Tips lelungan menyang Thailand: apa sing kudu ditindakake lan apa sing ora kudu ditindakake

pantai Thailand

Thailand nampa luwih saka 26 yuta pengunjung setaun kepincut karo kaendahan lanskap, kabecikan masarakat lan masakan sing enak. Negara Asia Tenggara iki minangka tujuan favorit para pelancong sing kepengin ilang ing pantai pesisir lan kanggo wong-wong sing kepengin mbayangake lanskap eksotik nalika preinan. Uga kanggo wong-wong sing ngupaya ngulandara ing gunung, ketemu spiritualitas oriental utawa seneng rame ing kutha.

Yen sampeyan isih ora kepenak ngerti Thailand, preinan musim panas iki bisa dadi wektu paling pas kanggo plancongan ing kana. Mangkene sawetara rekomendasi supaya bisa ditrima kanthi lengkap.

Kombinasi tujuan murah, gastronomi sing sugih, pantai impen, lan keramahan para pedunung nggawe Thailand dadi daya tarik sejati kanggo wisatawan Spanyol. Sanajan ora utamane negara sing konflik, serangkaian rekomendasi kudu dipikirake nalika ngatur rute.

Rencanakake lelungan menyang Thailand

Sanajan bisa uga jelas, sampeyan kudu ngrencanakake lelungan luwih dhisik kanggo ngindhari kedadeyan sing ora kaduga. Sadurunge tuku tiket pesawat, pitakon sing paling penting yaiku kapan waktune paling apik kanggo ngunjungi Thailand. Wangsulane saka wulan Nopember nganti Februari, nalika mangsa sedheng lan suhu udakara 25ºC. Wiwit wulan Juni nganti Oktober yaiku musim udan mula asor mundhak dadi 80%, mula nambah sensasi termal.

Sawise ngerti wektu setaun arep lelungan menyang negara kasebut, saiki wayahe milih penerbangan. Ora ana pesawat langsung saka Spanyol, nanging beda-beda kombinasi 500 euro utawa kurang. Disaranake sampeyan golek penerbangan kanthi paling sithik sing bisa mandheg amarga wektu tundha bisa uga bakal nyebabake kapitunan sabanjure, sing bakal dadi gangguan

Nginep ing Thailand

Thailand nawakake turis kemungkinan tanpa wates nalika golek akomodasiLoro kanggo sing pengin turu ing hotel lan sing seneng hostel utawa hostel. Bakal gampang golek papan miturut pangarepan lan anggaran sampeyan.

Tailandia

Dokumentasi sing dibutuhake

Babagan dokumentasi, Wong Spanyol ora butuh visa kanggo mlebu, mula cukup paspor sing pas karo valid paling ora nem wulan.

Sadurunge lelungan menyang Thailand, penting supaya kabeh dokumentasi dipindai lan dikirim menyang email amarga, yen dicolong, kita bakal bisa ngakses salinan kanthi cepet. Ing pangerten iki, luwih becik menehi salinan kertas paspor.

Vaksin ing Thailand

Ora ana vaksin wajib, nanging Menteri Luar Negeri nyaranake supaya hepatitis A lan B, rabies, ensefalitis Jepang, tetanus lan BCG (tuberkulosis). Minangka paribasan, pencegahan luwih becik tinimbang ngobati.

Asuransi plancongan

Penting banget kanggo tuku asuransi perjalanan sadurunge budhal. Sanajan rumah sakit Thailand umume apik lan duwe tenaga medis sing kompeten, utamane ing Bangkok, biaya kasebut larang banget lan ora duwe kewajiban ngrawat wong asing yen ora dijamin dening asuransi utawa bisa njamin pambayaran sadurunge. konsultasi utawa perawatan medis diwenehake.

Nalika milih asuransi perjalanan, sampeyan kudu mbandhingake lan milih sing duwe jangkoan medis sing dhuwur lan, yen bisa, karo perusahaan asuransi khusus kanggo lelungan.

bangkok 1

Pengangkutan ing Thailand

Nalika tekan bandara, luwih becik numpak taksi kanggo mlebu hotel utawa asrama sing bakal kita tinggal. Sadurunge mlebu, kudu setuju karo rega kulo karo sopir utawa takon supaya ngreset meter menyang nol.

Bis lan sepur iku regane adoh banget. Ing Thailand, umume nggunakake van bareng amarga perjalanan biasane luwih murah.

Mata uang ing Thailand

Mata uang Thailand minangka baht. Nanging, euro utawa dolar ditampa meh ing endi wae. Disaranake nggawa kertu kredit lan kertu debit kanggo narik dhuwit saka ATM utawa tuku tambahan.

Ing wilayah sing rame, kayata monumen, pasar utawa stasiun, kita kudu menehi perhatian khusus marang lingkungane supaya ora dadi korban copet, kaya kedadeyan ing kabeh negara.

Taman Nasional Khao Sok ing Thailand

Registrasi wisatawan

Menteri Luar Negeri nyaranake supaya sampeyan tetep nggawa nomer darurat kedutaan kanthi ndaftar lan ndaftar ing pendaptaran kanggo kedadeyan sing bisa kedadeyan.

Penting kanggo nggawa paspor sampeyan amarga polisi utawa otoritas militer Thailand bisa njaluk kasebut kapan wae.

Paket

Amarga Thailand minangka negara sing panas lan lembab, mula disaranake nganggo sandhangan ringan (luwih ditenun utawa katun) kanthi warna cahya kanggo pertempuran srengenge lan nyamuk, uga sepatu sing kepenak. Thailand minangka papan sing spiritual banget mula sandhangan sing cocog kudu dienggo ing kuil. Ora ana tank top utawa rok lan celana pendek.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*