Adat istiadat Ékuador

Amérika Latin Mangrupikeun pot lebur ras sareng rébuan taun peradaban sareng budaya parantos ninggali warisan penting. Sugan, pikeun anu sanés Amérika, teu aya bedana atanapi kaanehan tapi aya ayeuna urang kedah nyarios ngeunaan ieu Adat istiadat Ékuador.

Ékuador, nagara leutik anu anjeun terang, diantara anu sanésna, sabab ieu khatulistiwa, garis pamisah dunya di dua belahan bumi, sareng ogé kusabab Julian Assange, jalma anu ngagaduhan Wikileaks hébat, parantos janten pangungsi di kedutaan na di London mangtaun-taun.

Ékuador

Éta di kulon Amérika Kidul sareng gaduh garis pantai di Samudera Pasipik. Anjeun nempatkeun éta antara Kolombia sareng Peru sareng ibukota na nyaéta kota Quito. Éta ngagaduhan gunung, Andés, éta ngagaduhan basisir sareng ogé bagian tina leuweung Amazon anu luar biasa.

Pendudukna nyaéta mestizo dina seuseueurna ageung, langkung ti satengah, campuran urang Spanyol sareng turunan masarakat asli, sanaos aya ogé penduduk hideung leutik katurunan ti budak.

Ékuador éta républik y sababaraha bahasa diucapkeun di dieu salian ti basa Spanyol anu dominan. Diperkirakeun, contona, langkung ti dua juta jalma nyarios basa Amérika, kalebet Quechua sareng sababaraha variasina, Kofan, Tetete atanapi Waorani, ngan ukur sababaraha ngaran. Kalayan sadaya ieu, anjeun moal tiasa mikir deui yén Ékuador mangrupikeun bangsa homogen, ngagaduhan seueur bahasa sareng seueur jalmi, anu leres nyaéta seueur adat budaya.

Adat istiadat Ékuador

Maka, Ékuador mangrupikeun nagara anu beragam. Unggal daérah géografis ngagaduhan kaistiméwaan sareng ieu diwujudkeun dina basa tapi ogé dina baju, gastronomi, adat istiadat. Aya total opat daérah anu dicirian kalayan hadé: basisir, Andes, Amazon jeung Nusantara Galapagos.

Mimiti, kuring awéwé salaku subyek machismo kapentingan kuring. Ékuador mangrupikeun nagara macho, tina warisan Katolik anu kuat sareng anu misah tina peran antara naon anu dilakukeun ku lalaki sareng naon anu dilakukeun ku awéwé. Sanaos sadayana robih sareng ayeuna angin sanésna ngahiliwir di sakumna dunya, urang parantos terang sabaraha biayana pikeun transformasi ieu sareng di dieu teu aya anu istiméwa.

Resep sadayana latinos Ekuadorians resep kontak fisik, janten upami aya anu caket maka sasalaman atanapi salam resmi ti Wilujeng énjing sareng anu sanésna, kana rangkulan atanapi tepuk kana taktak. Awéwé, pikeun bagian aranjeunna, silih ciuman dina pipi. Upami teu aya dalit maka leres nempatkeunana pak, bu atanapi sono sateuacan nami ngan ukur babaturan atanapi kulawarga anu diperlakukeun ku nami payun.

Upami anjeun diulem ka bumi Ékuador, hal anu sopan pikeun dilakukeun nyaéta nyayogikeun hadiah anu tiasa janten tuangeun, anggur atanapi kembang. Di dieu kado bakal dibuka di payuneun anjeun, henteu sapertos di nagara sanés anu dianggap kurang ajar. Ogé anu punctuality. Leres, anjeun leres maca. Latino langkung santai tibatan Orientals, salaku conto, janten upami aranjeunna ngundang anjeun tabuh 9 wengi aranjeunna leres-leres ngarepkeun anjeun ti 9:30 wengi.

