Tips kanggo ngunjungi atraksi paling apik ing Beijing

Beijing utawa Beijing minangka ibukutha Republik Rakyat China, kutha sing elegan sanajan saiki ngalami polusi sing nyebar. Gandheng karo pertumbuhan ekonomi Tiongkok, luar biasa mlaku liwat lurung-lurung ing Beijing amarga ing mburi ana gambar sing nuduhake atusan wong Tionghoa ing sepeda sing mlaku-mlaku ing dalan.

Saiki Beijing dadi kutha kosmopolitan. Mbok ora ing level Hong Kong utawa Shanghai, adhine, nanging mesthine dadi kutha sing ora bakal dilalekake nalika Asia ana ing radar kita. Konsentrasi atraksi rong era: yaiku kaisar lan China komunis. Mangkene sawetara tips kanggo ngunjungi papan wisata Beijing ing cara paling apik.

Kutha Larangan

Yaiku Museum Istana. Minangka omahé 24 kaisar antarane Dinasti Ming lan Qing nganti Tiongkok Kaisar ilang ing taun 1911. Iki minangka kompleks budaya saka pirang-pirang bangunan, undhak-undhakan, alun-alun lan tangga ing tengah yaiku Istana Ungu, daleme kaisar.

Komplek kasebut nduweni tata letak persegi panjang lan udakara 74 hektar. Diubengi karo moat ambane 52 meter lan tembok 10 meter. Ing njero, udakara 8.700 kamar wis dietung. Tembok iki ana papat lawang, siji saben sisi. Iki minangka barang sing terkenal. Kutha sing dilarang kaperang dadi loro, bagean umum ing kana kaisar nggunakake pamrentahane, lan bagean pribadi sing dheweke urip karo kulawarga.

Wis didunungi 14 kaisar, kasunyatane ngemot karya seni sing terkenal banget lan mulane kompleks kasebut kabeh wis dadi Situs Warisan Dunia wiwit taun 1987. Ana ing sisih lor alun-alun Tiannanmen. Gampang digoleki. Museum Nduwe itinerary siji sing wiwit kidul lan lor. Sampeyan kudu mlebu liwat Gerbang Wumen lan metu liwat Gerbang Shenwumen utawa Gerbang Donghuamen. Metro ngeculake sampeyan cedhak lawang.

Sampeyan kudu njupuk Jalur 1 lan mudhun ing stasiun Tiananmen East. Sampeyan metu A. Yen sampeyan metu ing stasiun West Tiananmen, sampeyan metu B. Nyatane nalika budhal, sampeyan kudu nemokake Menara Tiananmen lan saka kana sampeyan mlaku ing sisih Lor menyang Gerbang Wumen.

Yen sampeyan njupuk Jalur 2, sampeyan kudu mudhun ing Stasiun Qianmen, metu saka A, mlaku ing sisih lor, nyebrang alun-alun Tiananmen, liwat menara lan golek lawang. Sampeyan uga bisa njupuk bus, utamane Garis Turis 1 lan 2 lan mesthi mudhun ing Tiananmen. Tiket kasebut duwe rega loro, antara April lan Oktober regane CNY60 lan antarane November lan Maret, CNY 40.

Sampeyan mbayar CNY10 ekstra kanggo ngunjungi Galeri Treasure lan CYN 10 liyane kanggo ngunjungi Jam lan Galeri Jam. Yen umure luwih saka 60 taun, sampeyan mbayar separo reganeutawa ngirim passport. Lan kepiye sampeyan tuku? Mung 80 ewu pengunjung saben dina sing bisa mlebu dadi ana tiket sing wis dilindhungi undhang-undhang dening agensi lan liya-liyane didol kanthi online. Penting tuku karcis sampeyan kanthi cepet.

Situs web ing basa Inggris durung diaktifake, mula sampeyan kudu tuku tiket liwat agensi kasebut. Elinga yen dodolan tiket mbukak (taun iki diwiwiti wulan Juli lan pungkasan wulan Oktober). Aja lali supaya paspor sampeyan isih ana. Akhire, dibukak saka jam 8:30 esuk lan rampung antara jam 5 nganti 4:30 sore. Ditutup dina Senen.

Sampeyan kudu ngetung udakara telung jam utawa luwih mung kanggo pusat. Yen sampeyan uga pengin ngunjungi sayap kulon lan iki luwih akeh wektu. Ana audiouías, Untunge. Nganti saiki informasi, saiki saran:

