Watu karang paling apik ing Spanyol

 

Vixía Herbeira | Gambar | Miturut Soleá

Pesisir Spanyol duwe pantai pasir sing alus lan perairan sing tenang, nanging uga ana tebing kanthi tembok vertiginous sing narik napas sampeyan. Saka siji papan menyang papan liyane, kita lelungan geografi negara kasebut kanggo ndeleng tebing segara sing paling apik tenan.

Vixia Herbeira

Saka tebing Vixía Herbeira, sing dununge ing La Coruña, diarani minangka sing paling dhuwur ing Eropa, sanajan sing liya negesake manawa sejajar karo Norwegia lan Irlandia. Pinggir paling dhuwur paling dhuwur 620 meter lan misuwur karo Vixía de Herbeira, kothak sentry saka ngendi para corsair abad kaping pitulas lumaku ing wilayah pesisir Galicia sing wiwit saka muara Ortigueira menyang Cedeira.

Ambune segara, kekuwatan angin lan ombak sing nempuh pesisir ijo sing padhang luwih saka cukup sebab supaya luwih cedhak karo Vixía Herbeira.

barbate

Gambar | Miturut Soleá

Salah sawijining mujur nengen sing paling apik ing Andalusia yaiku sing nggawe jurang Barbate, kanthi luwih saka 90 meter ora rata ing sawetara titik lan dawane 4 kilometer. Yaiku tebing paling penting ing propinsi iki sing disusun kanthi bentuk lengkungan cekung ing antarane pantai Caños de Meca lan La Yerbabuena. Bebarengan karo Maro-Cerro Gordo, sing paling gedhe ing provinsi Cadiz.

Minat sing apik banget yaiku pesisir sing wiwit saka Cape Trafagalgar nganti Cabo Plata. Plancongan liwat wilayah iki ngidini sampeyan mikir babagan wilayah sing dilindhungi sing relevan banget karo ekologis kayata Taman Alam La Breña lan Barbate Marshes, sing nduwe pemandangan sing apik banget ing Torre del Tajo. Kajaba iku, papan-papan kasebut uga nduweni sejarah penting.

Mercusuar ing Finisterre

Finistere

Ing La Coruña yaiku Cape Finisterre, ngumumake warisan Eropa ing taun 2007. Bangsa Romawi percaya manawa iki titik paling kulon ing jagad sing dingerteni lan ora ana sing ana. Iki uga minangka titik pungkasan kanggo akeh peziarah menyang Camino de Santiago, amarga dununge 90 km saka Santiago de Compostela.

Saka muara Muros y Noia tumuju Finisterre, pungkasaning jagad, pesisir A Coruña kapenuhan tebing vertikal ing ndhuwur segara, kanthi pantai dawa-dawa ing sacedhake Atlantik sing gelisah sing nuwuhake kekuwatan. Iki pesisir Pati.

Ramalan

Cape Formentor minangka tandha pungkasan pagunungan Mallorca sisih lor. Kabeh apik banget saka jurang iki: Mediterania ing dhuwur 232 meter, sudut pandang sing luar biasa saka sampeyan bisa ndeleng Gunung Pal, pulau cilik Es Colomer lan pantai Formentor.

Mikir segara saka Formentor ngaso retina. Mula, ana akeh sing milih menyang sudut pandang sa Creueta, ing ngarepe tanjung dhewe, utawa numpak prau menyang plabuhan Pollensa. Srengenge surup saka Cape Formentor menehi tandha, uga mercusuar dongeng lan alas pinus ing saubenge.

San Juan de Gaztelugatxe

Padepokan San Juan de Gaztelugatxe

Dumunung ing kutha Biscayan ing Bermeo, San Juan de Gaztelugatxe minangka daya tarik pesisir Basque sing apik amarga pemandangan alam sing ora bisa dibandhingake. Pemandangan Laut Cantabrian sing apik banget saka pertapan lan tebing minangka salah sawijining sebab akeh turis teka ing kotamadya lan kepincut munggah 241 langkah menyang puncak kasebut.

Biyen, pulau cilik sing khas iki dadi papan perlindungan para bajak laut lan dikelilingi legenda. Nanging, saiki San Juan de Gaztelugatxe dikenal ing saindenging jagad amarga wis dadi papan kanggo seri populer Game of Thrones. Ora ana liya kajaba Dragonstone, papane para Targaryens.

Zumaia

Koran Navarra

Ing Guipúzcoa, ana wolung kilometer sing misahake Zumaia lan Deba lan nggawe garis pantai tebing lan mujur nengen sing luar biasa. Formasi strata vertikal kasebut munggah ing ndhuwur segara kanggo nggawe lanskap sing pantes dipoto. Nalika Laut Cantabrian sing galak mundur saka dhasar jurang, ana platform abrasi gedhe, sing nyekseni erosi segara sing terus-terusan. Ing antarane, Flysch misuwur, sawijining formasi aneh sing ngungkapake jutaan taun liwat strata sing kuwat.

Wilayah iki dinyatakake minangka biotope sing dilindhungi lan bisa ngunjungi liwat rute pandhuan sing digawe liwat dharatan utawa segara. Ing rute kasebut, sampeyan bisa ngerteni luwih akeh pertapaan San Telmo sing mandheg tanpa wedi ing pojokan jurang.

Tagane

Gambar | Wisatawan

Taganana, ing pulo Tenerife, bisa liwat pojok Hawaii kanthi sampurna, nanging sejatine kutha sing sepi iki kanthi tebing sing katon khas pesisir Jurassic ana ing Spanyol. Taganana dipasang ing alas lan gunung laurel lan pasisir wedhi ireng katon apik, utamane Benijo, sing curam.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*