Vila Romawi ing Spanyol

Iku tansah ketoke kanggo kula yen pengin mbayangno urip biyen, kraton ora kurban kertu pos apik. Kemewahan banget, gedhe banget, banget impersonal. Nanging, omah-omah, sanajan anggota masyarakat sing paling disenengi, aku percaya yen dheweke menehi gambaran sing luwih bener lan luwih cedhak babagan urip saben dina, pirang-pirang abad kepungkur.

En España ana sawetara conto saka wektu nalika Kakaisaran Romawi dikuwasani semenanjung. Vila aristokrat ing deso minangka bandha arkeologi lan wisata. Lan dina iki kita bakal ketemu sawetara saka villa Romawi paling ayu ing Spanyol.

Villa Almenara Adaja Puras

villa roman iki ana ing Valladolid, ing Komunitas Otonomi Castilla y León. Tanggal saka abad kaping XNUMX lan sisa arkeologi dilindhungi dening bangunan. Ana demo walkway sing ngijini sampeyan kanggo ndeleng reruntuhan munggah cedhak lan ana uga rekreasi a taman kutha (Omah negara Romawi saka wektu sing padha), ukuran urip, kanthi perabot lan kabeh.

Arkeolog wis bisa nemtokake iku ing construction saka abad kaping papat ana liyane lawas, saka abad katelu, luwih prasaja. Senajan jeneng pemilik pisanan utawa kaloro ora dikenal, iku cetha yen struktur mengko luwih elegan. Iku katon ing kualitas saka mozaik, contone,, utawa ing ukuran, saka luwih saka 2500 meter persegi, karo loro plataran karo kolom, area kulawarga lan area tamu, kamar adus lan abdi.

Ana total 400 kothak meter dijamin dening mozaik sing dijaga kanthi apik, kanthi tema geometris, kembang lan iwak. Sing paling ayu yaiku sing dikenal minangka Pegasus. Ana uga set sumber panas kanthi kolam panas lan adhem lan mesthi jamban.

Informasi praktis

  • Lokasi: Dalan N-601. Valladolid – Adanero, km 137. Almanera de Adaja-Puras. Valladolid.
  • Jadwal: ing mangsa mbukak ana kanggo Minggu lan preian, saka 10:30 kanggo 14 lan saka 16 kanggo 18. Ing mangsa panas, Selasa kanggo Minggu ing wektu sing padha ing esuk lan saka 16:30 kanggo 20 ing afternoon. Ditutup tanggal 24, 25 lan 31 Desember lan kabeh sasi Januari.
  • entri: 3 euro.
  • Kunjungan gratis nanging ana panel informasi. Tur sing dipandu lan gratis ditawakake nanging mung kanggo kelompok lan wis diatur sadurunge. Ana panuntun audio.

Roman Villa Fortunatvs

Desa sing rusak iki ing Huesca, sawetara kilometer saka kutha Fraga, ing pinggir Kali Cinca, ing Aragon. Romanisasi wilayah negara iki diwiwiti ing abad kaping XNUMX lan kutha iki minangka conto.

Arkeolog pracaya iku sing nduweni padha melu tani lan tani gandum, ngekspor produksi liwat kali menyang Ebro menyang Celsa utawa menyang pelabuhan Dertosa lan saka ing kono menyang Roma, ibukutha Kakaisaran. Padha uga pracaya tanggal saka abad kaping XNUMX Masehi lan sing mengko digedhekake dicokot. Saka iku basa kolom, ing Aquarium saka taman tengah karo frescos segara sawijining, sumur banyu lan tata letak liyane.

We underline mozaik sing diawetake saka abad kaping XNUMX Masehi Ana sing menehi jeneng kanggo kutha, yaiku FORT-NATVS, yaiku pecahan wates sing ditemokake ing sawijining kamar ing kutha kasebut. Makna teks kasebut wis nuwuhake rembugan, ana sing nyebutake yen ana hubungane karo sing duwe kutha, Fortunato, liyane karo kultus Cibeles.

Nalika villa ditinggal ing abad kaping XNUMX, dadi basilika Paleo-Kristen. lan sampeyan uga bisa ndeleng sing: rencana lantai karo telung naves, apse, baptistery karo font baptismal.

Informasi praktis:

  • Lokasi: Road A-1234 saka Fraga kanggo Zajdín, km 4. Fraga, Huesca.
  • Rate: gratis. Tur sing dipandu dikoordinasi paling ora 10 dina sadurunge lan kanggo klompok paling ora 10 wong.
  • Iki minangka situs arkeologi sing ditutupi kanthi dalan internal. Ana model skala 1: 1, panel lan replika.

Roman Villa Fvuente Álamo

Apa Ing Cordoba, ing wilayah alam dikenal minangka Los Arenales. Reruntuhan tanggal bali kanggo paling abad kaping XNUMX Masehi, nalika wong Romawi njupuk kauntungan saka dalan sing wis garing nganti saiki. Padha mbangun bangunan luang ing loro-lorone dalan banyu: ing sisih tengen sing banyu adhem lan ing sisih kiwa sing banyu panas.

