Најубавите железнички станици во Шпанија

Станица Толедо

Многу од најубавите железнички станици во Шпанија припаѓаат на времето кога железницата била на главно превозно средство. Оваа сила, која се совпаѓа приближно со последната третина на XNUMX век и првата половина на XNUMX, направи неопходно да се изградат големи згради за патници и конвои.

Но одговорните за овие градби не се задоволуваа со нивното функционирање. Тоа беше време кога, покрај тоа, тие бараа да заминат сопствена уметничка етикета. Како резултат на тоа, останаа најубавите железнички станици во Шпанија, кои се вистински архитектонски чуда без да ја изгуби својата функционална вредност. Ќе ви покажеме некои од нив.

Станица Канфранк

Станица Канфранк

Канфранк, една од најубавите железнички станици во Шпанија

Ја започнуваме нашата турнеја на една од станиците најамблематичен на Шпанија, која, згора на тоа, денес се користи само за патнички услуги. Сепак, таа е изградена за да биде последната станица на линијата што ќе го обедини Мадрид со Франција преку Арагон и за него Тунел Сомпорт, на речиси две илјади метри надморска височина.

Отворен е во 1928 година и има големи димензии. Како гранична станица, во неа мораше да бидат сместени железнички дворови од два различни гала, хангари за стоки и сместување за работниците и нивните семејства. Но мораше да има и царина, полициски станици, пошти и други служби.

Затоа, изградбата има Во должина од 241 метри и правоаголен план поделен на пет тела. Одговара на стилот на Француска архитектура на палатата од XNUMX век со доминација на класичните форми, но и со елементи од индустриската архитектура како што се железото и бетонот. И, како почит на куќите во околината, има покрив од шкрилец.

Несомнено, Канфранк е една од најубавите железнички станици во Шпанија, толку многу што беше сцена на некои романи и филмови (постои дури и легенда за која некои сцени Доктор ivиваго). Во моментов се рехабилитира за да се смести Музеј на железницата Арагон и да му се даде хотелско-туристичка употреба. Предвидена е и изградба на куќи и зелени површини.

Станица Толедо

Станица Толедо

Прекрасната станица во Толедо

Тоа е чудо на неомудејарска архитектура Свечено е отворено во 1919 година. Поради оваа причина, исто така е прогласено за место од културен интерес и обновен пред неколку години. Неговиот дизајн се должи на архитектот Нарцисо Клаверија, кој заборави на функционалното да создаде автентично уметничко дело.

Зафаќа речиси тринаесет илјади квадратни метри и се состои од централно тело и две долни странични крила. Фасадата е украсена со лакови со лобуси и фасади. Всушност, целиот сет е обилно украсени со сводови на Мудејар, мозаици од плочки, решетки и други елементи на богатиот златар Толедо.

Но, можеби неговиот голем симбол е часовна кула, кој штрчи од каросеријата на објектот, а има и скара од Мудејар. Во моментов, оваа прекрасна станица ја опслужува брзата линија Ла Сагра-Толедо, кој му припаѓа на оној од Мадрид до Севиља. Без сомнение, оваа зграда е достоен претставник да ве прими доколку сакате да ги откриете монументалните чуда на т.н. „Град на три култури“.

Северна станица Валенсија

Станица Валенсија

Северна станица Валенсија

Валенсија има неколку железнички станици, но најубава е онаа на улицата Јатива, веднаш до патеката за бикови и многу блиску до Градското собрание. е стариот Северна станица или станица Валенсија-Термин а изградена е на почетокот на 1917 век за да биде инаугурирана во XNUMX година.

Изградбата има петнаесет илјади квадратни метри и е проектирана од архитектот Деметриус Рибес. Сепак, нивните голема метална крошна, кој е висок речиси дваесет и пет метри, се должи на Енрике Грасет. одговори на модернистички стил и има неоготски и предрационалистички влијанија од големиот австриски архитект Ото Вагнер. Таа е поделена на два дела: од една страна, патничката зграда со план во форма на буквата У и, од друга, големиот хангар чиј покрив е поткрепен со зглобни челични сводови.

Исто така, главната фасада е од типот хоризонталист а има три тела кои се истакнуваат и се украсени со кули. Во неговата орнаментика, боите на грбот на Валенсија се пресоздадени и, пред сè, типични мотиви на левантинската градина како што се портокали и цветови од портокал. За неа беа користени глазирана керамика, мозаици, мермер и стаклокако и на тренкади толку драг на каталонскиот и валенсискиот модернизам. Како што знаете, се состои од комбинирање на мали плочки од различни бои споени со малтер (всушност, тренкади може да се преведе како „сецкан“).

Франција, Барселона има и една од најубавите станици во Шпанија

станица Франција

Воздушен поглед на станицата во Франција

Во нашата обиколка на најубавите железнички станици во Шпанија, сега доаѓаме до Барселона, поконкретно на областа на стариот град, да се знае француска станица. Свечено е отворена во 1929 година по повод Универзална изложба организирана таа година од Барселона. Во тоа време, тој инкорпорираше технички достигнувања како што се електричните брави, хидраулични бафери и подземни коридори за движење на стоката.

