Rute liwat Kuartal Gothic Barcelona

Gambar | Saiki Politik

Dibangun ing sisa-sisa Barcino, pendahulune Roma ing Barcelona, ​​sajrone kraton lan gréja Abad Pertengahan dibangun sing nyebabake ngilangake sebagian besar warisan Romawi.

Dumunung ing distrik Ciutat Vella, Gothic Quarter saka Barcelona minangka salah sawijining wilayah sing paling apik ing pusat kasebut lan setelan sing cocog kanggo nikmati ibukota Catalan kanthi tenang, amarga asale saka abad pertengahan asale. Kajaba iku, akeh restoran, toko lan bar sing njaga wilayah kasebut tetep urip sedina muput.

Sabanjure, kita njupuk rute liwat Gothic Quarter of Barcelona kanggo ndeleng papan wisata paling apik. Sampeyan bisa teka karo kita?

Ditemtokake dening Las Ramblas, Plaza de Cataluña, Vía Laietana lan Paseo de Colón, iki minangka salah sawijining wilayah wisata paling akeh ing kutha kasebut amarga ana akeh monumen sing dadi saksi sejarah biyen.

Apa sing bakal dideleng ing Kuartal Gothic Barcelona?

Katedral Santa Eulalia

Gambar | Pandhuan Plancongan

Barcelona mesthi wis ngerti babagan agama Kristen wiwit wiwitan wiwit martir San Cucufate lan Santa Eulalia, sajrone penganiayaan Kaisar Diocletian, nuduhake manawa wis ana wong Kristen ing pungkasan abad kaping XNUMX lan wiwitan abad kaping XNUMX Masehi.

Penggalian ing wilayah kasebut nemokake basilika Kristen awal sing dibangun ing abad kaping-XNUMX. Banjur, candhi primitif iki rusak nalika mlebu serangan Muslim dening pimpinan Arab Almanzor, sing ngobong lan ngrusak kutha kasebut.

Ing sisa-sisa basilika kasebut, udakara 1046 Ramón Berenguer Count saka Barcelona mrentah pambangunan katedral Romanesque, ing kana katedral Gothic saiki bakal dibangun.

Karya kasebut diwiwiti ing abad kaping XNUMX lan rampung ing pertengahan abad kaping XNUMX. Nanging, ing abad kaping XNUMX, serangkaian karya ditindakake ing teras lan ing menara sisih, sing diilhami dening proyek awal sing digawe ing abad kaping XNUMX.

Sanajan ana ing wewayangan Sagrada Familia sing misuwur, Katedral Santa Eulalia minangka kuil sing apik banget sing bisa nggawe pengunjung Garter Quarter Barcelona jatuh cinta.

Titik utama katedral Gothic yaiku:

  • Crypt Santa Eulalia: Ing sangisoré misbyah utama ana makam martir Kristen Santa Eulalia, sing diukum mati ing taun 304 Masehi amarga mbela kapercayane.
  • Cloister: Dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, klenteng candhi kasebut dadi telung belas angsa sing ngelingi umur Santa Eulalia nalika dheweke mati syahid.
  • koor: Papan kursi kayu sing apik banget apik banget. Minangka salah sawijining sudhut katedral sing paling apik.
  • Kapel Santo Cristo de Lepanto: Iki Kristus sing wong-wong Barcelona duwe pengabdian khusus.

Alun-alun Sant Jaume

Gambar | Bautrip

Sajrone sejarah, Plaza de Sant Jaume wis dadi papan kanggo pirang-pirang acara lan acara kayata konser, pameran, perayaan, lsp.

Minangka pusat sejarah lan administratif Barcelona wiwit jaman kuno amarga omahé loro bangunan paling penting: Generalitat Catalonia lan Dhéwan Kutha Barcelona.

Palau de la Generalitat minangka bangunan Gotik sing apik sing njaga desain asline ing konstruksi kasebut. Sabanjure, ditambahake, kayata facade utama sing duwe estetika Renaissance utawa tangga kehormatan lan patung Sant Jordi sing kalebu ing abad kaping-XNUMX.

Minangka kanggo Balai Kota, façade kasebut neoklasik lan duwe loro patung ing sisih ngarep: Jaime I lan Joan Fiveller.

Ing sakiwa tengene Plaza de Sant Jaume, ing kuartal Gothic, ana akeh lurung-lurung sempit kanthi papan sing menarik, kayata Carrer del Bisbe sing nyambungake Plaza de Sant Jaume karo Katedral Santa Eulalia. Uga ninggalake alun-alun iki, kita bisa nemokake La Rambla utawa La Boquería sawetara langkah.

Plaza Nyata

Gambar | SuiteLife

Iki minangka salah sawijining alun-alun sing paling apik ing Gothic Quarter of Barcelona sing dikunjungi. Ing tengah abad kaping XNUMX, ana sawetara panyitaan sing ndadekake sawetara bangunan religius ing kutha kasebut ilang, kaya kedadeyan ing Biara Capuchin, sing akeh banget bebas.

Ing panggonane, muncul Real Plaza sing dirancang dening arsitek Francesc Molina sing dikatutake minangka alun-alun mewah sing bisa ngunggulake monarki Spanyol. Udara sing apik banget disorot dening sawetara lampu jalanan, pirang-pirang wit kurma lan banyu mancur Three Graces sing ngganti patung Raja Ferdinand VII sing ora nate digawe. Plaza Real ditutup dening pirang-pirang bangunan arcade kanthi estetis apik sing nyedhiyakake kulawarga sing misuwur saka Barcelona. Saiki dadi salah sawijining pusat hiburan wengi Barcelona.

Alun-alun King

Gambar | Barcelona Turisme

Dikandhani, iki minangka papan sing paling apik kanggo conto jaman biyen kutha. Ing Plaza del Rey ana Walikota Nyata Palacio, sing dadi papan asale petungan Barcelona ing antarane abad XNUMX lan XNUMX. Mula, gaya Gothic minangka gaya sing unggul, sanajan ing sisih njaba bangunan kasebut sampeyan bisa ndeleng kapel kerajaan Santa Ágata wiwit abad kaping XNUMX lan Istana Letnan gaya Renaisans lan kalebu abad kaping-XNUMX. Saiki dadi kantor pusat Arsip Mahkota Aragon. Nutup alun-alun sing tenang lan tenang iki, kita duwe Museum Sejarah Barcelona, ​​sing ngidini kita nemokake sejarah Romawi kutha kasebut.

Kuartal Yahudi

Gambar | Link Yahudi

Ing kuartal Gothic Barcelona, ​​kita uga bisa ndeleng sisa-sisa El Call, kuartal Yahudi lawas ing kutha kasebut. Iki minangka salah sawijining pusat budaya Eropa ing abad tengahan ing Eropa amarga filsafat, ilmu pengetahuan, kerajinan lan perdagangan berkembang ing lurung-lurung.

Barcelona abad pertengahan duwe rong lingkungan Yahudi, Call Major (diwatesi dening dalan-dalan Banys Nous, Sant Sever, Bisbe lan Call dina iki) lan Call Menor (dununge ing dalan Ferran ing sekitar greja Sant Jaume saiki) sing muncul ing tengah-tengah Abad XNUMX amarga tuwuh masarakat.

Cara paling apik kanggo ngerti budaya komunitas Yahudi ing Barcelona ing abad tengahan yaiku ngunjungi Pusat Interpretasi Call, ing Placeta de Manuel Ribé, ing endi informasi babagan urip saben dinane lan lingkungan kasebut ditawakake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*