  • aja lunga ing akhir minggu utawa nalika preinan Tionghoa.
  • Disaranake esuk, esuk banget, utawa sore, nanging ora sooo telat amarga yen ora, sampeyan ora bakal bisa mlebu museum.
  • iku setuju tuku karcis kanthi online nanging ana kantor tiket sing nampa kertu kredit. Elinga nggawa paspor sampeyan.
  • aja nganti kliwat menara benteng lan moat pertahanan. Ana papat struktur, siji saben pojok, lan sanajan ora mbukak, bangunan kasebut apik banget lan bisa ditonton lan dipoto.
  • yen sampeyan pengin tampilan panorama Kota Larangan sing apik bukak Taman Jiangshan, ing ngarepe gerbang sisih lor. Rampung riko, sampeyan nyebrang banjur ana. Ing bukit sing lembut, ana paviliun lan saka kene foto-foto kasebut hebat. Ati-ati, sampeyan ora bisa nyebrang dalan lan wis ana, nanging sampeyan kudu nyebrang terowongan 20 meter saka sisih lor.
  • ing antarane kunjungan cedhak liyane mlaku-mlaku mubeng Taman Beihai, 800 meter ora liya.
  • nganggo sepatu sing kepenak
  • aja nyewa pandhuan wisata sementara sing ana ing dalan
  • ati-ati karo barang sampeyan lan karcis sampeyan
  • taksi ora sah mandheg kanggo mbukak penumpang ing gerbang kidul utawa lor. Yen padha, dheweke ora sah.

Tembok Agung China

Tembok Agung jembar banget nanging untunge ing Beijing, sampeyan bisa ngunjungi sawetara bagean tanpa kakehan obah. Wulan paling apik kanggo ngunjungi iki yaiku ing musim semi, awal musim panas utawa musim gugur. Ing mangsa panas, siyapna akeh panas lan udan.

Sampeyan ora trep yen sampeyan ngunjungi ing akhir minggu utawa preinan amarga wong cina iku akeh. Sejatine ana wolung bagean Tembok Agung ing sacedhake Beijing dadi langkah pertama yaiku milih endi sing bakal dikunjungi. Saka wolu kasebut, pitu wis siyap nampa kunjungan lan duwe jedhing, keamanan, parkir: Badaling, Juyongguan, Mutianyu, Gubeikou lan Jinshanling lan Simatai.

  • Jiankou Iki minangka salah sawijining sing ora mbukak kanggo umum amarga wis rada liar. Yen sampeyan pengin ndeleng bagean sing populer lan apik, pilih Badaling.
  • BadalingApik banget, dipulihake maneh, bisa diakses kursi rodha lan butuh rong nganti telung jam. Jarak 80 kilometer saka Beijing lan duwe jalur kabel. Sampeyan bisa tekan kana kanthi sepur saka Stasiun Huangtudian utawa kanthi taksi kanthi rega RMB 500.
  • Juyonqquan: Jarak 60 kilometer saka Beijing, ora duwe dalan kabel lan rutee setengah bunder. Yen sampeyan duwe wektu sithik, disaranake.
  • Mutianyu: Wis setelan alam sing apik lan ora kaya wong Badaling. Jarak 85 kilometer saka Beijing lan duwe chairlift lan dalan kabel. Iki uga cocog kanggo kursi rodha. Sampeyan teka kanthi bis utawa taksi umum udakara udakara RMB 600.
  • Gubeiko, Jinshanling, Jiankou, Shixiagan, Huangqhuachen lan Simatai dheweke pancen apik kanggo mlaku-mlaku. Sampeyan bisa melu sawetara mlaku-mlaku kanthi dawa. Sampeyan bisa mlaku saka Jinshanling menyang Simatai utawa, kayata Gubeiko menyang Jinghanling, kayata.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh gumantung karo jinis lelungan sing pengin ditindakake. Malah ngrekrut tur nganti sampeyan bisa tetep kemah ing sisih ngisor Tembok Agung. Pengalaman sing! Lan yen tendha dudu duweke sampeyan, sampeyan bisa turu ing hotel cedhak.

Tips liyane? Sepatu, topi, kacamata, banyu, lan alat sepindah sing nyaman. Lan ngunjungi kamar mandhi sadurunge miwiti mlaku-mlaku, amarga wis ora ana jedhing maneh.

Peringatan Mao

Pungkasan, bangsawan wajib: kunjungan menyang peringatan sapa sing dadi pendiri China modern. Peringatan iki Ana ing ujung kidul Alun-alun Tiananmen, ing antarane Monumen Pahlawan Rakyat lan tengah alun-alun. Yaiku a makam ing endi awak Mao sing embalmed.

Mung lantai siji sing mbukak kanggo umum, kanthi telung kamar lan permadani lanskap Cina kanthi kaendahan. Ana ruang pandonga sing dadi jantung makam ing dununge Mao, sing tilar donya ing taun 1976. kendel nganggo klambi abu-abu ing njero peti kaca kinepung prajurit, penjaga pakurmatan.

Biasane ana wong sing ngenteni mlebu, mula coba maneh aja nganti akhir minggu lan preinan. Diakoni gratis nanging ana akeh aturan: ora foto, ora video. Kanggo sampeyan, sampeyan kudu ninggalake kabeh ing lemari. Ya, sampeyan bisa mlebu nganggo krisan sing didol ing kana. Aja lali paspor sampeyan. Sanajan ana masarakat, gerakane cepet banget. Luwih becik tekan rata-rata jam 10 esuk utawa sadurunge ditutup.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*