Но, поинтересно е од архитектонска гледна точка. Урбанистичкиот проект го изведе Едуардо Меристани, кој смислил структура во форма на буквата У со двоен хангар и заоблен влез во патеките. Имаше и два павилјона од страната на улицата споени во нејзиниот средишен дел. Оваа зграда за патници е дизајнирана од Педро Мугуруза, кој подигна премногу трезен украс. Поради оваа причина, беше наложено да го подобри ова Рејмонд Дуран y пелајо мартинез.

Димензиите на станицата во Франција се импресивни. Зграда ги обвиткува патеките во форма на U а хангарите што ги споменавме се покриени со настрешници долги 195 метри и високи 29 метри. Исто така, главното лоби има три големи куполи. Накратко, тоа е една од најимпресивните станици во Шпанија.

Станица Замора

Станица Замора

Станицата Замора која со својот неоплатерски стил е една од најубавите железнички станици во Шпанија

Замора се издвојува и по своите димензии, бидејќи ја има главната фасада Во должина од 90 метри. Но, пред сè, таа е една од најубавите станици во Шпанија поради нејзината неоплатерски стил. Неговата изградба започнала во 1927 година, иако свечено ќе биде отворена дури во 1958 година. Работата му била доверена на Марселино Енрикез на земјиште кое се наоѓа во соседството на Лас Вињас.

За зградата се користеше златен камен на Виламајор, што придонесе уште повеќе да се разубави. Фасадата има три дела и исто толку ката, со четири квадратни кули. Исто така, централниот дефанзивец се издвојува од крилата по своите тераса со триаголен фронтон украсена со два штита и часовник. убава гребен Инспириран од палатата Монтереј де Саламанка, ја комплетира орнаментацијата. А приземјето има ренесансни сводови кои формираат галерии.

Станица Аранхуез

Станица Аранхуез

Станица Аранхуез

Веројатно знаете дека повикот Кралска страница на Аранхуез тоа е монументално чудо. Она што можеби не го знаете е дека неговите архитектонски накит започнуваат од самата железничка станица. Всушност, малиот град беше суштински на почетокот на ова транспортно средство на шпанска територија.

Втората железничка линија што се создаде кај нас беше таа што поврзуваше Мадрид со Аранхуез. Претходно, тој што се поврза Барселона со Матаро. Сепак, како куриозитет, ќе ви кажеме дека е изграден првиот воз што постоел во рамките на шпанската нација Куба. Поточно, ја поврза Хавана со градот Гинес во 1837 година.

Но, враќајќи се на Станица АранхуезНе се работи за примитивното. Онаа што можете да ја видите денес е изградена помеѓу 1922 и 1927 година и е, како онаа во Толедо, на нео-мудејарски стил. Се состои од повисок правоаголен кораб во неговиот центар. Надворешниот дел од ова беше украсен со фронтон, пак, украсен со три лакови и витражи. Над зградата се издига а саат кула.

Фасадата се издвојува и по изложена црвена тула што се користеше за неговата изградба. Била поставена на долга камена цокол и украсена со плочки. Внатре, исто така, има разни мозаици декоративни создадени од италијански Марио Мараљано. Од своја страна, платформите се покриени со настрешници потпрени на железни столбови.

Станица Конкордија

Станица Конкордија

Станица Конкордија во Билбао

Нашата обиколка на најубавите железнички станици во Шпанија ја завршуваме во оваа Билбао, што е прекрасно модернистички. Тој е и најстариот од оние што ги спомнавме, бидејќи беше отворен во 1902 година за да ги прими возовите што доаѓаа од Сантандер. Работата беше должна на инженерот Валентин Горбена и архитектот Северино Ачукаро.

Во него се издвојува нејзината централна фасада украсена со плочки и керамика со светли бои кои се контрастни со железото на неговата структура. Но, пред се ќе ви го привлече вниманието прозорецот од роза од нејзиниот врв. Што се однесува до неговиот внатрешен дел, неговиот капители и сводови од ковано железо. Но, пред сè, ќе бидете изненадени од простор за чекање, кој е конфигуриран како гледна точка на историскиот центар на градот. Ова е прилично реткост во железничката архитектура и ја прави оваа прекрасна станица уникатно место.

Како заклучок, ви покажавме дел од најубавите железнички станици во Шпанија. Но, неминовно, оставивме други во нафтоводот. На пример, онаа на Аточа во Мадрид, која моментално има дури и тропска градина; тоа на Алмерија, со својот француски стил и неговите прозорци; тоа на Херез де ла Фронтера, кој ги комбинира ренесансните, Мудејар и регионалистичките елементи, или најскромната станица на Пуебла де СанабриаВо Замора, со неговиот популарен стил. Осмели се да ги запознаеш.

Дали сакате да резервирате водич?

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*