Segóbriga, taman arkéologis ing Spanyol

España Iki minangka wilayah sing duwe sejarah ewonan taun lan mulane akeh situs kuna sing apik banget kanggo para pecinta sejarah lan arkeologi. Contone, ing provinsi Cuenca ana Taman Arkeologi Segóbriga.

Minangka reruntuhan reruntuhan sing isih urip kanthi lumayan suwe lan para spesialis bisa ngerti urip saben dinane Komunitas Celtic lan Romawi saka wilayah kasebut. Kita ngajak sampeyan tur virtual ing taman kasebut, muga-muga bisa nggawe sampeyan pengin lelungan sethithik kanggo ngerteni.

Segóbriga

Reruntuhan arkeologi lagi ing Saelices, Kutha Cuenca ing komunitas Castilla la Mancha. Panemuan kasebut diwiwiti ing pungkasan abad kaping XNUMX nalika makam kolektif wiwit abad kaping XNUMX SM ditemokake, sing ditugasake menyang klompok Celtiberia saka Zaman Perunggu. Makam kasebut diukir saka watu gamping lan arkeolog nganggep manawa dheweke kalebu ing benteng Celtiberia.

Dokumen liyane nyengkuyung ide manawa Segóbriga pertama, Celtiberia, diterusake karo Segóbriga Romawi sawise Perang Sertorio. Plinio uga nyumbang duweke dhewe kanthi menehi jeneng Segóbriga minangka kepala Celtiberiae, sawijining wilayah sing ing taun kasebut tekan Clunia lan menehi penghargaan kanggo Biara Hukum Kaisar Augusta.

Miturut Romawi, Segóbriga penting banget ing wilayah kasebut nganti tekan jaman Augustus, mandheg dadi anak sungai lan dadi kotamadyaKanthi tembung liya, sawijining kutha sing dipimpin Romawi, sing pungkasane nggawe bangunan lan prasarana sing luwih apik, kalebu tembok, amfiteater lan teater sing reruntuhan saiki katon saiki.

Sawise ambruk Roma terus penting nanging kayane depopulasi diwiwiti kanthi invasi Muslim awit para elit mutusake minggat ing sisih lor. Sawise rekonquest, wilayah kasebut diuplikasi maneh ing papan liya lan reruntuhan lali. Kutha kuna lan penting ilang ing wayah surup.

Kunjungi Taman Arkeologi Segóbriga

Yen nganggo mobil sampeyan bisa ngakses saka dalan Carrascosa del Campo menyang Villamayor de Santiago, ing Saelices. Taman iki mbukak dina Slasa nganti Minggu wiwit jam 10 esuk nganti 6 sore sanajan akses pungkasan diijini jam 5 sore. Ing mangsa panas diwiwiti saka 10 esuk nganti 3 sore lan saka 4 nganti 7:30 pm. Regane mlebu 6 euro nanging yen sampeyan mahasiswa 2, 50 euro lan yen sampeyan pensiun utawa nganggur sampeyan mung mbayar 1 euro. bocah ing umur enem taun bebas. Kertu kredit ditampa.

Kanggo pangerten babagan reruntuhan ana Pusat Interpretasi yaiku bangunan sing integral ing lanskap lan katon kaya omah khas Roma. Ora bisa dibantah nglengkapi kunjungan menyang taman arkeologi kanggo ngerti, narjamahake lan kanthi historis nemokake reruntuhan. Nduwe pameran permanen lan ruang proyeksi audiovisual. Ing lobi, asal-usul lan sejarah kutha ditampilake lan ing Ruang Museum sampeyan bakal bisa ndeleng masyarakat sing paling apik, tambang, monumen lan urip saben dinane.

Sampeyan kudu ngetung rata-rata antarane loro nganti patang jam kanggo ngunjungi taman. Yen sampeyan lunga dhewe, tur dipandu dening dalan aspal sing ngubengi reruntuhan. Uga ana kunjungan grup nanging sampeyan kudu pesen lan klompok paling gedhe 15 wong. Yen seneng ing hiking Sirkuit jalur wis digawe ing saubenge taman supaya bisa nikmati wilayah kasebut.

Sing bisa dideleng ing Taman Arkeologi Segóbriga

Sejatine sing paling apik ing reruntuhan kutha kuno iki konsentrasi ing Amfiteater, Sirkus, Teater, Visigoth Basilica, Tembok lan Gerbang Utama, Omah Pengacara Pertambangan, Forum, Kamar Mandi Termal ing Teater lan Gymnasium, Basilica, Cryptoportico Forum lan Curia, Acropolis, Aqueduct, Necropolis, Baths Monumental lan Balai Basilical.

  • Amfiteater: ana ing ngarep lawang kutha bebarengan karo Teater, siji-sijine sisihane. Bentuk elips lan dawane 75 meter. Kapasitasipun 5 penonton. Antarane ngadeg lan arena kasebut ana podium sing dhuwur, koridor sing ditutupi sing nyambungake lawang lan ngidini sambungan internal bisa mindhah wong lan kewan.
  • Teater: cilik nanging dijaga banget. Kira-kira konstruksi kasebut rampung ing jaman Claudius utawa Nerón nanging diresmekake udakara taun 79 M Langkah-langkah kasebut dipérang dadi telung bagean sing digandhengake karo undhak-undhakan lan dipisahake miturut kelas sosial.
  • Forum: Yaiku alun-alun persegi panjang ing dalan utama kutha, kanthi poros ing saubenge kanthi kolom gedhe. Pusat politik lan sosial kutha iki wiwit taun 15 SM
  • Mandi Monumental: Dheweke dibangun ing abad kaping XNUMX Masehi lan dadi papan kanggo olahraga, kebersihan lan bisnis. Pallestra, kolam renang, kamar ganti, frigidarium, tepidarium, kaldarium lan sauna sing garing, kabeh konsentrasi ing kene.
  • Saluran air: Kutha kasebut nyediakake banyu ing kutha kasebut lan banjur disebarake liwat macem-macem wadhah sumur sing ana ing kana-kene ing gunung kasebut. Iki digawe saka beton lan ana ing njero tabung timah sing banyune beredar.
  • Perlu termal saka Teater lan Gymnasium: minangka sumber air panas wiwit jaman Augustus sing diilhami dening gymnasium Yunani lan ditujokake kanggo para mudha. Sampeyan bakal bisa ndeleng sauna sing garing, kolam renang lan ruang ganti kanthi loker.
  • Tembok:  Dhuwure 1300 meter lan dibangun ing jaman Augustus. Wis pirang-pirang lawang.

Iki minangka sawetara bangunan Romawi sing bakal sampeyan tingali ing tur nanging uga ing taman arkeologi ana reruntuhan liyane sing dudu jaman Romawi, kayata Visigoth Basilica, sing ora liya lan ora kalah karo bangunan pertama sing digali saka reruntuhan. Wis telung pucuk, dipisahake karo 10 kolom lan crypt.

Kaya sing sampeyan ngerteni, taman iki minangka reruntuhan sing menarik lan yen dina kunjungan kasebut kepenak, sampeyan malah bisa mlaku-mlaku lan nikmati lanskap.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*