Tututi Rute Kastil Skotlandia

Kastil Skotlandia

Inggris Raya minangka tujuan musim panas sing apik amarga nggabungake pemandangan, budaya lan sejarah akeh. Ing pulo kasebut negara sing misuwur yaiku Skotlandia, kanthi limang yuta pedunung lan ibukutha sing apik, Edinburgh.

Yen sampeyan seneng kedaton abad pertengahan, tujuan ing Eropa iki apik banget amarga bangunan benteng apik wis dibangun ing kene sing wis suwe banget lan dadi protagonis hebat ing sejarah lokal. Ana akeh kastil, mula kantor turis nasional wis nggawe rute khusus: ing Rute Kastil Skotlandia. Aku ngusulake petualangan musim panas: sampeyan nyewa mobil lan ngerti.

Skotlandia

Skotlandia

Tanah Skotlandia ngalami owah-owahan iklim ing planet iki, jaman es mbentuk geografi lan mulane pemandangane beda-beda dadi papat titik kardinal.  Jeneng negara kasebut asale saka tembung Latin scoti yaiku carane wong Roma ngarani pendhudhuk. Suwe-suwe tembung Alba, asale saka basa kasebut, uga digunakake, nanging Skotlandia wiwit misuwur ing Abad Pertengahan.

Wis ing Abad Pertengahan Kerajaan Pict muncul lan sejarah maju antarane perang, perkawinan politik lan pengaruh kerajaan tetangga nganti ing taun 1707 Skotlandia gabung karo Kerajaan Inggris ing Kerajaan Inggris. Serikat pekerja kasebut isih katon ing jas resmi lan judhul resmi, nanging sing luwih penting, Skotlandia terus berfungsi minangka distrik independen kanthi ukum dhewe.

Rute Kastil Skotlandia

Rute Kastil Skotlandia

Jumlah kastil sing ana ing tlatah Skotlandia yaiku nuduhake manawa sejarah negara iki durung tentrem, malah sebaliknya. Ana luwih saka 300 kastil, omah gedhong megah lan estat bobrok ing saindenging negara, nanging rute fokus ing paling apik, paling misuwur lan paling dramatis. Y kabeh ana ing kabupaten Aberdeenshire, situs sing dikenal minangka kabupaten kabupaten.

Rute ngusulake a rencana nem dina lan ditandhani nganggo tandha-tandha coklat lan putih sing nyebrangi kabeh wilayah kasebut. Nem dina lan akeh kastil kanggo ngerti lan ora lali.

Dina 1

Kastil Dunnottar

Ing sacedhake kutha Aberdeen ana akeh kastil, mula sing penting yaiku mlebu ing kene dina kaping pisanan lan tamasya. Ing rute mung 35 kilometer, sampeyan kudu ndeleng telung kastil: Kastil Dunnottar, Kastil Ceathes, lan Kastil Drum.

Dunnottar Castle ana ing Stonehaven. Iki minangka kastil sing rusak dibangun ing jurang dhuwur ing ndhuwur Laut Lor. Dheweke ngerti carane nglindhungi permata makutha Skotlandia saka pasukan Cromwell lan dheweke nggunakake kaping pindho ing film, ing taun 1991 kanggo film kasebut Hamlet, dening Franco Zefirelli, lan anyar ing Victor frankestein. Dibukak ing saindhenging taun lan ragad mlebu 7 pon saben wong diwasa, kalebu pandhuan.

Kastil Crathes

Castle Crathes iku elegan lan ayu omah menara Abad kaping XNUMX diubengi kebon. Wis dekorasi langit-langit, menara, tangga spiral, lan menara. Kebon mbukak kabeh taun nanging mriksa jam kastil. Diakoni yaiku £ 12.

Pungkasan, Kastil Drom Dadi omah kulawarga Irving suwene nem setengah abad dibangun ing abad kaping XNUMX. Isine koleksi lukisan lan prabotan antik sing akeh lan diubengi kebon mawar. Regane 12 pon.

Dina 2

Kastil Fraser

Sajrone dina kapindho iki ing Rute Kastil Skotlandia dalane mangulon lan sisih lor Aberdeen. Kalebu kastil Fraser, Tolquhon, lan House Haddo. Istana Fraser diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan apik banget kanthi ruangane sing amba, mebel lan kebon lan tamane. Ana omah teh sing makarya ing pawon abad kaping 10 lan nyenengake. Diakoni yaiku £ 50.

Kastil Tulquhon dianggep salah siji sing paling apik ing Skotlandia. Bèntèng sing apik iki dibangun ing omah menara sing sederhana. Mung mbukak nalika musim panas ing antarane 9:30 esuk nganti 5:30 sore lan mlebu murah, 4 pon. Pungkasane ana Haddo House, dirancang ing taun 1732. Iki dudu kastil nanging minangka salah sawijining omah pertama sing ndeleng cahya sawise mandhegani permusuhan. Dadi omah kulawarga Gordon suwene 400 taun mula duwe perabotan lan ornamen unik. Entri regane £ 10 lan kunjungan dipandu.

Dina 3

Kastil Delgatie

Rute kasebut terus menyang Fraserburgh, ing pesisir Moray Firth. Kalebu telung titik mandeg maneh: Kastil Fyvie, Kastil Delgatie, lan Kastil Kepala Kinnaird. Istana Fyvie ana 50 menit saka AberdeenWis umur wolung abad lan ana interior interior Edwardian. Cocog banget kanggo mbayangake kaya apa sing ana ing urip saben dinane sing nyenengake lan nyenengake koleksi waja, gaman lan mebel. Uga duwe taman tembok lan lapangan tenis wiwit taun 1903. Lan omah teh. Kabeh regane £ 12.

