X-49A, pesawat paling cepet ing saindenging jagad (Kapal)

X-43A

Bener, pesawat iki ora tripleg dikembangake dening NASA iku pesawat paling cepet sing ana ing jagad iki. Pesawat iki ngluwihi kacepetan 8.000 Km / H (Mach 9.8) nalika tekan dhuwure 110.000 kaki.

Pesawat eksperimen kaya sing dituduhake dening X, yaiku pesawat tanpa kendharaan sing tegese dudu pilot wong ing njero. Saliyane kabeh, nggunakake bahan bakar kanggo didorong rumus udara lan hidrogen. Diluncurake tanggal 28 Maret 2004 saka pesawat B-52B.

Eksperimen iki bisa digunakake ing masa depan pesawat komersial lan banjur nyawiji, kayata, New York lan London kurang saka 2 jam.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Mark ngandika

    Pesawat iki, dadi, rudal, amarga pesawat ora bisa mandhiri, nanging napa wae sing paling cepet saka kabeh pesawat, diarani.