Agadir, tujuane ing Maroko

Yen wis kliwat, kabeh isih bakal ngenteni pengunjung. Kepiye yen lelungan cekak menyang Maroko? Kepiye carane plancongan rada lan dolan Langkawi? Kutha kasebut yaiku 600 kilometer saka Rabat lan luwih saka 400 saka Casablanca sing populer.

Agadir yaiku kutha gisik, ing Samodra Atlantik, tekan gunung lan pantai, uga ana gandhengane karo tujuan liyane ing Maroko, yen sampeyan pengin ngubengi negara kasebut lan ngerteni luwih saka sak papan.

Langkawi

Kaya sing wis dakkandhakake, ing pesisir, ing teluk Agadir, ing titik sing Pegunungan Atlas tekan segara. Sampeyan bisa teka kanthi pesawat amarga duwe bandara modern, utawa nganggo mobil, nggunakake dalan tol sing nyambung menyang Tangier, Marrakech, Casablanca lan Rabat.

Langkawi ana kidul Morocco lan seneng a iklim sub tropis sing anget lan garing. Dilindhungi saka angin ara-ara samun kanthi gunung lan ngrasakake angin segara, sejatine Agadir iku tujuan sing apik Spa, salah siji sing paling populer ing negara iki. Pikirake yen banyune udakara 20ºC ing mangsa panas lan sanajan ing mangsa adhem, hawa iki entheng.

Babagan sejarahe, Agadir Iki didegake dening wong Portugis ing abad kaping XNUMX nanging wong Saadya nyerang lan ngrusak ing abad sabanjure. Mung ing wiwitan abad kaping XNUMX, bakal dibangun kanthi serius, sawise taun Pendhudhukan Prancis. Sawise mundur saka negara iki, dheweke tekan tangan Maroko, ing pungkasan taun 50an. Bangunan-bangunan lawas mau tiba ing a gempa ing taun 60, mula katon modern sawise dibangun maneh.

Pelabuhan kasebut minangka pusat kegiatan mancing, nanging lahan pertaniane ngasilake akeh jeruk. Rekonstruksi pasca-gempa wis digawe salah sawijining kutha paling modern ing Maroko, kanthi gedhong dhuwur, dalan amba, akeh hotel lan restoran.

Pariwisata Agadir

Minangka tujuan saka pariwisata internasional kanthi tawaran hotel lan kegiatan sing apik banget. Minangka sing nomer loro, salah sawijining obyek wisata utamane ing Taman Nasional Souss-Massa, kanthi mujur nengen sing apik. Iki digawe ing taun 1991 lan ngenggoni sawetara pesisir Atlantik meh 34 ewu hektar. Iki minangka wilayah sing asor, kanthi lembah cethek sing mlaku menyang segara.

Iki taman keanekaragaman hayati gedhe ing ngendi masarakat uga wis urip ewonan taun. Kabeh bisa digunakake kanggo dadi tujuan sing populer ecotourism, utamane saka pariwisata ornithologis, salah sawijining sing paling apik ing Maroko.

Nanging yen sampeyan ora seneng ninggali kutha-kutha, yen aspal, musium lan restoran iku sampeyan dhewe, mula sampeyan bisa tetep tetep ing wates Agadir lan ora ketinggalan apa sing ditawakake ing kene. Contone, ana mesjid, museum, bioskop, lan bangunan sing apik.

Sampeyan bisa miwiti tur ing Nuevo Talborjt, lingkungan kolonial, karo kebon Arab, ing Taman Olhao, ing avenida de las Far. Iki uga ing Museum Memori sing menehi informasi babagan tragedi gempa taun 1960. Taman liyane sing subur lan asri yaiku Taman Ibnu Zidoum.

ing Temboke Kasbah Dheweke minangka salah sawijining harta sejarah lan siji-sijine sing isih ana ing kutha Agadir sing benteng. Tujuan asline yaiku kanggo mbela kutha saka serangan segara lan wiwit abad kaping XNUMX. Akeh wong sing urip ing mburine tembok kasebut. Nyatane, tembok lan gerbang kasebut dijaga kanthi apik, ing bukit sing lembut lan Ndeleng panorama kutha lan segara sing apik. Nalika surup, foto sing paling apik dijupuk.

