Sejarah reruntuhan Romawi ing pantai Bolonia

Ana desa kanggo kidul Spanyol kang diarani Bologna. Ing kene, ing pantai, ing pesisir Selat Gibraltar, ana sakumpulan reruntuhan Romawi sing dikenal kanthi jeneng Claudia Baelo. Umure watara 2 taun lan minangka bandha gedhe.

Dina iki, ing Actualidad Viajes, ing sajarah reruntuhan Romawi ing pantai Bolonia.

Bologna, Spanyol

Nalika sampeyan ngrungokake Bologna sampeyan kanthi otomatis mikir Italia nanging ora, ing kasus iki a desa pesisir kotamadya Tarifa, provinsi Cádiz, Spanyol kidul. Ana ing pesisir Segara Atlantik, mung sawetara 23 kilometer luwih utawa kurang dening dalan saka Tarifa, kutha sing ing siji dumunung ing misuwur Costa de la Luz sing, Selat Gibraltar liwat, katon kanggo Maroko.

Bologna ana ing teluk lan reruntuhan Romawi sing nyeluk kita saiki ana ing cedhak pantai. Dianggep reruntuhan paling lengkap saka kutha Romawi kanggo tanggal ditemokaké ing Spanyol. Sarwa!

Pante Bolonia dawane watara 4 kilometer lan ambane rata-rata 70 meter. Mung wong sing manggon ing kene mung sithik, populasine ora nganti 120 jiwa.

Posisi panggonan iki ndarbeni hak istimewa lan seneng views apik: wedhi putih saka Bolonia pantai pindhah saka Punta Camarinal kanggo Punta Paloma, lan sampeyan bisa ndeleng bukit San Bartolome ing sisih wétan lan gunung Higuera lan Plata ing sisih kulon. Mangkono, cove sheltered digawe sing biyen sampurna kanggo mooring sailboats.

Reruntuhan Romawi Pantai Bolonia

Nanging kepiye reruntuhan iki? Dheweke ngandhani yen ing sawetara wektu luwih akeh wong sing manggon ing kene tinimbang saiki, mesthine. Bebener iku Baelo Claudia iku sawijining kutha Romawi kuna ing Hispania. Iku asline a desa nelayan lan jembatan komersial lan ngerti carane dadi makmur banget ing jaman Kaisar Claudius, sanajan amarga lindhu sing terus-terusan nilar watara abad kaping XNUMX.

Claudia Baelo Iki diadegaké ing pungkasan abad kaping XNUMX SM. kanggo ningkataké perdagangan karo Afrika Lor liwat perikanan tuna, perdagangan uyah lan produksi garum (Saus iwak fermentasi sing akeh digunakake ing masak kuna), sanajan uga diyakini uga nduweni fungsi administratif pemerintah.

Ing jaman Claudio, dheweke entuk gelar kotamadya lan kasugihan kasebut katon ing jumlah lan kualitas bangunane. Arkeolog pitados bilih puncak punika tekan antarane XNUMXst lan XNUMX abad SM, nanging sing ing tengah abad kaping loro ana lindhu gedhe sing ambruk bagean apik saka bangunan, minangka tandha wiwitan pungkasane..

Tragedi alam iki diterusake serangan pirate ing abad sabanjuré, loro Jermanik lan barbar, supaya antarane munggah lan mudhun sawijining pungkasan teka sak abad enem.

Situs arkeologi Baelo Claudia

Penemu reruntuhan yaiku Jorge Bonsor. Penggalian kasebut nyritakake reruntuhan Romawi sing paling lengkap ing kabeh Semenanjung Iberia lan saiki candhi Isis, teater, basilika, pasar bisa dibedakake ...

Tata kutha reruntuhan iki apik banget lan tindakake peta roman umum karo rong rute, ing thistle maximus sing nyabrang ing sudhut tengen lan banjur ing arah lor-kidul lan ing decumanus maximus kang lumaku saka wetan tekan kulon lan pungkasane ana ing lawanging kutha.

Ing titik ngendi loro rute iki intersect ana ing forum utawa alun-alun utama, diaspal karo watu asli saka Tarifa, isih katon lan uga wadi. Forum iki dibangun ing wektu Augustus, nanging kabeh kutha tansaya exponentially ing pamaréntahan Claudius, ing periode Republik.

Ing sakubenge ana bangunan administrasi umum. Ana uga plaza mbukak karo porticoes ing telung sisih sing akses menyang candhi kaisar, kuria lan ruang rapat.

Ing mburi ana bangunan penting liyane, ing basilika, Iki nduweni sawetara fungsi, sanajan sing paling penting yaiku jabatan pengadilan. Ing sisih kiwa wis akeh bangunan dibangun ing watu antarane kang toko akeh, warung, contone.

Situs arkeologi saiki ngreksa paling wakil saka kutha Romawi, yaiku tembok watu dikuwatake karo bab patang puluh menara pengawas, las lawang utama saka kutha, bangunan administratif kayata ing arsip kotamadya utawa senat, forum, pengadilan sing dipimpin dening patung Kaisar Trajan sing dhuwure luwih saka telung meter, papat candhi, telu mau darmabakti kanggo Minerva, Juno lan Jupiter, liyane kanggo Isis; sing ageng teater kanthi kapasitas rong ewu wong lan sisa-sisa a pasar kanthi sektor khusus kanggo adol daging lan panganan kanthi 14 toko lan teras internal, sawetara sumber panas lan bisnis liyane.

