan Prancis, ana Pyrenees, sawijining pegunungan sing udakara 430 kilometer saka Segara Mediterania nganti Pegunungan Cantabrian. Ing wilayah Catalan, ing provinsi Gerona lan Lleida, kaendahan lanskap lan desa-desa ing gunung katon apik ing musim apa wae ing taun iki. Apa papan sing disaranake sampeyan riko plancongan menyang Catalan Pyrenees?

Gambar | Wikipedia

Vielha

Vielha minangka ibukutha kutha Pyrenean cilik ing Lembah Arán, ing Lleida, sing dununge ana ing dhuwure 974 meter lan diubengi pucuk sing ngluwihi 2.000 meter. Kutha iki minangka kutha sing sepi lan tradisional sing dununge meh setengah populasi jurang kasebut.

Omah kayu lan watu uga pegunungan lanskap nggawe Vielha dadi papan sing apik kanggo dikunjungi. Lurung-lurung sing luwih gedhe kontras karo sing sempit lan kabeh nggawe jaringan komersial sing menarik khusus kanggo olahraga gunung lan petualangan amarga duwe sawetara resor ski sing cedhak. Nanging, ing Vielha uga ana akeh restoran sing nengsemake sing bisa nikmati masakan lokal.

Saka sudut pandang budaya, sawetara obyek wisata ing Vielha yaiku greja Sant Miquèu, gedung ngarep balai kutha, kantor turis utawa bangunan kantor pos ing njero yaiku Kristus Mijaran wiwit abad kaping XNUMX. Omah gedhong Ço de Rodès, Museum Wol lan Museum Etnologis minangka situs liyane sing nglengkapi kunjungan kasebut.

Gambar | Pyrenees gaib

Camprodon

Ing wilayah Ripollés, ing provinsi Gerona, Camprodon dununge, sawijining kotamadya sing apik ing pinggir Kali Ter lan ing sikil gunung sing dadi papan sing apik kanggo para penggemar hiking lan olahraga petualangan, amarga ing cedhak kono macem-macem dalan lan rute kanggo nikmati alam.

Kutha iki ing Catalan Pyrenees duwe asal saka Abad Pertengahan lan duwe atraksi sing menarik banget. Simbol kasebut yaiku Pont Nou, jembatan watu saka abad kaping-XNUMX sing apik banget, nanging papan liyane sing bisa dikunjungi yaiku biara Sant Pere, gereja Santa María, biara Carmen utawa Paseo de la Font Nova.

Kaya Vielha, cedhak karo sawetara lereng ski ndadekake kutha sing populer nalika musim salju kanggo olahraga olahraga khas musim iki.

Gambar | Wikipedia

Taman Alam Alt Pirineu

Iki minangka taman alam paling gedhe ing Catalonia amarga luwih saka 60.000 hektar sing dipérang dadi rong wilayah: Pallars Sobirá lan Alt Urgell. Iki digawe ing taun 2003 kanggo ngreksa alas Catalan Pyrenees (cemara, pinus abang lan ireng) uga fauna asale (rusa, babi hutan, rusa roe, partrid putih, otter lan bruwang coklat).

Gambar | Wikipedia

Taull

Dumunung ing provinsi Lleida, minangka salah sawijining tujuan sing paling apik kanggo dikunjungi minangka bagean saka rute greja Romanesque ing Vall de Boí. Ing papan iki diubengi alam lan kasepane sampeyan bisa ngrasakake lingkungan sing unik.

Gegayutan karo budaya, kutha iki ing Catalan Pyrenees duwe rong permata seni Romanesque kayata greja San Clemente lan Santa María, kalorone ngumumake Situs Warisan Dunia dening UNESCO lan kalebu abad kaping-XNUMX.

Lukisan tembok sing misuwur ing kepala greja San Clemente (Pantocrator, rasul, santo lan adegan saka Alkitab lan kiamat) sing dianggep mahakarya seni Romanesque Eropa. Sampeyan uga kudu pindhah menyang menara lonceng amarga sampeyan ndeleng pemandangan lembah sing apik.

Gambar | Wikipedia

Lvia

Iki minangka kutha liyane ing Catalan Pyrenees sing pantes dikunjungi. Dununge ana ing provinsi Gerona, cedhak banget karo Prancis lan sing mandheg dadi negara iki ing abad kaping pitulas sawise Prajanjian Pyrenees.

Omahe digawe saka watu, uga trotoar dalane sing katon khas banget. Antarane obyek wisata utamane yaiku greja kaya kastil gothic La Mare de Dèu dels Ángels, apotek abad kaping XNUMX, sing paling tuwa ing Spanyol, diowahi dadi museum, lan kastil Llívia sing dununge bisa dideleng kabeh desa lan gunung sekitar.

Gambar | Wikipedia

Taman Alam Cap de Creus

Ing sisih lor Costa Brava minangka salah sawijining keajaiban alam ing Gerona: Taman Alam Cap de Creus, taman maritim lan lahan pertama ing Catalonia. Dumunung ing sisih wétan Catalan Pyrenees, wujud lanskap teluk, teluk, watu lan tebing 10.800 hektar lahan lan 3.000 hektar segara.

Interioré taman alam iki minangka swarga padang rumput lan alas sing bisa dingerteni liwat rute lan plancongan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*