Arkeolog wis surmised a tata letak karo kanal lan blumbang lan reservoir banyu. Lemah wis ditemokake mozaik multi-warna saka wangun geometris, tembok stucco uga colored, kolam renang persegi dowo lan liyane. Bangunan-bangunan iki kabeh asale saka apa sing diarani para arkeolog Fase I. Ing Fase II, kutha iki dibangun dhewe, kanthi area 4 meter persegi utawa luwih.

Ing Fase II nilar lan pendhudhukan Islam dumadi, lan Fase IV ngira-ngira ninggalake mutlak. Bandha villa iki yaiku mozaik.

Informasi praktis

  • Lokasi: Jembatan Genia, Cordoba. Dalan CO – 6224, km 2,70.
  • Jadwal: ing mangsa, saka September kanggo Juni, mbukak saka ana kanggo ana saka 9 kanggo 14 lan ing akhir minggu saka 10 kanggo 14. Ing mangsa panas mbukak saka ana kanggo ana saka 9 kanggo 14 lan ana lan akhir minggu saka 20: 30 p.m. Ditutup kanggo Natal, 23 lan 1 Januari.
  • Rate: kanggo 3 euro. Tur dipandu biaya 5 euro lan ana uga kunjungan dramatized karo persetujuan sadurunge. Ana panuntun audio gratis lan tur 5D kanthi kaca tingal VR, tundhuk kasedhiyan.
  • Reruntuhan dilindhungi dening struktur mbukak ana trotoar.

Roman Villa La Loma del Regadío

Penjajahan Romawi ing papan iki wis akeh banget. The Ville dadi tanggung jawab kanggo kegiatan ngembang anggur lan zaitun lan minangka eksponen gedhe babagan apa sing ditindakake nalika iku ing lembah tengah Ebro. deso paris ing ngendi anggur lan zaitun diproses / ditekan. Ana piranti pencet lan dhasar saka pabrik lawas.

Villa kasebut ana ing tanjung sing dhuwuré 600 meter sing ana hubungane karo saubengé, ing sisih tengen depresi Ebro. Penggalian arkeologi wis akeh ngurmati, peristyle omah sing dilapisi mozaik lan tembok stucco sing dicet, contone.

Informasi praktis

  • Lokasi: Dalan Irigasi, saka Urrea de Gaén. Teruel.
  • Jadwal: ing mangsa panas mbukak ing akhir minggu ing 17,30:10 lan saka Rebo kanggo Minggu saka 13:16 kanggo 19:XNUMX lan saka XNUMX:XNUMX kanggo XNUMX:XNUMX Ing mangsa mung dening janjian.
  • Tarif: biaya tur dipandu umum 2 euro. Mlebet 5 euro.

Villa Romana Las Mvsas

Ing desa iki padha ketemu anggur konservatif paling apik ing Eropah. Vila kasebut wiwit saka sekitar abad kaping XNUMX Masehi ing wilayah alam sing becik kanggo tuwuh wit zaitun, sereal lan anggur.

Villa Romawi utawa omah negara iku meh pitung kilometer kidul Arellano, cedhak kutha Estella. Jenengé asalé saka ayu mozaik diarani muses, dina iki kanthi reproduksi rinci ing Museum Arkeologi Nasional.

Kutha iki dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX Masehi lan kamar sing beda-beda sing dikhususake kanggo produksi anggur wis ditemokake. Reruntuhan kasebut dilindhungi kanthi struktur luwih saka rong ewu meter persegi lan panel informasi akeh banget ing papan-papan strategis ing sadawane rute kasebut. Iki ana ing dalan logam.

Sampeyan bakal weruh kamar ing ngendi anggur wis tuwa, wineries karo unsur produksi, yaiku 700 liter jar lan a tank jero telung meter sing ngumpulake banyu udan. Ana uga mozaik, temenan, liyane saka muses: siji nang kamar turu lan liyane ing kamar utama karo 90 meter persegi.

Informasi praktis

  • Lokasi: Ctra. NA – 6340 Arróniz/ Allo. Km 20. Arellano. Navarre.
  • Jadwal: ing mangsa mbukak ana lan ana saka 10 kanggo 14 lan saka 15 kanggo 18 lan ana saka 10 kanggo 14. Ing spring ana lan ana saka 10 kanggo 14 lan saka 165 kanggo 19, lan ing Minggu saka 10 kanggo 14. Ing panas mbukak ana lan ana saka 10 kanggo 14 lan saka 16 kanggo 20, lan ana saka 10 kanggo 14. Sajrone Agustus iku mung mbukak saka Rebo kanggo Minggu.
  • Rate: diwasa mbayar 2 euro.
  • Ana diorama, panuntun, brosur lan tur dipandu kanthi janjian.

mesthi lima iki iku mung sawetara saka villa Romawi ing Spanyol. Ana akeh liyane! Kita bisa jeneng La Olmeda, ing Palencia, El Ruedo, ing Córdoba, veranes, ing Asturias, utawa Los Villaricos, ing Murcia, contone.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*