Rahasia lan rincian Trajan's Column

Kolom Trajan

La Kolom Trajan utawa Kolom TrajanDisebut Colonna Traiana ing basa Italia, dununge ana ing kutha Roma lan minangka salah sawijining monumen sing penting banget nalika kunjungan menyang kutha kasebut. Kolom iki narik kawigaten banget amarga dhuwure 30 meter lan amarga kabeh diukir karo adegan sing ana gandhengane karo sejarah Romawi.

Konservasi sing apik banget nggumunake yen diwiwiti saka taun 113. Minangka salah sawijining monumen sing paling akeh dibukak ing kutha RomaKita bakal ndeleng kabeh rincian sing bisa diwenehake. Mesthine minangka bagean saka sejarah lan kabeh rahasia kudu dingerteni kanthi tenanan kanggo ngurmati kamulyan kasebut.

Riwayat kolom

Kolom Trajan

Kolom iki yaiku a amanat Kaisar Trajan, mula jenenge. Dununge ana ing sisih lor Forum Romawi lan dhuwure 30 meter ditambah wolung meter alas sing dipanggoni. Iki kasusun saka marmer Carrara sing terkenal, kanthi blok nganti patang meter. Frieze kanthi sakabehe dawane 200 meter lan dadi kolom kaping 23 kaping total. Ing njero ana tangga spiral sing tumuju ing sisih ndhuwur, ing endi ana sudut pandang. Ing sisih ndhuwur ana patung Kaisar Trajan sing banjur diganti gambar Saint Peter.

Kolom iki digawe kanggo sawetara tujuan. Salah sijine yaiku nunjukake dhuwure gunung sing wis dirusak lan dipindhahake kanggo nggawe Forum Romawi. Sing liyane yaiku omahake awu kaisar lan sing terakhir yaiku kanggo mengeti penaklukan Dacia dening Trajan, kanthi frieze diukir ing marmer.

Prasasti kolom

Kolom Trajan

Ing kolom sampeyan bisa ndeleng a prasasti sing narik kawigaten kanggo dadi conto tulisan kuadrata Romawi. Jinis panulisan iki nggunakake bentuk geometris kayata kotak utawa segi telu. Ing prasasti Latin ditulis mangkene: 'Senat lan rakyat Roma, menyang kaisar César Nerva Trajan Augustus Germanic Dácico, putra saka Nerva ilahi, pontiff maksimal, tribune kaping pitulas, imperator kaping enem, konsul kaping enem, bapak negara, kanggo nuduhake dhuwure tekan ing gunung lan papan sing saiki rusak amarga karya kaya iki. ' Mangkene kekarepan kanggo nuduhake dhuwure gunung ing endi dununge kolom lan sapa sing dielingake.

Bas-relief kolom

Kolom Trajan

Bagéan sing paling apik ing Trajan's Column ora mesthi dielingi. Konco crita iki sing diceritakake nganggo watu yaiku karya-karya saka Kaisar Trajan kanggo nelukake Dacia, sing saiki dadi Romania lan Moldova. Kaisar nindakake pertempuran saka 101 nganti 106 kanggo ngrebut wilayah iki, ngrekrut ewonan tentara kanggo tujuan kasebut. Penaklukan Dacia nggawa jarahan gedhe ing emas, sing ditindakake kanggo nindakake karya gedhe, kayata kolom iki utawa forum sing apik. Kolom kasebut dominasi forum kasebut lan ing kono sampeyan bisa ndeleng crita sing diceritakake dening wong Roma babagan penaklukan Dacia. Ing 55 adegan sing beda, sampeyan bisa ndeleng kanthi rinci babagan wong Dacia lan Roma sing gelut, negosiasi utawa mati ing perang. Bas-relief iki wis ditliti dening para sejarawan supaya luwih ngerti detail babagan sandhangane wong-wong Roma, gamane lan uga taktik perang. Akeh relief pangkalan kasebut sing digunakake lan angel mbedakake rinciane, nanging 1.900 taun kolom kasebut tetep kudu dipikirake, mula konservasi lan kekuwatan kasebut dikagumi.

Warta sing apik yaiku yen kolom iki narik kawigaten lan penasaran saka wong-wong sing pengin ngerti luwih lengkap babagan Kekaisaran Roma. Akeh seniman ngasorake awake menyang kranjang saka ndhuwur kanggo ndeleng relief sing cedhak lan ditliti. Warta sing apik yaiku ing Abad XNUMX ana akeh sing mutusake nggawe replika kanthi plester frieze lan detail, saengga saiki potongan-potongan sing tundhuk ing pirang-pirang taun lan kontaminasi lingkungan bisa dilestarikake.

Trajan lega

Sampeyan kudu dipikirake yen nalika semana seniman ora tumindak bebas ing karya, nanging nampa komisi sing jelas kanggo muji klien tartamtu, kayata Kaisar Trajan dhewe. Pramila tampilan historis ing kolom iki kudu dipikirake, amarga ditindakake saka sudut pandang kaisar Roma. Khusus, dheweke katon minangka protagonis ing 58 adegan, ing endi ditampilake macem-macem aspek, wiwit saka daulat sing saleh nganti wong sing duwe budaya kanthi konsultasi karo penasihate. Dheweke ora mung golek gambar Trajan ing perang, nanging kaisar pengin dikenang minangka sing liya, mula kabeh adegan kasebut ing kolom kasebut. Nanging, interpretasi babagan makarya beda-beda banget, amarga sawetara sejarawan negesake manawa digawe dening para pekerja kanthi mabur, amarga beda gaya. Mesthi wae, kita isih kepincut karo karya lawas kaya sing rinci banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*