Ora ana kutha Romawi tanpa saluran banyu, mula ing Baelo Claudia ana papat. Ana papat saluran banyu sing nyedhiyakake banyu kanggo kutha lan padha penting kanggo fungsi saka industri lokal saka garum, contone, nanging uga kanggo saben dinten gesang ing kutha. Uga kalebu sistem got lan saluran pembuangan. Iki pancen kutha Romawi kanthi kabeh huruf lan mulane minangka bandha arkeologi sing sejati.

Iki minangka salah sawijining mutiara arkeologi Andalusia, uga ngetang Italica ing tetanggan Seville lan Acinipo ing pinggiran Ronda. Reruntuhan wis ora mung wadi nanging dibalèkaké, diijini dening negara gedhe saka konservasi mau.

Dina iki dianggo ing panggonan a pengunjung Center kang portal bener kanggo kutha. Iki minangka bangunan beton sing cukup ditentang dening wong-wong lokal ing wektu kasebut, nanging bisa ilang kanthi apik ing lanskap gumuk. Ana atrium tengah, dicet putih lan karo loteng kaca madhep pesisir ayu.

Kunjungan menyang pusat minangka pambuka apik kanggo riko reruntuhan wiwit ana model skala kutha ing prima lan a pandhuan audio apik banget.

Kajaba iku, ana sawetara bandha sing dipamerake kayata patung marmer sing dipercaya saka sawetara dewi lan ditemokake ing Puerta de Carteia, salah sawijining lawang utama menyang kutha, pipa timbal saka abad kaping XNUMX, kolom sing dipulihake saka basilika lan sisa-sisa patung marmer sing ditemokake ing bathi laut sing nggambarake tokoh mudo saka atlet lanang lan dikenal minangka Doryforus de Baelo Claudia.

Reruntuhan diakses saka tengah dadi ana rute sing disaranake, sanajan mesthi sampeyan bisa njupuk rute sing paling cocog karo sampeyan. Ing jejere apa sing isih ana ing lawang akses wétan ana saluran banyu cilik sing ing ukuran asline dawane kurang saka limang kilometer lan nggawa banyu menyang jamban sing ana ing sisih kulon. Dipercaya manawa adus kasebut minangka olahraga lan luang lan kaya biasane ana sumber panas sing gedhe lan mewah lan sing luwih cilik lan pribadi.

Antarane papan sosial liyane yaiku alun-alun forum, ing ngendi 12 kolom isih disimpen ing saubengé, basilika lan kaya sing wis dakkandhakake sadurunge. téater sing salah siji saka papan paling wadi lan dibalèkaké. Iku ing slope alam lan kabeh area lelenggahan dibalèkaké. Malah digunakake saiki minangka setelan modern ing produksi panas teater klasik Spanyol.

Mengko, ing sisih kidul-wétan ekstrem situs kasebut, ana pusat maritim Penting banget kanggo ngunjungi kanggo ngrampungake pangerten kutha lan sejarahe. Iku babagan kawasan industri, saka panggonan ngendi ing adus uyah, ing ngendi tuna diresiki lan diasinake kanggo ngreksa. Iki minangka industri sing nggawe Baelo Claudia sugih lan sampeyan bisa ndeleng jala sing dipulihake sing digunakake dening wong Romawi ing wektu kasebut kanggo iwak ukuran iwak.

Siji pungkasan fun kasunyatan? Ing taun 2021 Baelo Claudia dadi adegan syuting seri Netflix, Crown. Sedhela dadi Mesir nalika seri kasebut nuduhake kunjungan Lady Di menyang Mesir ing taun 1992.

Informasi praktis Baelo Claudia:

  • Jam Opening: saka 1 Januari nganti 31 Maret lan saka 16 September nganti 31 Desember mbukak saka Selasa nganti Setu jam 9 esuk nganti 6 sore lan dina Minggu lan preian saka jam 9 nganti 3 sore. Saka 1 April nganti 30 Juni, dibukak saka Selasa nganti Setu saka jam 9 esuk nganti jam 9 sore lan dina Minggu lan preian saka jam 9 esuk nganti jam 3 sore. Saka 1 Juli nganti 15 September mbukak saka Selasa nganti Setu saka 9 am nganti 3 sore lan saka 6 nganti 9 sore lan dina Minggu lan preian saka 9 esuk nganti 3 sore. Dina Senin tutup.
  • Preian umum ing tarif 16 Juli lan 8 September lan dina iku situs mbukak saka 9 am kanggo 3 pm.
  • Ing mangsa panas sampeyan bisa seneng pertunjukan ing amfiteater.
  • Ana tur dipandu kanthi susunan rega.
  • Diakoni gratis kanggo warga EU karo passport utawa ID. Yen ora, regane 1,50 euro.
  • Cara rawuh: saka Tarifa ing dalan N-340 nganti kilometer 70.2. Nguripake menyang CA-8202 lan tindakake dalan lokal sing tekan desa Ensenada Bolonia. Langsung wae tinimbang ngiwa menyang pantai lan ing 500 meter sampeyan bakal weruh pusat pengunjung lan parkir gratis ing sisih kiwa.
  • Lokasi: Ensenada de Bolonia s / n. Tarifa, Cadiz. Spanyol.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*