Sago Gula Melaka, panganan pencuci mulut nasional Malaysia

Panganan cuci mulut Malaysia

Nalika lelungan menyang negara, sing paling umum yaiku sing sampeyan karepake, kajaba plancongan kanggo ndeleng prekara-prekara sing paling penting lan apik ing kutha, rasane gastronomi. Nanging kanggo pasugatan sing khas utawa turis seneng banget, panganan cuci mulut uga minangka daya tarik wisata sing nyenengake banget kanggo masarakat sing teka ing negara iki. Iki minangka cara sing cocog kanggo nemokake rasa anyar lan sinau babagan budaya sing beda karo budaya kita.

Sago Gula Melaka

Sagu saka Malaysia

Kue-kue Malaysia duwe pengaruh India, Tionghoa lan uga Portugis sing digabung karo gaya Khmer tartamtu… lan panganan cuci mulut iki minangka conto saka iki. Sagu gula melaka iku pokoke puding sagu sing diiringi nyuda santen (kadhang disuntak nganggo godhong pandan) lan sirup gula aren.

Wiwitane panganan cuci mulut digawe karo mutiara sagu, jinis wit kurma Asia, nanging saiki asring diganti karo tapioka. Mangan seger lan mung enak. Gabungan mutiara sagu sing adhem, krim saka santan lan rasa karam sawise gula aren cukup sampurna. Sanajan ora bisa lali yen ana warna kanggo selera, lan bisa uga rada klambi kanggo langit sisih kulon. Sampeyan bisa nemokake ing lapangan panganan lan uga ing restoran.

Sampeyan bisa nyiyapake ing omah

Panganan cuci mulut Malaysia

Gampang nyiyapake yen sampeyan wani, tapioka cukup gampang ditemokake ing pasar swalayan, sanajan umume luwih alus lan ora nganggo bal. Krim klapa uga gampang ditemokake (minangka santan versi luwih padhet, Goya minangka merek umum ing hypermarket kita). Lan sampeyan bisa nemokake gula aren ing komisaris oriental (kanthi bentuk padhet) utawa sampeyan bisa ngganti panela (sing bakal ditemokake ing bagean panganan Latin ing hypermarket apa wae) utawa malah kanggo gula muscovado (gula coklat sing durung diatasi).

Kepiye persiapane?

Sampeyan luwih dhisik kudu merendhem tapioka, banjur godhok ing banyu nganti dadi transparan. Banjur dikuras lan dicuci nganggo banyu adhem. Kanggo disajikake, digawe adhem nganggo jet klapa lan gula aren sawit, utawa gula panela utawa muscovado sing dileburake ing geni kanthi banyu sendok.

Sawise wis siyap… sampeyan bakal seneng rasane lan bakal kaya sampeyan diangkut menyang Malaysia sak detik!

Panganan cuci mulut misuwur Malaysia

Mungkin panganan cuci mulut Sago Gula Melaka wis nggawe cangkeme banyu sithik, nanging sampeyan pengin ngerti panganan cuci mulut luwih akeh supaya bisa menehi referensi nalika pengin lelungan menyang Malaysia. Utawa, sampeyan mung pengin ngerti panganan cuci mulut liyane supaya bisa nggoleki resep online lan nyiyapake dhewe ing omah lan nikmati panganan cuci mulut sing beda-beda sing ora ana gandhengane karo panganan sing ana ing negara kasebut.

Dadi, aja nganti kelangan detail lan tetep maca, amarga sampeyan bisa uga seneng nulis jeneng supaya ora lali.

ABC

Dessert ABC

Panganan cuci mulut iki uga dikenal minangka Aire Batu Campur lan panganan cuci mulut sing misuwur ing Malaysia. Iki digawe nganggo es remuk lan macem-macem topping kaya kacang ginjel, cendol, campuran buah, jagung manis, jeli ramuan, lan sendok es krim. Nanging uga duwe susu kental lan sirup stroberi kanggo dadi luwih enak.

Cendol

Cendol bisa dianggep minangka versi sing luwih gampang saka ABC nanging ora kudu bingung. Sing mbedakake saka panganan cuci mulut sadurunge yaiku nggunakake santen ing resep. Kajaba iku uga kalebu bahan-bahan kayata jeli arupa mie, es remuk lan gula aren.

Bubur Kacang Merah / Hijau

Panganan panganan cuci mulut iki biasane paling dipangan panas kajaba dina sing paling panas nalika panganan cuci mulut sing enak iki dinikmati kanthi adhem kanggo nyuda panas nalika awan. Miturut wong Tionghoa, kacang abang ngemot 'yang' utawa sifat panas dene kacang ijo ngemot 'yin' utawa sifat adhem. Resep kasebut kalebu kacang abang utawa ijo, kubus gula, godhong pandan, lan kulit jeruk.

Tau fu fah

Asal saka panganan cuci mulut iki diwiwiti saka dinasti Han Barat ing Tiongkok kuno. Tau Fu Fah utawa tau Huay kaya umume dingerteni ing Pulau Pinang, digawe kanthi tekstur alus saka jeli tahu tahu lembut disajeni nganggo sirup gula. Panganan cuci mulut iki minangka cemilan ringan sing biasane dadi panas.Nanging saiki, umume wong Malaysia seneng panganan cuci mulut adhem iki kanthi tambahan bahan kayata kacang, jeli ramuan, tempel kacang abang lan liya-liyane.

Kuih nyonya

Panganan cuci mulut Malaysia

Peranakan utawa Selat Cina misuwur amarga jajan cilik sing enak banget diarani kuih nyonya. Umume jajan cilik iki umume duwe bahan utama sing padha: klapa.. Dheweke entuk macem-macem pilihan sing enak kayata Lapis Selatan, Pulut Inti, Ketayap, Lipat Pisang, Onde Onde, Koswee Pandan lan liya-liyane.. Biasane kuih nyonya dipangan kanggo sarapan lan teh.

Durian dodol

Adate, permen Goan, Dodol digawe saka santen, gula aren, godhong pandan, lan glepung ketan. Daging durian ditambahake ing langkah pungkasan proses masak kanggo menehi rasa durian, panganan sing biasane disenengi karo masarakat Malaysia. Dodol umume digawe kanggo acara-acara khusus kaya ngerayakno mantenan.

Gulab jamun

Pos iki biasane dipangan ing pesta pernikahan tradisional India, Gulab Jamun, pangsit manis sing digawe saka Khoya (susu solid) lan direndhem nganggo sirup manis sing wangi lan aroma kapulaga.. Rasane sing legi bisa dadi gedhe banget, nanging kanggo para penggemar jinis masakan iki, Bakal apik banget!

Saka panganan cuci mulut endi sing paling sampeyan pengin nyoba?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*