Tujuan musim panas sing paling apik ing Wales

Taman Nasional Snowdonia

Aku seneng lanskap ing Inggris Raya lan cara paling apik kanggo ngerti yaiku metu saka London, kutha sing paling penting ing kerajaan kasebut. Ngluwihi Inggris Skotlandia lan Wales mesthi ngenteni para pengunjung ora mung ngerti lanskap sing apik uga sejarah sing apik.

Wales, contone, minangka negara sing duwe garis pantai ing Segara Irlandia lan ana ing pulau sing padha karo Great Britain. Duweke mujur nengen apik banget mula saiki wis panas lan cuaca saya apik, saiki wayahe ngrasakake. Welsh minangka swarga kanggo hiking, trekking, mancing, boat, muter gunung lan gunung. Apa sampeyan petualang lair? Banjur, seneng Wales musim panas 2016 iki.

Cara menyang Wales

Bandara Cardiff

Akeh wong sing ngunjungi Inggris lan saka kana arep mutusake sawetara dina ing Wales, nanging yen sampeyan pengin langsung menyang Spanyol sampeyan bisa nindakake saka musim semi iki. Vueling ngumumake penerbangan langsung antarane Barcelona, ​​Palma de Mallorca lan Alicante menyang Cardiff. Penerbangan kasebut kaping telu seminggu: mangkat saka Malaga, dina Setu, Kamis, Jumuah lan Setu, saka Palma ing dina Jumuah lan Minggu, saka Alicante ing dina Selasa, Kamis, Jumuah lan Setu lan saka Barcelona ing dina Jumuah lan Minggu.

Sepur saka Cardiff

Nggolek penerbangan pungkasan Juli aku nemokake perjalanan metu ing antarane Barcelona lan Cardiff kanggo dina Jumuah 22 Juli udakara 35 euro nalika bali minggu ngarep duwe biaya 140 euro. Cardiff minangka ibukutha lan kutha paling gedhe ing Wales. Kutha iki ana ing Glamorgan County, ora bisa ndeleng teluk kanthi jeneng sing padha, lan minangka pusat transportasi paling gedhe ing negara kasebut. Bandara iki nduwe bandara, udakara 16 kilometer saka pusat, sing mung duwe bis biasa sing bisa plancongan lan uga duwe layanan sepur.

Stasiun sepur pusat njaga hubungane karo kutha-kutha inggris lan ngidini lelungan menyang interior Wales. Ana uga stasiun bis pusat sing digunakake dening bis medium lan jarak adoh. Pungkasane, dadi kutha pesisir ana layanan Aquabus sing nyambung kutha karo tujuan liyane ing Saluran Bristol lan sekitarnya.

Pariwisata ruangan ing Wales

Wales

Wales mromosikake dhewe ing taun 2018, mula saiki, saben taun bakal dadi taun tema sing beda. Mangkono, iki diarani Taun ngulandara lan minangka edhisi pisanan proyek iki nglawan mengeti Wales minangka tujuan petualangan paling apik ing Inggris. 2017 bakal dadi Taun Legenda lan 2018 ing Segara.

Wales ana 273 kilometer saka sisih lor menyang kidul lan 96 saka sisih wétan menyang kulon kanthi 1200 kilometer madhep segara. Wis 641 kastil, akeh! Lan nalika sampeyan krungu basa Welsh, sampeyan bakal rumangsa ana ing wektu liya. Mikir babagan musim panas lan nampa rekomendasi sing diwenehake saka kantor turis Welsh, mula aku ninggalake sampeyan tujuan paling apik ing Wales musim panas 2016 iki:

Sepur menyang ndhuwur Snowdonia

Lor Wales yaiku Taman Nasional Sowdonia. Jembar 2140 kilometer persegi lan garis pantai 60 kilometer. Iki minangka salah sawijining taman sing paling akeh dikunjungi ing Inggris lan gunung-gunung kasebut dikuwasani. Dipérang dadi papat wilayah pegunungan lan saben wong nawakake dhewe kanggo para pengunjung. Contone, yen sampeyan pengin munggah gunung, menek utawa mancal Snowdon minangka gunung sing paling apik. Kajaba iku, ana sepur sing nggawa sampeyan menyang ndhuwur sing apik.

