Shetland

Kepulauan Shetland

ing Kepulauan Shetland minangka papan sing ngimpi, sawijining titik sing ora duwe pariwisata massal, nanging nawakake lanskap sing angel dilalekake. Pulo-pulo kasebut ana ing Atlantik Lor, dadi bagean saka Skotlandia. Cuaca lembab lan adhem nalika musim panas lan adhem lan berangin kanthi akeh udan ing mangsa adhem, sing ora mandheg banget, amarga yen tekan pulau-pulau kasebut, kita ngarep-arep bisa ndeleng sing asli kaya lanskap.

Kita bakal weruh apa sing bisa ditemokake ing Kepulauan Shetland, swarga pulau ing endi kita bisa ngetrapake sejarah sejarah Viking. Iki minangka titik paling lor ing Inggris lan paling cedhak karo Norwegia lan Kapuloan Faroe. Ana luwih saka satus pulau ing Shetland nanging mung ana limalas pedunung. Nanging kita bakal ngerti babagan liyane babagan papan sing menarik iki.

Apa sing kudu dingerteni babagan Kepulauan Shetland

Pulo-pulo iki duwe akeh pulau cilik, nanging kaya sing wis diandharake, mung limalas pulau kasebut sing dienggoni. Sing paling gedhe yaiku Daratan, dununge ibukutha, Shetland. Pulo iki duwe iklim sing adhem lan berangin, adhem lan lembab nalika musim panas, mula kita ora bakal nemokake panas, nanging sejatine ora adhem banget amarga saka Teluk Teluk. Nanging dianjurake supaya marani wong-wong mau nganggo sandhangan anget lan utamane sandhangan sing nglindhungi hawa adhem lan angin. Wektu paling apik yaiku musim panas, yen suhu luwih entheng. Nanging ing mangsa adhem, sanajan awan mung sawetara jam, isih ana atraksi liyane, kayata festival Viking sing dianakake ing wulan Januari lan Februari.

Jarlshof

Jarlshof

Jarlshof minangka salah sawijining situs prasejarah paling misuwur lan penting ing pulau. Situs iki dipanggoni wiwit 2.500 SM lan pendhudhuk ana ing kana nganti abad kaping XNUMX. Pancen nggumunake yen ing papan iki, kita bisa ndeleng pirang-pirang omah saka Zaman Gangsa sing njaga tembok kanthi sampurna. Kajaba iku, kita bisa mlaku liwat dalan ing Zaman Besi lan nikmati sisa-sisa peradaban Viking. Kita uga bisa ndeleng omah benteng lawas sing dikenal kanthi jeneng Old House of Sumburgh.

Lerwick

Lerwick

Iki ibukutha Kepulauan Shetland lan salah sawijining papan sing kudu ditonton ing kepulauan kasebut. Ibukutha iki lair ing sacedhake pelabuhan, sing dadi titik dagang sing penting banget kanggo para nelayan herring Walanda. Dalan utamane yaiku Jalan Komersial, papan sing bisa dideleng ing toko produk tradisional. Sampeyan ora bisa kejawab Benteng Charlotte, benteng abad kaping XNUMX lan sampeyan bakal bisa ndeleng lodberry, yaiku omah ing pinggir segara. Kabeh duwe pesona unik lan khusus sing ora bakal preduli sampeyan. Kajaba iku, ing kene sampeyan bisa nemokake Museum Shetland kanggo sinau luwih lengkap babagan sejarah lan budaya ing pulau kasebut.

Festival Viking

Festival Viking

Yen sampeyan penggemar budaya Viking, sampeyan kudu lunga ing wulan Januari, khusus ing dina Selasa pungkasan wulan iki, yaiku nalika Festival Viking Nganti Helly Aa, festival sing dirayakake luwih saka satus taun kepungkur. Festival kasebut sedina muput lan wengi. Parade, pawai lan lagu ngetutake, nalika kabeh seneng kostum Viking. Minangka festival sing uga disembah geni, kita bisa ndeleng kekarepan Viking lan nerusake perayaan nganti esuke. Tanpa mangu-mangu, iku pengalaman unik sing kudu kita nikmati.

Scalloway

Scalloway

Este kutha biyen dadi ibukutha Shetland lan saiki isih dadi papan sing narik kawigaten ing pulau-pulau mula disaranake ninggalake sawetara dina kanggo ngunjungi. Sing paling penting babagan kutha iki yaiku kastil sing dibangun ing abad kaping XNUMX dening Adipati Orkney. Ing jejere kastil iki ana museum Scalloway. Sampeyan ora bakal kliwat ndeleng pelabuhan sing apik, papan sing bisa ndeleng peringatan cilik sing ditrapake kanggo Bus Shetland, transportasi sing ngubungake pulau-pulau kasebut karo bagean Norwegia sing dikuasai Nazi.

Mercusuar Sumburgh

Mercusuar Sumburgh

Yen kita wis ngrancang Situs arkeologi Jarlshof kita uga bisa ngunjungi mercusuar iki. Iki ana ing cagar alam Cape Sumburgh ing sisih kidul pulau Daratan. Mercusuar kasebut dibangun ing abad kaping XNUMX lan ing sekitar kita bisa ndeleng tebing sing luar biasa kanthi segara sing nyerang, gambar sing kudu dialami ing pulau-pulau kasebut. Ing kunjungan iki, kita uga bisa mlebu mercusuar, sing ana pusat interpretasi. Wilayah iki penting amarga duwe salah sawijining koloni manuk laut sing paling gampang diakses lan uga bisa ndeleng lumba-lumba, paus pembunuh lan paus supaya bisa dadi pengalaman unik ing pulau kasebut.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*