Sing bakal dideleng ing provinsi Pontevedra (I)

Peziarah

Wektu iki kita bakal menyang sisih lor Spanyol, menyang Provinsi Pontevedra, papan sing wis katon tambah akeh pariwisata amarga nawakake macem-macem lan asli. Saka pantai sing apik nganti gastronomi sing enak, dalan saka Portugis menyang Santiago lan atusan sudhut cilik sing bisa ditemokake. Yen sampeyan arep lelungan menyang sisih lor, aja nganti lali milih barang-barang sing bisa dideleng ing provinsi Pontevedra.

Kita yakin manawa ana sing pengin nambah luwih akeh ing dhaptar, lan sing paling apik babagan Galicia yaiku ing saben langkah kita nemokake barang sing menarik. Papan sing kebak sihir, crita-crita kuno saka masarakat lan budaya sing wis jero yaiku akeh sing bisa ditemokake. Dadi, cathet kabeh papan kasebut, amarga ana sing durung kondhang.

Taman alami Islas Cíes

Pulo Cies

Pirang-pirang kesempatan aku wis crita babagan swarga alam iki, lan swarga kasebut minangka salah sawijining Taman alam Kepulauan Cíes iku misuwur banget. Kanggo njaluk menyang pulau kasebut, sampeyan kudu nggawa feri saka kutha-kutha sing cedhak, ing Vigo, Cangas utawa Baiona. Sawise numpak prau cekak, kita bakal tekan pulau kasebut, lan kita ndeleng pantai Rodas sing misuwur, pantai sing kaya pantai Karibia, sanajan banyune luwih adhem. Lanskap kaendahan sing apik banget supaya bisa kesasar sedina muput, utawa kabeh akhir minggu yen tetep ing papan kemah. Munggah menyang mercusuar kanggo ndeleng srengenge surup penting banget ing pulau iki, nanging kanggo iki sampeyan kudu wengi, amarga feri pungkasan budhal luwih dhisik. Kita bakal nemokake pesisir cilik lan sudhut alam sing apik ing pulau iki, lan bakal krasa dianyari.

Rute Pedra lan Auga

Rute Pedra lan Auga

Yen sampeyan durung weruh alas Galicia sing asri, kebak ijo, mula ora bakal kliwat rute mendaki iki. Rute dawa ing Area Ribadumia, sing rampung ing Pazo de Armenteira ing Meis. Rute kasebut dawa, lan bisa uga butuh wektu suwene, luwih-luwih yen sampeyan mandheg ing kabeh sudhut sing apik banget. Sampeyan bisa ndeleng grojogan cilik, omah watu lan utamane pabrik lawas sing wis pulih, sing saiki dadi fungsi turis.

Kutha lawas Pontevedra

Pontevedra

Pontevedra minangka kutha sing apik lan cilik, mula kita bakal tresna karo kutha sing lawas. Nduwe wilayah lawas sing akeh bar duwe tapas khas, kayata ing Alun-alun Leña, lan akeh lurung-lurung sing bisa dilalui lan seneng nemokake salib watu aneh. Sampeyan uga bisa bukak ing Plaza de la Peregrina sing apik, ing kana dununge greja sing jenenge jenenge, kanthi aspek sing khas. Mesthine minangka salah sawijining simbol saka Pontevedra.

Desa nelayan Combarro

Combarro

Kutha-kutha cilik iki ora biasane kalebu rute turis sing umum, nanging sejatine kutha Combarro luwih akeh dikunjungi. Lan iki amarga iku a desa nelayan cilik sing njaga kabeh pesona sawise pirang-pirang abad. Isih bisa ndeleng prau nelayan cilik lan warna, lan watu watu ing pinggir segara. Uga duwe dalan cilik lan sempit lan sawetara restoran sing bisa nyoba masakan khas Galicia sing paling khas.

Kamboja lan albariño

Kamboja

Ing Rías Baixas sampeyan kudu mandheg ing wilayah Kamboja. Gampang amarga dununge dununge cedhak karo Ruta da Pedra e da Auga. Kutha iki duwe kutha lawas, kanthi apik lan ati-ati Pazo de Fefiñáns lan ing kana festival Albariño sing misuwur dirayakake minggu pertama Agustus. Wis akeh sudhut sing bisa dideleng, lan mlaku-mlaku liwat dalan-dalan lawas utawa liwat plabuhan bakal menehi ide babagan kutha-kutha cilik pesisir Pontevedra. Yen duwe kesempatan, kita ora bakal kliwat ngunjungi pabrik anggur Albariño. Ing Kamboja, kita uga bisa ndeleng reruntuhan Santa Mariña de Dozo sing ayu, papan sing kebak asmara, kanthi reruntuhan gereja Gothic abad kaping XNUMX, sing lengkungan sing apik dijaga. Kutha iki wis dadi simbol kutha Kamboja, sanajan dununge ora ana ing tengah.

Pantai ing Baiía Baixas

Pantai

Yen tekan musim panas, kita kudu ora kejawab pirang-pirang pesisir alam ing Baiía Baixas. Saka La Lanzada ing O Grove, ing pesisir cilik Pulo Arousa utawa sing ana ing wilayah Cangas. Bakal akeh wilayah sing wedhi kanggo ngrasakake cuaca sing apik, nanging ya, kita kudu ngetren karo suhu perairan Galicia. Sing apik banget ing wilayah iki yaiku ana akeh wilayah pasir sing bisa kita nikmati paling rame, kanthi kabeh jinis layanan, sing ora dingerteni, dadi luwih mandhiri lan tenang.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*