Roti bakar sateuacan ngamimitian nginum mangrupikeun hal anu biasa, nepi ka ngagorowok tina Kaséhatan! sadaya jelema roti bakar sareng nguseup inuman anu dimaksud. Hidanganna ngahibur pisan sareng aya seueur paguneman. Anu pamungkas, sopan pisan pikeun nawiskeun bantosan sateuacan sareng saatos tuang. Abdi henteu nyarios anjeun badé nyeuseuh piring tapi panginten anjeun tiasa naékkeun sababaraha gelas. Upami tibatan janten tuangeun réréncangan éta hiji hal anu resmi, padamelan, étika Ekuador langkung ketatGelar akademik digunakeun, kartu nama ditukeurkeun, lalaki malah sasalaman sareng awéwé.

Jiga Latinos sacara umum éta Ékuador ramah sareng haneut dina hubungan pribadi anjeun. Aranjeunna bakal ngadeukeutan ka anjeun nalika anjeun nyarios, aranjeunna bakal keuna ka anjeun sareng aranjeunna moal gelo lamun anjeun lakonan hal nu sami. Aranjeunna ngagaduhan hébat basa non-verbal sareng aranjeunna henteu nyabut diri tina naroskeun sadayana. Upami anjeun ditangtayungan éta tiasa ngareuwaskeun anjeun tapi henteu dilakukeun kusabab gosip tapi kusabab jalma éta hoyong gaduh gambar anjeun anu langkung kawangun.

Kumaha adat pakéan Ékuador? Nya, mimitina, aya mode internasional sareng Ékuador henteu aya di planét anu sanés. Kitu cenah, ogé leres yén unggal daérah ngagaduhan gaya pakean sareng yén gaya éta ngungkabkeun keragaman budaya nagara. Salaku conto, Di ibukota Quito, lalaki sering nganggo ponchos biru, topi sareng satengah calana pondok. Dina pingpingna nyaéta shimba, jalinan panjang anu ngagaduhan asal sateuacan Inca sareng tradisional pisan.

Samentara éta, awéwé nganggo blus bodas (sakapeung kulawu atanapi khaki), kalayan leungeun baju panjang sareng sakadang garis leueur. Rokna bulao, henteu nganggo petticoat, sareng panginten ku sababaraha hiasan dina sisina. Gelang beureum sareng gelang emas sareng selendang ditambih, sabab asesoris penting. Jubah multi-warna anu aranjeunna anggo dina blus ogé lambangna, sapertos topi sareng kalung. Ayeuna, di zona basisir, lalaki nganggo guayaberas sareng baju hampang awéwé.

Sakumaha anjeun ningali, teu aya kostum has tunggal Sanaos anu dibawa dina Quito sareng didadarkeun di luhur mangrupikeun anu paling caket kana anu hiji. Di sisi anu sanésna, di gunung, rok ogé dipaké, tapi lipit, dina warna anu hérang sareng bordir sareng selendang wol. Dina waktos anu sasarengan, di Amazon, hiasan rambut bulu masih tetep sareng di daérah sanés nagara, hanjakalna, mode internasional parantos mopohokeun kostum has anu janten tempat wisata waé.

Tungtungna, dua masalah pikeun ngagaris handap: festival jeung asakan. Anu pikaresepeun dina kelompok anu kahiji nyaéta fUsum Panas Inti Raymi, Yamor sareng Mama Negra. Kahiji nyaéta festival anu didedikasikan pikeun panonpoé anu ngagungkeun solstis usum dina Juni. Yamor dirayakeun di awal Séptémber di Otavalo sareng Mama Negra mangrupikeun perayaan kafir anu lumangsung dina bulan Nopémber.

Perkawis dapur tuangeun anu paling penting sadinten nyaéta tuang siang y unggal daérah ngagaduhan gastronomi na. Lauk, kerang sareng buah tropis sapertos cau pekat di zona basisir sareng sangu sareng daging di gunung. Anjeun tiasa nyobian ceviche, embe garing (rebus), sup anu sanés disebat Fanesca kalayan kacang, lentil sareng jagong, éta sup lauk sareng bawang basisir atanapi Petakona, pisang goreng.

Pikeun ngumbara ka Ékuador tanpa kejutan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)