Sepuluh kutha sing paling penting ing Prancis

Ngomong babagan sepuluh kutha sing paling penting ing Prancis tegese ngobrol babagan kutha sing paling akeh pedunung. Nanging uga kanggo sing duwe regane luwih historis lan monumental lan malah sing nampa pengunjung sing luwih akeh.

Amarga pentinge kutha ora mung ditemtokake kanthi ukuran utawa kekuwatane ekonomi. Ana kutha sing, sanajan luwih cilik, duwe wigati banget ing sejarah tanah Gallic kuno lan duwe keajaiban arsitektur sing, saben taun, narik ribuan turis. Nanging, tanpa wektu maneh, kita bakal nuduhake sampeyan sepuluh kutha paling penting ing Prancis.

Sepuluh kutha paling penting ing Prancis miturut sejarah lan populasi

Tur menyang sepuluh kutha sing paling apik ing Prancis bakal diwiwiti, kepiye uga, kanthi bandhing sing ora ana tandhingane Paris, «Kutha Cinta» sing romantis. Mengko, bakal dilanjutake liwat lokalitas periferal liyane kayata pedunung Marseille o Apik, ibukutha Côte d'Azur.

Paris, salah sawijining permata ing Eropa

Paris

Tampilan paris

Ora mung butuh siji artikel, nanging bakal menehi artikel babagan sampeyan kabeh sing bisa ditemokake ing Paris, mula aku bakal ninggalake sampeyan ing kene informasi luwih lengkap babagan kutha. Nanging, kaya sing sampeyan ngerti, simbol sing paling gedhe yaiku Menara Eiffel, dibangun kanggo Pameran Universal taun 1889 lan dununge ing kebon sing asri Lapangan Mars.

Ora ketinggalan pentinge Katedral Notre Dame utawa Nuestra Señora, keajaiban gaya Gothic sing dibangun ing abad kaping XNUMX. Lan, ing jejere kaloro monumen kasebut, apik banget Museum Louvre utawa bangunan impose saka Ora valid, ing kana dikubur Napoleon Bonaparte.

Must-see ing Paris uga lingkungan bohemian ing Montmartre, Greja Ati Suci, Basilika Kerajaan Saint-Denis lan Champs-Elysées. Kabeh iki tanpa lali mlaku ing pinggir Seine lan nikmati masakan Prancis ing restoran lan kafe sing apik.

Marseille, kekuatan ekonomi

Biara Saint Victor

Biara Saint Victor

Dumunung ing gisik Mediterania lan wis diowahi dadi pelabuhan komersial dening wong Fenisia, iku ora mung kutha nomer loro sing paling padhet ing Prancis, nanging uga sing menehi jeneng lagu revolusioner sing judhulé Ing marsellesa, lagu kebangsaan saiki negara.

Ing ibukutha departemen Bouches du Rhône sampeyan bisa ngunjungi sing ayu katedral Santa María la Walikota, unik ing kabeh Prancis nganggo gaya Romanesque-Byzantine. Lan, ing jejere dheweke, aja mandheg ndeleng Biara Saint Victor, dibangun ing abad kaping XNUMX lan sing bisa dadi papan pamujaan Kristen paling tuwa ing negara Gallic.

Nanging sing paling khas ing Marseille yaiku bajingan. Iki minangka omah mewah sing apik lan dadi papan kapindho kanggo para borjuis kutha. Antarane, Château de la Buzine misuwur banget karo kaendahane, nanging saiki isih ana udakara rong atus seket sing kasebar ing saindenging deso Marseille.

Pungkasan, ing pulau Yen minangka benteng abad kaping XNUMX sing misuwur amarga kunjara ing Cacah saka Monte Cristo, karakter populer Alexander Dumas.

Lyon, nomer telu saka sepuluh kutha sing paling penting ing Prancis

Katedral St.

Lyon: Katedral St.

Kanthi meh setengah yuta pedunung, Lyon, tilas ibukutha Gaul, minangka kutha nomer telu sing paling penting ing Prancis. Iki misuwur amarga nggawe sutra, nanging sing paling penting yaiku kompleks monumental sing gedhe banget. Nyatane, akeh sing didhaptar minangka Warisan Donya.