Wilayah iki nawakake akeh tilase hikingAna dalan umum lan sanajan ana wilayah pertanian sing bisa dilewati tanpa masalah. Wilayah pesisir dilindhungi amarga akeh ngemot sistem gundukan. Kepiye carane tekan Cardiff? Yen sampeyan plancongan sedina wae, sing paling apik yaiku numpak kereta menyang Bangor lan saka kana bis menyang Llanberis lan liyane menyang Betws-y-Coed. Dudu tujuan sing cedhak mula ora gampang yen nyoba teka ing dina sing padha. Pancen kepenak golek wengi.

Betws lan Coed

Saka London, sepur uga butuh luwih saka telung jam. Nginep ing wayah wengi Betws-y-Coed minangka papan sing apik, mula elingake. Taman populer liyane ing musim panas yaiku Taman Nasional Brecon Beacons, Wales Selatan. Udakara ijo, pegunungan, sawetara guwa lan kali. Antarane pon lan wedhus siji bisa bersepeda, hiking, nunggang kuda uga, kayak utawa kayak lan mancing utawa surfing ing pesisir.

Kapel St Govan ing Pembrokshire

Yen seneng mlaku ana ing Jejak Taff, sing ngubungake Brecon karo Cardiff lan dibukak ing taun 2005. Bisa mlaku kanthi mlaku utawa numpak pit lan nutupi total 89 kilometer saka Cardiff Bay nganti Brecon amarga sebab kali sing padha jeneng kasebut. Ora perlu diucapake, ngliwati papan sing apik. Lan pungkasane ana Taman Nasional Pesisir Pembrokshire. Yen sampeyan seneng lanskap ing papan sing cocog karo segara, iki bakal dadi tujuan sing paling apik.

Pantai berpasir, muara alas, bukit lan tebing sing dramatisMangkene carane bisa nerangake tujuan wisata ing Wales. Garis pesisir kasebut duwe watu, lengkungan, stelae, guwa segara, lan semenanjung sing gedhe. Kanggo seneng, sampeyan kudu ngetutake Jalur Pesisir Pembrokshire, Jejak Nasional wiwit taun 70-an lan mlaku liwat 299 kilometer sing meh kabeh cliff munggah, mudhun lan mudhun. Amroth lan Poppit Sands ing sisih loro lan dadi rute sing nyambung karo rute turis liyane, yen sampeyan penggemar hiking.

Pantai Broad Haven ing Pembrokshire

Sawetara gisik yaiku Blue Flag lan liya-liyane pantes disebutake kanthi beda nanging uga istimewa. Taman iki uga duwe situs warisan, kalebu Makam Oentre Ifan diwiwiti saka Neolitikum, jaman nalika manungsa wiwit mapan kanthi cara stabil ing sekitar komunitas. Iki minangka struktur watu sing nyebabake. Saka Zaman Perunggu yaiku Foel Drygarn, reruntuhan landasan watu lan bunderan sing maune nggawe benteng.

Makam Ifan Oentre

Supaya ora ngotorake kendaraan bahan bakar luwih saka sepuluh taun, para pekerja taman kasebut wis beredar nganggo sepeda listrik. Kosok baline ana tujuan abad pertengahan sing apik, kaya desa Angle. Pungkasan, yen sampeyan pengin ngunjungi taman kasebut utamane, saranku yaiku bukak situs web saben taman dhisik amarga saben wong nyedhiyakake informasi sing akurat lan tepat wektu babagan cuaca lan apa sing bisa ditindakake ing kana. Perlu diatur kanthi luwih apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*