Trinidad, museum kutha Kuba sing kasmaran

Trinidad

Mbukak kunci ekonomi anyar Amerika Serikat, ndandani kutha dadi tujuan wisata lan mbukak rute maskapai anyar yaiku sawetara faktor sing nyedhiyakake Kuba minangka salah sawijining tujuan favorit kanggo 2016 kanggo ewonan turis.

Ing bangunan kolonial ditambahake warisan warisan arsitektur Art Deco, taun-taun klub jazz lan seniman saka saindenging bawana Amerika. Kuba minangka papan sing padhang urip, saiki luwih saka saiki, mula dadi wektu sing pas kanggo ngerti pulau kasebut kanthi luwih tliti.

Yen Kuba pancen misuwur, amarga iki minangka salah sawijining negara Amerika Latin ing endi bangunan kolonial sing dibangun luwih saka limang abad kepungkur bisa dilestarikan kanthi apik. Tuladhane yaiku Villa de la Santísima Trinidad, didegake ing taun 1514 dening Adelantado Diego de Velázquez, sing dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1988 dening Unesco. Negara konservasi sing apik ngasilake jeneng julukan "museum-kutha" Kuba.

Asal saka Villa de la Santísima Trinidad

Kaya sing wis dituduhake, didegake ing 1514 dening Adelantado Diego de Velázquez, dadi kutha nomer telu sing digawe dening Mahkota Spanyol ing pulau kasebut. Suwe-suwe dadi salah sawijining wilayah sing paling sejahtera lan mlebu ing wilayah wilayah anyar Amerika. Dumunung ing sadawaning kali Guaurabo, ing endi wong Spanyol nemokake tanah sing subur lan pelabuhan sing apik kanggo nyiapake ekspedisi mbesuk.

Apa sing bakal katon ing Villa de Trinidad

Villa Trinidad

Dumunung ing antarane segara lan pegunungan Guamuahaya, ing domain sampeyan bisa ngrasakake sedina ing pantai, kegiatan ing njobo lan budaya ing Kuba. Mlaku liwat dalan sing bentuke bunder ngidini sampeyan bali limang atus taun maneh kanggo ngrasakake kamulyan ing kutha kasebut.

Ing pusat bersejarah Trinidad, sampeyan bisa ndeleng campuran gaya konstruksi wiwit abad kaping XNUMX, XNUMX lan awal abad kaping XNUMX, kanthi dalan sempit diapit bangunan sing dihiasi kayu-kayuan, tembok wesi lan tembok sing larang.

Lokasi menarik ing Trinidad

Trinidad Kuba

Ing Walikota Plaza ing Trinidad ana patung Terpsícore (muse tari lan musik) ing sandhinge pasamuwan Tritunggal Suci, ing endi bagéyan penting saka khazanah agama Kuba disimpen. Antarane, Cristo de la Vera Cruz misuwur, uga misbyah marmer sing didedikake kanggo kultus Virgin of Mercy, siji-sijine jinis ing negara kasebut. Kothak Santa Ana lan Tres Cruces, Menara Bel San Francisco lan pirang-pirang istana nambah sentuhan kaendahan unik ing kutha kasebut.

Bèntèng kayata San Pedro lan Boca del Guaurabo didegaké kanggo njaga lawang mlebu kutha umur pirang-pirang taun saka bajak laut, sing dadi daya tarik unik kanggo para pecinta sejarah.

Sing pengin ngerti kanthi jero Budaya Trinidad lan Kuba bisa nyedhaki limang museum kasebut amarga duwe dokumen lan obyek sing penting kanggo ngerti asal usule kutha lan transformasi suwene pirang-pirang abad.

  • Museum Sejarah: Ing njero sampeyan bisa nemokake potongan-potongan lan dokumen sejarah kutha Trinitary. Dununge ana ing Istana Cantero lawas, sing jenenge Don Justo Germán Cantero, garwane pamilik istana ing taun 1841.
  • Museum Romantis: Kutha kasebut manggoni istana lawas ing Count of Casa Brunet, dununge ing Walikota Plaza ing kutha Trinidad. Bangunan kasebut minangka conto arsitektur domestik wiwit abad kaping 26 lan 1974. Museum Romantis diresmikake tanggal XNUMX Mei XNUMX lan nggawe maneh kaya kediaman kolonial Trinitary ing pertengahan abad kesembilan belas karo conto furnitur lan seni dekorasi nalika semana.
  • Museum Arsitektur Kolonial: Dununge ing omah tuwa kulawarga Sánchez Iznaga sing sugih. Nduwe pitung ruang pameran ing ngendi pembangunan arsitektur kutha ditampilake pirang-pirang taun kepungkur.
  • Museum Arkeologi Guamuhaya: Dumunung ing Casa de Padrón lawas lan didegaké ing wulan Mei 1976 kanggo nyebarke obyek-obyek saka masarakat pribumi sing urip ing wilayah kidul-kidul pulau kasebut sadurunge jaman Columbian, uga sawetara potongan terkenal saka kutha kasebut. Lan lembah cedhak nalika jaman kolonial.

Trinidad Valley Mills

Sawetara kilometer sisih wétan kutha Tritunggal Suci sampeyan bakal nemokake Valle de los Ingenios, museum terbuka nyata babagan produksi gula. Tanduran ijo ngajak sampeyan njelajah kanggo mikir sisa-sisa pabrik luwih saka seket pabrik gula sing nggawe wilayah kasebut dadi produsen produk paling gedhe ing saindenging jagad iki lan minangka salah sawijining tenaga kerja sing paling makmur ing pulau kasebut.

Valle de los Ingenios duwé 65 situs arkéologis, kalebu sawetara peternakan sing isih duwé ketel, menara lan sistem industri sing khas gawé gula ing abad kaping XNUMX lan XNUMX.

Pesisir ing Trinidad

Pantai Trinidad Ancón

Kuba misuwur amarga pantai sing apik dikumbah dening Samodra Atlantik ing pesisir lor lan Segara Karibia ing sisih kidul. Negara kasebut nawakake luwih saka 300 pantai alami ing endi sampeyan bisa nikmati srengenge lan nyilem amarga iklim subtropis.

Ing Trinidad, ana pirang-pirang pantai sing bisa digunakake kanggo plancongan ing njobo: La Boca, María Aguilar, lan Playa Ancón, pesisir kidul Kuba sing paling apik sing cocog kanggo renang, nyilem utawa snorkeling amarga perairan sing jernih.

  • Pantai Ancón: Dumunung mung 13 kilometer saka Trinidad, iki dikenal minangka pantai paling apik ing sisih kidul Kuba, amarga pemandangan sing apik banget, wedhi sing apik lan perairan sing resik.
  • Tutuk: Pantai berbatu sing sepi iki nawakake pemandangan Pegunungan Escambray sing nggumunake.
  • Maria Aguilar: Banyu sing anget ing pantai iki sing ana ing Semenanjung Ancón cocog banget kanggo renang utawa snorkeling.

Cara ngakses Trinidad

Kanggo ngakses kutha kasebut, ana dalan sing nyambungake karo negara liyane lan nduwe bandara sing bisa digunakake pesawat cilik lan medium. Yen kita pengin nggawe perjalanan saka Havana nganggo mobil, jarake 315 kilometer lan udakara suwene 4 jam.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*