Disaranake sampeyan ngunjungi Vieux Lyon, jeneng sing diarani lingkungan abad pertengahan lan Renaissance. Ing kono sampeyan bakal nemokake katedral st John, kanthi jendela mawar ngarep sing gedhe banget sing nggabungake Romanesque lan Gothic. Nanging uga gereja San Jorge, Menara Pink, bangunan Stock Exchange lan hotel Bullioud utawa Plaza de la Trinidad sing unik.

Nanging, bisa uga sing paling khas ing Lyon yaiku trabuhan, yaiku lorong interior ing njero omah. Kutha iki udakara limang atus, apamaneh ing kutha lawas. Pungkasan, ing bukit Fourvière sampeyan bakal nemokake teater Romawi lan odeon, uga sing apik banget Notre-Dame de Fourvière basilica.

Toulouse, ibukutha Occitania

Balai Kutha Toulouse

Balai Kutha Toulouse

Dikenal kanggo "Pink City" Amarga warna iki unggul ing bangunan bata sing bersejarah, Toulouse uga akeh sing ditawakake.

Antarane monumen religius kasebut, disaranake sampeyan kunjungi Katedral Saint Étienne, kanthi gaya gothic kidul, lan apik banget basilika San Sernín, yaiku salah sawijining greja Romanesque paling gedhe ing Eropa. Nanging uga biara saka Jacobins Lan basilika Dorada saka Toulouse, sing dununge sing diarani Perawan Ireng.

Dene bangunan sipil akeh banget menara gotik kaya dene Boysson, Bernuy, Serta utawa Olmières. Lan padha karo panutup Renaissance. Contone, sing kalebu Hotel Molinier, Assézat utawa Universitas.

Mengko bangunan sing nyengsemake ing Capitol, dibangun ing abad kaping XNUMX lan saiki dadi kursi Dewan Kota; sing lawas Rumah Sakit de la Kuburan, kanthi kubah sing spektakuler lan kanal du midi, karya teknik sing luar biasa yaiku Situs Warisan Dunia.

Apik banget, kecemerlangan Côte d'Azur

Kastil Inggris

Apik: kastil Inggris

Beautiful Nice kalebu sepuluh kutha paling apik ing Prancis amarga sawetara sebab. Kaping pisanan, kanthi jumlah pedunung, amarga meh tekan telung atus seket ewu. Nanging, sing paling penting, amarga ana ing wilayah wisata ing Pantai Biru lan duwe wolung kilometer pantai sing apik. Antarane, kita bakal nyebutake Opera, Opera Le Sporting utawa Castel.

Lan kita uga propose kanggo monumen kayata bèntèng Monte Alban lan istana Dukes Savoy, Prefektur utawa Senat, tanpa lali karo sing populer mlaku inggris. Iki kudu ditambahake ing rekomendasi kita, bangunan sing dibangun sajrone Epoque Belle. Contone, kastil del Inglés, Valrose, Santa Helena lan Gairaut utawa Hotel Excelsior.

Nantes, kutha kelairan Jules Verne

Bèntèng Adipati ing Brittany

Nantes: Kastil Dukes ing Brittany

Saiki kita arep menyang sisih kulon Prancis kanggo ndeleng kampung halaman saka panulis Jules Verne. Kutha Breton iki uga akeh tugu. Spektakuler kastil abad pertengahan saka Dukes of Brittany Lan Katedral Saint Peter lan Saint Paul, sintesis gaya arsitektur sing beda.

Lan, ing jejere, sing paling larang regane basilika santo nicholas, Neo-Gothic lan didhaptar minangka Monumen Bersejarah Prancis; lawang Gallo-Romawi San Pedro; gedung Balai Kota lan Bursa Saham utawa teater Graslin. Kabeh mau tanpa lali, sabenere Museum Jules VerneKunjungan penting kanggo para penggemar penulis utamane lan para pecinta sastra umume.

Strasbourg, ibukutha Eropa

Strasbourg

Strasbourg: Prancis cilik

Dianggep minangka ibukutha Eropa bebarengan karo Brussels lan Luksemburg, kutha Alsatian iki sing wewatesan karo wates Jerman pusat bersejarah ngumumake Situs Warisan Dunia.

Iki lungguh ing telpon Pulo Strasbourg Agung, ing ngendi sampeyan kudu ngunjungi spektakuler Katedral Notre Dame, Gothic kanthi gaya lan nganggep bangunan religius paling dhuwur nomer papat ing donya. Sampeyan uga kudu ndeleng greja Santo Tomás, San Pedro el Viejo lan San Esteban.

