Skotlandia lan kutha-kuthane

scotland

Siji mikir babagan Skotlandia lan sanalika dheweke mbayangake pria nganggo rok, bagpipe lan lanskap pegunungan. Aku yakin manawa gambar sing kita lakoni ing Skotlandia yaiku Highlands sing apik lan meh ajaib. Dataran Tinggi Skotlandia minangka salah sawijining wilayah bersejarah ing negara cilik iki ing Inggris, nanging ora mung siji-sijine perkara sing bisa dingerteni ing kene.

Nalika kita ora bisa nyingkirake gambar klasik saka Skotlandia, jinis Robert Wallace ing Corazón Valiente, kita bisa nggunakake "pancing" kanggo golek bangsa sing apik banget, sugih sejarah, budaya, gastronomi lan lanskap. Lan apa mujur nengen! Lan crita apa! Contone, ing Skotlandia, ing Dataran Tinggi, budaya kasebut duwe kesan Celtic sing jelas lan kuwat. Kasunyatane, ing bagean negara kasebut, Gaelik isih luwih akeh digunakake tinimbang basa Inggris, nanging saiki kertu pos Skotlandia duwe pemandangan, budaya lan akeh kutha.

Bener, ing Skotlandia lanskap kasebut beda-beda, sanajan ana sing nganggep luwih saka gunungan abu-abu lan tlaga sing ana cermin, sing misuwur lochs karo pulo, pantai lan kenapa ora, monster. Desa-desa sing apik, monumen, istana lawas, medan perang lawas, kerajinan lokal, kutha-kutha cilik lan abad pertengahan lan macem-macem kegiatan outdoor - iki minangka keajaiban sing wis disedhiyakake kanggo tanah Skotlandia.

Ing acara liyane, kita bakal ngatonake saben obyek wisata kanthi khusus, nanging dina iki aku pengin ngobrol babagan Kutha Skotlandia. Saben wong duwe sejarah, pesona, rute lan tawaran turis. Sampeyan bisa milih salah siji utawa sing paling disenengi kanggo dibangun Tur wisata Skotlandia sajrone perjalanan sabanjure.

Kutha Skotlandia

Ngluwihi Edinburgh, ibukutha Skotlandia, apa sampeyan ngelingi kutha liyane? Kasunyatane yaiku ibukota sing paling populer lan sing dikunjungi para turis yen ora duwe wektu suwe kanggo ngunjungi Great Britain. Nanging kanthi sawetara dina maneh, ana kutha-kutha sing apik kanggo nggedhekake ilmu babagan Skotlandia, budaya lan sejarahe. Aberdeen, kutha ing antarane sejarah lan modern sing nggawe dheweke misuwur. Wis akeh museum, sawetara ana gandhengane karo sejarah maritim sing hebat, nanging uga duwe taman lan kebon lan pantai sing apik kanthi pemandangan segara sing apik. Kanggo mangan iwak lan panganan laut iku tujuan sing paling apik.

aberdeen

Salah sawijining kutha paling bersejarah ing Skotlandia, lan uga ibukuthane, yaiku Stirling. Ing tengah kasebut ana Kastil Stirling, papan dununge Mary, Ratu Skotlandia, kanthi aula, apartemen kerajaan, Aula Besar lan kapel. Iki uga menehi pemandangan kutha sing apik. Ing sisih njaba yaiku Monumen Nasional Wallace, situs sing dominasi lanskap lan, mesthine nggambarake legenda sing ana sawetara pitakon Mel Gibson ing bioskop biyen. Ana Loch Lomond lan Trossachs, mung kari setengah jam, nongkrong, lan yen sampeyan turu wengi, Stirling duwe akeh bar lan restoran.

monumen-kanggo-robert-wallace

Glasgow iku kutha paling gedhe ing negara iki. Aku nyaranake sampeyan njaluk menyang bis turis sing paling akeh fokus ing kutha kasebut. Aja kantun Kapal Dhuwur, kanthi sejarah pandhu arah kutha kasebut, Museum Perhubungan lan Plancongan Riverside, sawijining bangunan sing spektakuler kanthi luwih saka telung ewu obyek sing ditampilake ing antarane sepeda, trem lan liya-liyane. Iki nambahake taman, kebon lan galeri seni lan pusat karo pub, restoran lan akeh toko.

Glasgow

Inverness Kutha iki minangka ibukutha Dataran Tinggi Skotlandia. Dununge ana ing pinggir Kali Ness lan cukup kompak mula gampang mlaku-mlaku kanthi gampang. Sampeyan duwe Taman Botani sing apik, Museum lan Galeri Seni, pasar loak sing apik sing apik kanggo blanja souvenir, Kastil Inverness lan Katedral St. Andrew minangka salah sawijining sing paling apik. Pungkasane yaiku PerthKutha sing anyar banget wiwit wiwit taun 2007, sanajan biyen dadi ibukutha Skotlandia meh limang abad.

inverness

 

perth

Perth Nduweni akeh khazanah budaya lan arsitektur, lurung-lurung ing Georgia ing sawetara sektor, kebon, taman umum sing amba banget lan dalan sing mlaku, High Street, dilengkapi kafe lan bar kanggo santai lan sosialisasi. Lan pungkasane kita ora bisa mandheg ngomong Edinburgh, ibukutha saiki. Ing kene sampeyan kudu ngunjungi Kastil Edinburgh kanthi Watu Takdir (ing ngendi kabeh raja Skotlandia dinobat), munggah menyang Castle Rock kanggo mikirake kutha kasebut saka ketinggian sing apik, munggah bis, bukak Parlemen Skotlandia, Museum Nasional Skotlandia lan apa ora, Kebon Binatang.

Edinburgh

Skotlandia Wiski misuwur amarga wis mlebu dadi Pengalaman Wiski Scotch kanggo sinau babagan distilasi omben iki, lan coba gelas! utawa bukak pasar ing saindenging kutha. Kaya sing sampeyan ngerteni, bagean ing Inggris Raya iki apik banget. Aku ora nyaranake supaya sampeyan ngulandara ngerteni nalika musim salju amarga adhem lan asring banget, kayata, mlaku-mlaku liwat kutha-kutha utawa ngunjungi reruntuhan istana utawa tlaga sing adoh, nanging ing sanjabane musim Skotlandia ngenteni sampeyan kanthi mbukak sudhut.

 

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*