Cinderamata khas China

Hadiah khas China

China Minangka negara sing wis suwe dak tresnani. Umume kuna, istimewa lan ing bagean Asia iki minangka papan budaya amarga pengaruhe pancen kuat. Saiki China dadi raksasa sing diakoni, nanging aku yakin ora bakal mandheg banget.

Minangka negara unik, khusus, alam semesta. Yaiku ageng lan multikultural lan pirang-pirang abad kepungkur nggawe salah sawijining budaya sing paling sugih. Sing apik yaiku minangka souvenir kita bisa nggawa budaya saka leluhur kasebut, mula aku ninggalake sampeyan dhaptar souvenir paling apik saka China, sing ora bisa ilang ing koper sampeyan.

Giok Cina

Jade Jewel

Jade yaiku mineral keras sing bisa ijo utawa putih, gabungan magnesium lan kalsium silikat. Wong Tionghoa wis ngerjakake pirang-pirang ewu taun kepungkur lan ing budayane, kayata emas ing budaya Inca.

Jade ana gandhengane karo spiritual, moral, etika, jasa lan martabat lan amarga alesan iku umum ing upacara panguburan utawa agama. Suwe-suwe, wiwit duwe panggunaan lan obyek dekorasi liyane lan panggunaan saben dina lan pribadi digawe saka giok katon: kothak, sisir, sisir, perhiasan.

Kothak Jade Putih

Sajrone seni giok ana pola tartamtu: pring nggambarake tumindak sing apik, kebecikan penggemar, kancil digunakake dening petugas rangking, bebek nggambarake katresnan lan persik minangka umur dawa, kayata. Emas lan watu permata bisa uga luwih larang, nanging kanggo wong Tionghoa, giok duwe jiwa.

Nalika tuku barang giok sampeyan kudu waca kilau watu, kilau, warna, lan kompak kasebut. Yen sampeyan ndeleng gelembung udara, iku dudu jade nyata lan yen ana retakan, regane kurang. Lan ya, giok kudu dijaga: ora ana benjolan, debu, dudu minyak wangi lan bahan kimia amarga kena pengaruh padhang lan suwene ana ing srengenge.

Sutra cina

Sutra cina

Sutra wis dadi komoditas sing larang banget wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Cacing ngasilake sutra nganti mati, udakara 28 meter mung XNUMX dina. Mula sutra asli larang. Wong Tionghoa wiwit nggarap sutra sajrone Dinasti Han lan wiwit taun-taun kasebut Silk Road misuwur, rute perdagangan sing asale saka China tekan Eropa.

Nalika tuku sutra Cina, goleki sing paling alus sing sampeyan bisa. Mripat sing wis dilatih mbedakake sutra asli saka palsu, nanging dhasar sampeyan kudu ati-ati yen benang lancip lan dawa, resistensi moderat, kanthi cemlorot nanging ora kakehan.

Sampeyan bisa tuku klambi, sapu tangan, kothaks sulaman sutra, sepatu.

Porselen China

Vas porselen Cina

Salah sawijining kerajinan Tionghoa pisanan sing tekan Eropa liwat Silk Road yaiku porselin. Porselen Tionghoa lair saka kelas sing sugih nanging kanthi cepet nyebar menyang kelas ngisor amarga kelas kasebut kekuwatan lan kekiatan.

Panci kabeh jinis, set teh, kothak kanggo macem-macem kagunaan, alat musik lan akeh obyek liyane sing digawe lan digawe saka porselen. Bisa uga periode seni sing paling misuwur iki ana ing jaman Dinasti Yuan, antara abad kaping XNUMX lan XNUMX, yaiku porselen biru lan putih klasik. Nanging saben dinasti nggawa gaya dhewe ing seni iki.

Sampeyan bisa tuku porselen Tiongkok 100% ing pasar utawa pusat perbelanjaan lan kothak cilik, kayata oleh-oleh kanggo wanita.

Layangan cina

Layangan cina

Langsung, layangan, kaya sing sampeyan seneng ngandhani, ing China dheweke dikenal zhiyuan y iku salah sawijining kerajinan paling tuwa wiwit ditampilake wiwit abad kaping XNUMX SM. Layang-layang uga duwe macem-macem kagunaan militer, nanging dadi populer ing antarane kabeh kelas sosial.

Langsing asli Tionghoa yaiku digawe nganggo pring lan kertas lan bisa dibentuk kaya naga, kupu utawa serangga. Sing modern duwe bentuk liyane lan digawe nganggo elemen kasebut utawa nganggo serat plastik lan sintetis nanging apik banget.

Lentera Cina

Lampu Cina

Sapa sing durung nate menyang restoran Cina sing kebak lantern kertas? Dheweke asale wiwit biyen, antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, lan dheweke mung lampu ing jaman semana.

Lentera cina bisa digawe saka kertas, pring, kayu, sutra, kertas. Dheweke duwe lan isih nggunakake agama nanging suwe-suwe wong nggunakake kanggo nyorot macem-macem wektu, uga kanggo madhangi.

Kanthi pangembangan teknologi pencahayaan modern liyane, lantern Cina mung dadi hiasan. Ora ana maneh suvenir klasik. Ya tenan, ana senter kanthi macem-macem wujud, bunder kaya balon, memanjang, bentuke kaya naga. Dheweke didol ing endi-endi.

Pemisahan

Pemisahan

Cloisonne iku kuna teknik kaca honeycomb sing digunakake kanggo dekorasi benda logam. Asale saka Beijing ing abad kaping telulas lan obyek tembaga bisa digunakake. Teknik kasebut saya suwe saya suwe lan dadi seni sing murni.

Teknik iki yaiku angel lan canggih banget: Gabungke porselen, tembaga, lukisan lan invoice patung. Dina iki dheweke didol prau, vas, air mancur lan ornamen macem-macem cloisonne lan China minangka eksportir gedhe.

Rong panggonan sing apik kanggo tuku cloisonne yaiku Liulichang Street lan Wangfujing Dajie Shopping Street Beijing..

Dolanan rakyat Tionghoa

Dolanan Cina

Wong Tionghoa mesthi nggawe dolanan lan ana macem-macem kerajinan sing ana gandhengane. Dheweke minangka souvenir sing apik amarga uga biasane barang sing luwih murah. Ana saka watu, kayu, porselen, lilin, keramik.

Ana obyek sing biasane digawe wanita nganggo kain lan renda, sing banjur dihiasi karo kupu, kembang utawa kewan, sing biasane diwenehake bocah. Ana tokoh sing ana gandhengane karo opera Tionghoa utawa agama lan mitologi Tionghoa, ana klasik knot abang, las kothak musiking pewayangan lan saiki, minangka dolanan boneka kabeh jinis lan warna.

Kajaba souvenir saka China, ana liyane penggemar, prangko tradisional, pangobatan Tionghoa utawa kenangan saka rezim komunis. Kasunyatane yaiku China minangka pasar sing apik, mula aku nyaranake sampeyan siyap nggawa koper utawa tas ransel kanthi kabeh tuku. Murah, sampeyan bisa haggle, lan dadi swarga kanggo sampeyan sing seneng blanja souvenir.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*