Bebarengan karo monumen kasebut, sampeyan bakal nemokake ing Strasbourg liyane kayata Lingkungan Prancis cilik, kanthi lurung-lurung lan bangunan abad pertengahan, ing Kraton Rohan utawa omah Kammerzell utawa Bea Cukai. Pungkasane, aja lali liwat Alun-alun Kleber, ing tengah area komersial, lan kanggo ndeleng Museum Seni Rupa, kanthi koleksi lukisan sing penting.

Montpellier, sawijining kutha sing kalebu Crown of Aragon

Katedral San Pedro

Montpellier: Katedral St. Peter

Kutha iki minangka kutha sing luwih enom yen dibandhingake karo kutha-kutha sadurunge, wiwit didegake ing abad kaping-XNUMX. Nanging, ora kekurangan ing papan sing nyenengake sing pantes dikunjungi.

Kapisan yaiku Katedral San Pedro, kanthi portico khas sing dibingkai dening rong pilar sing wis bebas lan kanopi. Kajaba iku, sampeyan menehi saran supaya sampeyan ndeleng saluran air saka San Clemente, dibangun ing abad kaping XNUMX, gerbang Peyrou, kanthi gaya Doric, lan bangunan Fakultas Kedokteran sing apik ing endi karakter kayata Nostradamus, Rabelais lan Ramón Llul sinau.

Kanggo bagean, sing Jardin des Plantes Iki minangka taman botani paling tuwa ing Prancis, amarga digawe ing taun 1523 lan Menara Pinus diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan nanggepi gaya Gothic Norman.

Bordeaux, negara anggur

Bordeaux

Alun-Alun Bursa Saham Bordeaux

Ibukutha wilayah New Aquitaine, Bordeaux diarani "Beauty Beauty" amarga wis suwe urip tanpa mromosi monumen. Nanging, kanggo sawetara taun saiki, iki nggawe pariwisata dibangun. Kasunyatane, wilayah kutha sing dikenal minangka Pelabuhan Wulan Wis dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia.

En "Mutiara Aquitaine", kaya sing dingerteni, sampeyan kudu ngunjungi Katedral St. Andrew, dibangun ing abad kaping XNUMX, gerbang abad tengahan kayata Cailhau lan spektakuler basilika Saint-Michel, kanthi gaya Gothic flamboyan lan menara lonceng ing ndhuwur sing udakara atus meter.

Nanging sampeyan uga kudu ndeleng basilika ing San Severino, pengaruhe biyunge Santa Cruz, Grand Theatre sing megah lan Lingkungan lescure, kabeh dibangun nganggo gaya art deco. Kabeh iki tanpa lali ing Kothak pasar saham, gamelan arsitektur klasik sing apik banget.

Lille, «Kutha Seni lan Sejarah»

Opera Lille

Lille Opera

Kanggo ngrampungake tur ing sepuluh kutha paling penting ing Prancis, kita bakal mampir ing Lille, dijuluki "Kutha Seni lan Sejarah" wiwit dadi Ibu Kota Budaya Eropa ing taun 2004.

Cedhak banget karo tapel wates Belgia, ing Lille sing paling apik bètèng Vauban, saiki diowahi dadi taman. Sampeyan uga kudu ndeleng spektakuler Katedral Notre Dame de la Treille, gaya neo-gothic lan dibangun ing abad XIX. Kaya ing cedhak Greja St. Maurice, nduwe kategori Monumen Sejarah Prancis.

Nanging, luwih ayu yen bisa yaiku Istana Seni Rupa, dibangun kanthi urutan Napoleon lan omah-omah sing koleksi lukisan lan patung sing luar biasa. Lan kita uga bisa ngandhani babagan bangunan kasebut Opera. Nanging simbol Lille sing hebat yaiku Charles de Gaulle, sing nduwe museum dipasang ing papan asale.

Minangka kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan sepuluh kutha paling penting ing Prancis. Nanging, akeh wong liya sing tetep ana ing jalur pipa kasebut. Contone, turis Cannes, sing wis kita aturake kiriman ing blog kita, abad pertengahan Carcassonne, sejarah Avignon utawa pedunung Aix ing Provence. Apa sampeyan ora pengin ngerti?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*