Plancongan ing Eropa kanthi rute katresnan nalika Dina Valentine

Penyayang Sepulcher Teruel

Makam Penyayang Teruel

Europa dijenengi jeneng putri ayu saka raja Fénisia Agénor, sing digodha dening Zeus lan dadi ratu pertama Kreta sawise dewa iki tresna banget karo dheweke. Saka asale, bawana lawas kaiket karo romansa liwat mitos iki lan dadi setting sawetara crita katresnan sing paling semangat lan populer ing sastra.

Kanthi kredensial kasebut, saiki saya cedhak Valentine bisa uga yen golek plancongan menyang sawetara tujuan sing kalebu bagean saka Rute Eropa ing Love, dipromosikan dening kutha Teruel ing Spanyol. Jaringan Eropa sing mbutuhake kutha anggota sing ditemtokake legenda katresnan ing kutha saiki nganti saiki liwat sawetara gerakan sosial utawa akademik. Apa sampeyan pengin ngerti kutha-kutha sing dadi bagean saka rute Eropa Enamorada?

Teruel (Aragon, Spanyol)

Pernikahan saka Isabel de Segura

Kutha Aragon iki yaiku titik wiwitan rute iki ing Eropa kanthi katresnan amarga legenda misuwur para Penyayang Teruel. Gagasan kasebut digawe saka kepinginan Dewan Kota Teruel kanggo kembar karo Verona, adegan Shakespeare sing malah luwih dikenal karo Romeo lan Juliet.

Legenda Para Pecinta, sing diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX, duwe sejarah sejarah. Ing taun 1555, sajrone sawetara karya sing ditindakake ing greja San Pedro, mumia wong lanang lan wadon sing dikubur pirang-pirang abad kepungkur ditemokake. Miturut dokumen sing ditemokake mengko, mayit kasebut duweke Diego de Marcilla lan Isabel de Segura, yaiku para Pecinta Teruel.

Isabel minangka putri saka salah sawijining kulawarga paling sugih ing kutha kasebut, lan Diego minangka nomer loro saka telung sedulur, sing nalika semana padha karo ora duwe hak warisan. Amarga alasan iki, bapakne bocah wadon kasebut ora gelem menehi tangane, nanging menehi wektu limang taun kanggo golek kekayaan lan entuk tujuane.

Untung nyebabake Diego bali saka perang kanthi sugih nalika dina kasebut kadaluwarsa lan Isabel omah-omah karo pria liya miturut rancangan bapake, percaya yen dheweke wis seda.

Mundur, pemuda kasebut njaluk ciuman pungkasan kanggo dheweke, nanging dheweke nolak amarga dheweke wis omah-omah. Ngadhepi pukulan kaya ngono, pemuda kasebut tiba ing sikile. Dina sabanjure, ing pemakaman Diego, bocah wadon kasebut ngilangi protokol lan menehi ciuman sing wis ditolak nalika urip, lan langsung mati ing sandhinge.

Wiwit taun 1997, kutha iki nggawe crita cinta tragis ing wulan Februari dening Diego de Marcilla lan Isabel de Segura ing acara Valentine Day. Sajrone dina kasebut, Teruel bali menyang abad kaping XNUMX lan pedunung nganggo sandhangan abad pertengahan lan nghias pusat kutha sing bersejarah kanggo makili legenda kasebut. Festival iki, dikenal minangka Pernikahan saka Isabel de Segura, saben taun narik luwih akeh pengunjung.

Verona (Italia)

verona valentine

Shakespeare milih kutha iki minangka papan kanggo tragedi romantis sing paling misuwur ing kabeh jaman: Romeo lan Juliet, kekasih enom saka rong kulawarga mungsuh. Antarane akeh atraksi, Verona nduwe balkon sing dikenal minangka Balkon Juliet sing wis dadi fenomena turis utama. Kajaba iku, sampeyan bisa ngunjungi omah-omah para kekasih, ngleboke Juliet gratis nalika Dina Valentine. Ing kana kontes "Amada Julieta" diatur ing endi surat katresnan sing paling romantis dianugerahi.

