Tips praktis kanggo lelungan menyang Roma

Pancuran cai Trevi

La Kutha Roma Minangka tujuan sing narik ribuan turis saben taun, lan ora kalah, amarga ing kutha iki akeh sejarah sing dikendhaleni. Yen kutha Roma minangka salah sawijining kutha sing wis ditunggu-tunggu, luwih becik sampeyan maca tips praktis sing gampang kanggo lelungan menyang Roma sing bisa mbantu sampeyan supaya bisa ngoptimalake pengalaman iki.

Kanggo kabeh sing pengin seneng Kutha Roma Kanthi cara sing paling apik, luwih becik nggawa sawetara prekara sing jelas supaya perjalanan sampeyan sampurna. Roma minangka kutha sing uga duwe adat istiadat lan detail lan mulane luwih becik ngerti apa sing bakal ditemokake sadurunge.

Rencanakake perjalanan luwih dhisik

Roma

Kaya lelungan liyane, kita kudu ngrancang luwih dhisik supaya ora mbuwang wektu kanggo golek informasi babagan jadwal, kunjungan lan wilayah ing kutha kasebut. Sing ideal yaiku njupuk itinerary sing luwih utawa kurang ngerti apa sing bakal kita tingali saben dinane lan mulane nutupi kabeh sing pengin kita nikmati ing kutha kasebut. Ing negara Roma, kabukten manawa ing dhaptar kita bakal kalebu sawetara monumen sing paling penting, kayata Colosseum, nanging kita uga bisa nikmati Museum Vatikan sing luar biasa, sing bakal mbutuhake sawetara wektu, lan papan-papan lambang kayata Langkah-langkah Spanyol. Ide sing apik yaiku nggawe dhaptar kunjungan penting sing pengin ditindakake lan liyane kanthi hal-hal sing paling sekunder, sing bakal kita deleng yen wis waktune teka.

Mlaku-mlaku

Ing Roma kita bisa golek barang sing menarik ing saben pojokan. Sing paling penting yaiku nglampahi luwih saka limang dina kanggo ndeleng panggonan sing ora turis, gréja, dalan lan wilayah sing paling sepi sing paling komersial. Mangkono, kita bakal nemokake Roma asli, sing nyekel harta karun amarga sejarahe hebat. Sanajan kita bisa digodha lunga saka sawijining papan menyang papan liya kanthi transportasi umum, ing kutha-kutha kuna kasebut pancen kepleset ing dalan lan ngrasakake papan-papan sejarah sing wis diawasi pirang-pirang atus taun.

Mangan ing kios cilik

Lurung-lurung ing Roma

Kanggo ngoptimalake sedina, kita bisa mangan ing kios utawa ing papan-papan cilik sing nyedhiyakake pizza sing dipotong taglio pizza. Dadi, kita bisa nikmati salah sawijining panganan Italia mewah lan terus bisa ndeleng akeh perkara ing kutha kasebut. Mangan ing alun-alun sing nonton wong liwat uga pengalaman liyane sing nyenengake. Ing wayah wengi, nalika museum lan monumen ditutup, kita bisa njupuk luwih akeh wektu kanggo mangan ing restoran sing khas.

Ati-ati karo jadwal

Jadwal Roma rada beda karo jadwal wong Spanyol. Kabeh rampung sadurunge, dadi sanajan nalika preinan, kita mesthi kudu tangi luwih awal. Monumen sing paling akeh dibukak dibukak udakara jam 8:30 esuk lan ditutup wiwitan ing musim salju, udakara 17.00:19.00 PM lan 12.00:15.00 PM ing mangsa panas, kurang luwih. Pramila luwih becik njupuk kauntungan saka esuk lan wayah sore kanggo ndeleng barang lan ngirit mlaku mengko. Greja Roma ditutup awan, wiwit awan nganti udakara jam 20.00 sore. Museum biasane mbukak nganti jam XNUMX:XNUMX awan.

Minggu lan Senen

Ing dina Minggu, sampeyan kudu ora ngunjungi gereja lan bangunan agama, amarga duwe layanan sing ora bisa diganggu para turis. Luwih becik ngunjungi greja ing dina kerja. Ing tangan liyane, ing Senen minangka dina penutupan museum, mula kunjungan kasebut kudu direncanakake kanggo dina liyane.

Sajarah sethitik sadurunge

Roma

Sanajan kita kabeh ngerti sethithik babagan sejarah Roma, luwih becik nggawa pandhuan utawa buku supaya ngerti sawetara sejarah saben pojok. Iki penting banget nalika dibukak, kanggo nikmati monumen luwih akeh, yen kita ngerti fungsi sing ana lan apa sing kedadeyan.

Klambi ing papan suci

Kita kudu eling yen ana papan suci kayata greja, ing pirang-pirang kasus, dheweke ora ngidini liwat pundhak kosong, nganggo kathok cendhak utawa rok ing ndhuwur dhengkul. Yen kita arep ngunjungi papan tartamtu, luwih becik takon sadurunge utawa mung nggawa sandhangan entheng lan wicaksana kanggo acara kasebut.

Ati-ati karo maling

Iki kedadeyan ing papan turis sing rame. Rampok biasane dienggo ing papan sing rame. Kudu duwe tansah tas tangan lan aja nyelehake tas ransel ing punggung, luwih becik maju supaya ora mbukak.

Ayo gampang

Roma kalebu sejarah lan monumen sing luwih gedhe, mula luwih becik ditrapake. Kita bisa uga ora bisa ndeleng kabeh sing dikarepake ing sak lelungan, nanging ujar manawa masarakat mesthi bali menyang Roma, mula kita bisa tetep ditundha kanggo sabanjure Luwih becik nikmati saben papan sing pantes, mula aja nganti kesusu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*