Ing kutha kasebut yaiku Masjid Agung, unik ing antarane mesjid liyane, modern banget lan Museum Apik kanthi koleksi etnografi, lan Museum Tiskiwin, khusus kanggo seni lan budaya Berber. Uga ana Museum Peringatan Agadir, deleng Avenida Presidente Kennedy, sing wis diarani dibangun kanggo ngelingi gempa taun '60, lan aku nyaranake ngunjungi foto kaya kutha sadurunge bencana kasebut.

La pasisir agadir iku ayu lan mlaku ing boardwalk lan marina dheweke minangka cara sing apik kanggo ngapresiasi. Papan dalan nawakake mlaku limang kilometer sing apik diaspal kanthi keramik kanthi wit kurma. Marina iku paling anyar dibangun lan yen sampeyan pengin numpak kapal sampeyan kudu miwiti ing kene. Banjur ana hotel ing pesisir lan akeh kafe lan restoran lan papan kanggo nyewa kursi santai lan payung.

Bisa nindakake plancongan utawa plancongan-plancongan saka Agadir? Ya mesthi wae. Essaouira Wétan 173 kilometer sisih lor lan dadi kutha pesisir sing apik kanthi bangunan abad kaping XNUMX lan macem-macem benteng laut. Iki minangka bagean saka dhaptar Warisan Donya UNESCO dadi aku ora bakal mandheg marani dheweke. Ana lorong, bangunan kanthi rincian apik kanthi lawang biru, sampeyan bisa ngunjungi omah a Pasha, museum seni…

Ngatasi 150 kilometer saka Agadir, tekan 166 khusus yaiku Tafroute, sawijining desa gunung biasane Maroko, tujuan kanggo para pecinta alam. Kutha iki ana ing sisih wétan kutha lan fotogenik kanthi gedhe banget Canyon saka Ait Mansour lan Seni prasejarah Annameur. Sedhela, ing pungkasan Pegunungan Anti-Atlas, 97 kilometer sisih kidul, yaiku Tiznit, kanthi benteng sing apik banget wiwit abad kaping XNUMX lan pasar perhiasan Berber. Pasar dina Selasa.

Cedhak, mung 60 kilometer, uga ing sisih lor, yaiku Valle Paraíso lan pedesaan. Minangka tujuan sing apik kanggo hiking ing antarane wit almond lan zaitun lan ngerteni desa-desa cilik nalika nikmati pemandangan gunung lan langit sing luar biasa. Biasane duwe kegiyatan luwih akeh ing akhir minggu, masarakat lokal njupuk kauntungan lan uwal, dadi yen sampeyan mlaku sajrone seminggu, kabeh bakal luwih tenang.

Ing lembah Souss ana kutha Taroudant, kanthi tembok warna terracotta sing gedhe banget lan pasar warna-warni sampeyan bisa tuku kabeh barang. Sampeyan bisa mlaku ing landasan bata sing ngubengi kutha, ndeleng gerbang pertahanan, lan njelajah labirin jalur ing distrik Kasbah kanthi mlaku. Pira jarak kilometer saka Agadir? Taroudant mung jarak 88 kilometer.

Apa sampeyan seneng selancar? Banjur Taghazout ngenteni sampeyan. Yaiku a pantai banget populer antarane warga lokal lan turis nalika musim panas, sanajan selancar bisa dilatih sepanjang taun. Surf dihirup ing kene, sampeyan minangka pamula utawa profesional. Pungkasan, yen sampeyan seneng baya sampeyan bisa menyang cadangan alam anyar sing mung udakara 14 kilometer saka Agadir. Kene manggon baya Nil, nganti saiki spesies endemik sanajan saiki lagi bahaya.

Este Crocopark nyoba niru kahanan urip sing alami lan nawakake tur kanggo para pengunjung. Nalika sampeyan ndeleng, Agadir minangka tujuan sing apik: pantai, gunung, desa gunung, sejarah, tembok, plancongan boat ... Yen sampeyan lunga, ora ana sangsi, bakal dadi perjalanan sing warna-warni lan ora bisa dilalekake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*