Sajrone Dina Valentine, lurung-lurung lan alun-alun kutha dihiasi kembang, lampu abang lan balon sing bentuke ati. Uga ing Plaza dei Signori, ana pasar tumo sing diatur kanthi kios khusus kanggo narik ati. Ing kana, sampeyan bisa oleh hadiah sing sampurna kanggo pasangan lan dadi memori sing ora iso lali.

Saiki, Verona nyoba ngluncurake proyek sing padha karo Pernikahan Isabel de Segura ing Teruel, kanggo ndherek Veronese nggawe sejarah Romeo lan Juliet lan saengga bisa ningkatake pariwisata supaya rute Eropa ing Cinta bisa tangi.

Montecchio Maggiore (Italia)

Kastil Romeo Juliet

Para tangga teparo Montecchio Maggiore negesake manawa Romeo lan Juliet kalebu kutha Italia iki. Miturut crita kasebut, Count Luigi Da Porto cedera ing perang ing abad kaping XNUMX lan pulih ing omahé ing Montecchio Maggiore, saka jendhela sampeyan bisa ndeleng loro bukit kanthi loro kastil madhep: salah sawijining Capulet lan liyane ing Montagues .

Pandangan kasebut bisa uga menehi crita marang dheweke, crita saka rong kekasih sing kalebu kulawarga mungsuh, sing dadi pengaruhe Shakespeare nalika nulis Romeo lan Juliet. Kanthi cara iki, Montecchio Maggiore dadi bagean saka rute Eropa ing Cinta.

Yen kayane, akun Count Luigi Da Porto menehi inspirasi marang Shakespeare kanggo nulis 'Romeo lan Juliet', Sampeyan bisa uga yen Penyayang Teruel minangka wong sing pungkasane nggawe kisah cinta sing paling misuwur ing kabeh jaman. Nalika Mahkota Aragon nguwasani sawetara wilayah ing Italia, Raja Roberto I manggon ing Naples, sing nikah karo Violante de Aragón, wong Aragon sing bisa njupuk kabeh legenda negarane ing kana.

Panulis Boccaccio, sing pirang-pirang taun kepungkur ing pengadilan Naples, nyritakake ing crita 'Decamerón' babagan Girólamo lan Salvestra, salinan saka para pecinta Teruel. 'Decameron' sing misuwur bisa dadi inspirasi kanggo Luigi Da Porto, sing narasi saka kekasih loro saka kulawarga saingan uga bisa mengaruhi Shakespeare.

Sulmona (Italia)

sulmona

Pendhudhuk kutha iki cedhak Roma ngaku Sulmona judhul 'Kutha Cinta' amarga dheweke lair ing abad kaping pisanan Ovid, panulis karya 'Ars Amandi', sing duweni pengaruh sing pasti tumrap kabeh literatur katresnan ing Abad Pertengahan.

Gabung Sulmona ing rute Europa Enamorada pancen apik banget amarga mbukak fokus ora mung crita katresnan sing misuwur, nanging uga para pemikir lan intelektual sing ana gandhengane karo topik kasebut.

Paris Prancis)

Paris tembok tresno

Ibukutha Prancis ora bisa ilang ing Eropa ing rute Love amarga crita katresnan saka Abelardo lan Eloísa, loro wong enom saka abad kaping-XNUMX sing janji karo katresnan sejatine ing surat. Abelard minangka filsuf sing duwe katresnan terlarang karo Heloise, ponakan kanon Katedral Paris. Nalika dheweke meteng, dheweke mlayu menyang Inggris Raya supaya bisa duwe putra ing kana, nanging nalika bali kanon kasebut dibuwang karo Abelard lan meksa Eloísa mlebu biara.

Sajrone Dina Valentine sampeyan bisa ngunjungi Le mur des je t'aime romantis ing Paris, 'Tembok Aku tresna sampeyan', papan sing "Aku tresna sampeyan" ditulis ing luwih saka 300 basa sing beda. Karya kasebut diwiwiti kanthi inisiatif Frédéric Baron sing mikir nggawe papan khusus kanggo ngelingi katresnan ing Dina Valentine. Pakaryan kasebut dipasang ing Square Jehan Rictus, sawijining taman ing lingkungan Montmatre.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*