Kastil Delgatie diwiwiti saka 1030 lan isih katon kaya omah sing dienggoni. Jaga ruangane Maryam, Ratu SkotlandiaPerabotan mewah banget, elegan, klambi lan dekorasi Victoria. Sampeyan bisa mangan awan lan uga turu ing salah sawijining kabin. Dibukak saka Januari nganti Desember wiwit jam 10 esuk nganti 5 sore, sanajan ing mangsa adhem ditutup sejam sadurunge. Regane 8 pon.

Kepala Kinnaird

Istana Kepala Kinnaird minangka bagean saka Museum Mercusuar Skotlandia lan dibangun ing taun 1570- Deleng pelabuhan Fraserburgh lan dheweke duwe mercusuar ing ati. Luar biasa, tiket kasebut regane 7 kilogram.

Dina 4

Omah duff

Duff Mansion minangka salah sawijining omah paling elegan ing negara kasebut. Omah Georgia ing tengah taman sing amba kanthi koleksi furnitur lan lukisan sing akeh. Ana omah teh lan toko ing njero omah lan sampeyan bisa mlaku-mlaku liwat kebon ing pinggir Kali Deveron. Diakoni yaiku 7, 10 kilogram.

Dina iki diterusake dening Kastil Huntly, dununge ing pertemuan kali loro. Wis dadi omah baron suwene limang abad lan madeg ing beteng lawas sing dibangun dening Robert de Bruce ing abad kaping patbelas. Diakoni yaiku £ 5. Banjur ana Istana Spynie, omah pensiun para uskup Moray suwene limang abad. Mung mbukak nalika musim panas lan tiket mlebu £ 8.

Kastil Huntly

Pungkasan Kastil Balvenie wis rusak nanging isih gedhe. Iki minangka benteng mungsuh Robert de Bruce, Black Comyns, ing abad kaping 4, nanging malih dadi omah Renaissance nalika sawetara abad kepungkur. Mbukak nalika musim panas lan regane 50 kilogram.

Dina 5

Aula Leith

Ing dina iki uga ana telung kunjungan: Leith Hall, Kastil Kildrummy, lan Kastil Corgaff. Leith Hall cedhak Huntly lan yaiku a omah kulawarga Skotlandia khas kanthi bandha sing dikumpulake sepuluh generasi kulawarga, Leith-Hay. Diakoni £ 10 lan tur sing dipandu kasedhiya.

Dipercaya manawa Kastil Kildrummy Iki dibangun utawa direnovasi dening Inggris sing nyerang ing masa pamaréntahane Raja Edward I. Wis suwe dadi bètèngé Gubernur Mar lan saiki wis rusak. Nanging rusak banget! Yaiku a conto sing apik banget kaya kastil ing abad kaping XNUMX lan saka kene, ing taun 1715, Pemberontakan Jacobite diluncurake. Mung mbukak nalika musim panas lan rega 4 pon kanggo dikunjungi.

Interior Corgaff Castle

Ing njero Taman Nasional Cairngorms ana omah menara iki sing dadi papan dununge kulawarga Forbes sing penting: Kastil Corgaff. Iku kunjara kanggo wong Yakub lan mulane kanggo menehi sampeyan ndeleng urip militer ing abad kaping XNUMX. Mung mbukak ing mangsa panas lan regane £ 5.

Dina 6

Kastil Braemar

Pungkasane kita tekan pungkasan Rute Kastil Skotlandia, rute sing kanthi tarif telung kastil saben dina ngidini kita nikmati mbukak kedaton lan beteng abad pertengahan. Minangka giliran Kastil Braemar, Balmoral lan Craigievar.

Kastil Braemar katon kaya dongeng. Ana ing Taman Nasional Cairngorms lan Dibangun ing taun 1628. Wis ana kamar sing dilengkapi, ana ruang penjara lan, jarene, memedi lan coretan para prajurit ing kana-kene. Tur sing dipandu dipimpin dening warga lokal kanthi semangat lan WiFi kasedhiya. Regane 8 pon.

Kastil Balmoral

Kastil Balmoral paling misuwur ing rute kasebut amarga papan dununge kulawarga kerajaan. Ratu Victoria biyen suwe banget ing Dataran Tinggi Skotlandia, mula ana kebon sing apik, ruang bale, kafe lan toko suvenir. Tur kasebut kanthi pandhuan audio lan biasane ana pameran. Diakoni yaiku £ 11.

Interioré Kastil Craigievar

Pungkasane ana Kastil Craigievar, kastil manik-manik peri liyane kebungkus ing bukit. Ing njero lan njaba apik banget lan sampeyan uga bisa ngrasakake kebone. Regane £ 12 saben wong diwasa.

Kaya sing sampeyan deleng, ldheweke Rute Kastil Skotlandia minangka tujuan sing apik banget, becik ditindakake nalika musim panas. Mesthi ana kastil sing sampeyan seneng luwih saka liyane, sing ora bakal dibukak, liyane sing ora bakal dilalekake, nanging miturutku yen nyewa mobil lan ngetutake dalan iki bakal menehi kenangan babagan kaendahan alam lan kasugihan sejarah kutha cilik iki negara gedhe ing Inggris.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*