Temokake apa sing bakal katon ing Aqaba, Yordania

Pelabuhan Aqaba

La Kutha Aqaba minangka kutha kuna sing wis diwiwiti pirang-pirang abad ing sejarah. Iki minangka titik sing penting banget ing Yordania, amarga mung pelabuhane, mula dadi kutha sing penting banget kanggo ekonomi. Dununge ana ing ngarep Teluk Aqaba sing mlebu ing Segara Abang.

Sanajan kutha iki ora turis banget kaya Petra, mula uga minangka papan kunjungan ing Yordania. Sejarah kuno lan ekstensif nggawe papan sing sampurna kanggo dikunjungi lan sinau luwih akeh babagan Yordania. Kajaba iku, saiki, kaya poin liyane sing ngadhepi Segara Abang, minangka papan sing bisa nindakake macem-macem kegiatan.

Sinau karo Aqaba

Kutha iki wis misuwur ing jaman sadurunge Alkitab. Titik kasebut dadi titik penting ing Yordania amarga perdagangan sing bisa ditindakake liwat Segara Mati, sanajan ing jaman penaklukan Romawi. Dina iki papan iki salah sawijining kunjungan terakhir menyang Yordania sawise ndeleng papan kaya kutha Petra lan Wadi Rum. Papan sing paling pungkasan sing kita tekani yaiku Aqaba, ing endi sampeyan bisa ngrasakake istirahat sing ditawakake segara iki, sing suhu paling apik banget sepanjang taun. Mula, iku tujuan pantai ing kabeh musim. Sanajan ora turis kaya Petra, duwe akeh poin sing penting, amarga iku mung siji sing nduweni akses menyang segara lan duwe bandara internasional, mula kakehan kita tekan utawa minangka titik pungkasan dadi.

Aktivitas ing Aqaba

Pelabuhan Aqaba

Kutha Aqaba minangka papan sing turis teka ngaso lan nikmati kegiatan sing nyenengake. Saiki, papan iki wis diatur dadi titik wisata sing nawakake luwih akeh hiburan. Ana prau kanthi dhasar kaca kanggo ndeleng dhasar laut sing apik, nanging sampeyan uga bisa snorkeling, jet ski utawa mung sawetara dina ing pantai. Cuaca biasane panas banget, dadi tujuan pantai sepanjang taun. Kutha iki minangka papan sing rame, ing kana ana restoran, kasino lan kabeh jinis hiburan. Bisa dadi papan hiburan sing apik banget kanggo lungguh sawetara dina.

Pantai ing sanjabane kutha

Pantai Aqaba

Yen sing digoleki rada tentrem sawise rame plancongan, mula dianjurake supaya ora adoh saka rame kutha, amarga pesisir ing kana akeh banget. Yen lunga menyang tapel wates karo Arab Saudi, kita bisa nemokake sawetara pantai sing luwih tenang lan luwih menarik, kayata Pantai Selatan lan Tala Bay. Justru ing Pantai Selatan, disaranake snorkel kanggo ndeleng salah sawijining terumbu karang sing paling ayu sing diarani Taman Jepang. Cedhak karo pantai lan cethek, mula sampeyan kudu mlaku kanthi ati-ati, nanging pengalaman kasebut mesthi migunani. Ing pantai kasebut, kita bisa nggunakake dina sing luwih tenang lan nikmati swasana kulawarga sing biasane dialami. Sampeyan kudu eling yen banyune mesthi anget lan ing desa uga bisa nemokake akomodasi sing cedhak karo pesisir saiki.

Kastil Aqaba

Kastil Aqaba

Aqaba, sanajan saiki dadi kutha sing wis modern lan turis, uga duwe sejarah sing apik. Kita bisa ndeleng kabeh iki yen kita ninggalake bagean modern kutha kanggo mlebu ing sisih lawas. Kastil iki uga dikenal kanthi jeneng Kastil Mamluk utawa Benteng Aqaba. Iki dibangun dening sultan Mamluk ing abad kaping XNUMX. Iki minangka kastil sing narik kawigaten amarga kalebu bagean saka sejarah kutha lan uga mbukak saben dina. Kastil sing malah ana gandhengane karo karakter Lawrence sing misuwur ing Arab.

Museum Arkeologi Aqaba

Liyane papan sing tanpa mangu-mangu, kita kudu ngerti luwih akeh babagan sejarah kutha kasebut yaiku Museum Arkeologi. Spasi iki dununge ing sacedhake kastil, mula kabeh bisa gampang dibukak ing sawijining esuk. Kabeh ana ing wilayah kutha lawas lan bangunan sing ana ing museum kasebut yaiku istana lawas sing diduweni Sherif Husayn ibn Ali. Ing museum iki sampeyan bisa golek potongan wiwit jaman prunggu, ditemokake ing situs arkeologi cedhak Aqaba. Iki nuduhake manawa wilayah iki minangka salah sawijining wilayah sing pisanan dipanggoni, bisa uga amarga jarake segara. Kajaba iku, ing museum kasebut kita bisa ndeleng koleksi kabeh jinis artefak sing beda-beda wiwit tanggal kaping XNUMX. Apa sing dicritakake ing papan iki yaiku kita ora bakal mangu-mangu minangka kutha sing wis ana permukiman wiwitan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*