Amérika Kidul

Amérika Kidul

Amérika Kidul atanapi Amérika Kidul nyaéta buana kidul Amérika sareng tempat anu pinuh ku nagara-nagara pikeun didatangan. Éta diwangun ku tilu belas nagara anu panggedéna nyaéta Brazil sareng ngagaduhan lima kagumantungan ti nagara-nagara sanés. Sejarah Amérika Kidul lega pisan, sanaos di dieu urang bakalan utamina fokus kana naon anu tiasa urang tingali di buana ieu, sabab ngagaduhan tempat-tempat kaindahan anu luar biasa.

Kami badé ngawartosan anjeun sababaraha tempat pangpentingna di Amérika Kidul pikeun didatangan. Wisata di Amérika Kidul tiasa nyandak urang kana seueur poin. Éta sababna naha langkung saé jelas ngeunaan naon anu urang hoyong tingali sareng dimana ayana. Ti bentang anu saé ka kota-kota anu saé sareng seueur sejarah anu ngantosan urang.

Rio de Janeiro Brazil

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro mangrupikeun tempat wisata paling di Amérika Kidul, kota anu kadua dina penduduk di Brazil sareng tujuan anu leres-leres matak. Ipanema sareng Pantai Leblon mangrupikeun daérah anu penting di kota, Kalayan lingkungan Ipanema salaku salah sahiji anu pang ekslusif di kota, pinuh ku toko. Tapi upami urang hoyong ningali anu di kota ieu ti menit ka hiji, éta nyaéta pantai-pantai anu pinuh ku Cariocas anu mikaresep cuaca anu saé. Entong hilap di daérah ieu pikeun angkat kana sudut pandang Mirante de Leblon. Pantai sanés anu janten pantai utami nyaéta mamang Copacabana, tempat anu saé pikeun leumpang, teras teras mendakan réstoran anu saé. Anjeun moal sono ngadatangan Corcovado kalayan Christ the Redeemer anu kasohor, simbol Rio de Janeiro. Patung jangkungna 30 méter sareng ti daérah ieu urang gaduh panorama kota. Hal-hal sanés anu tiasa urang laksanakeun di kota nyaéta naék Gunung Sugarloaf, formasi batuan anu diaksés ku mobil kabel, nganjang ka lingkungan aslina Santa Teresa kalayan seni kota na atanapi ningali stadion Maracanã anu kawéntar.

Curug Iguazu, Brasil sareng Argentina

Curug Iguazu

Ieu salah sahiji Tujuh Kaajaiban Alam Dunya, ngajantenkeun poin penting deui di Amérika Kidul. Curug ieu aya diantara Brasil sareng Argentina, dina dua sisi di daérah anu dijagaan dina Taman Nasional Iguazú di Argentina sareng Taman Nasional Iguaçú di Brasil. Éta ngagaduhan langkung ti 200 luncat, seuseueurna aya di bagian Argentina. Jalma anu angkat ngadatangan aranjeunna tetep di Puerto de Iguazú Argentina atanapi Brasil Foç do Iguaçú. Di curuk anjeun tiasa naek kapal ngaliwatan daérah anu langkung handap. Ti sisi Brasil aya panorama anu saé, sanaos seueur jalan-jalan ngajajah daérah aya di sisi Argentina. Entong sono ka Garganta del Diablo, anu mangrupikeun kelompok curug kalayan aliran cai anu pangageungna, ogé flora sareng fauna tempat éta.

Perito Moreno Glacier, Argentina

Perito Moreno Glacier

Este glasier milik Patagonia Argentina tur éta salah sahiji tempat alam na paling endah. Tempatna di Taman Nasional Glacier, sakitar 80 kilométer ti kota Calafate. Éta mangrupikeun hiji-hijina glasier di Patagonia anu tiasa didatangan ti daratan, tanpa kedah diaksés ku kapal, ku sabab éta anu paling terkenal sareng tanpa diragukeun anu paling sering didatangan. Anjeun tiasa ningali glasier tina jalur jalan tapi ogé ku kapal atanapi ku jalan-jalan dipandu dina glasier.

Pulo Easter, Chili

Pulo Easter

Pulo terpencil ieu milik Chili mangrupikeun tempat sanés pesona hébat anu ditawarkeun ku Amérika Kidul pikeun urang. Di pulau ieu, ogé katelah Rapa NuiUrang tiasa nganjang ka komplek Tahai, reruntuhan arkéologis sareng platform upacara dimana urang mendakan patung-patung anu sadayana terang di pulau ieu. Tapi aya platform upacara anu sanés sapertos Ahu Akavi atanapi Ahu Tongariki. Hal séjén anu tiasa urang tingali di pulau anu saé ieu nyaéta gunung seuneuan Rano Raraku atanapi situs arkéologis Orongo.

Torres del Paine, Chili

Torres del Paine

Taman nasional ieu di Chili kidul mangrupikeun cadangan biosfir UNESCO sareng salah sahiji tempat anu kawéntar di Amérika Kidul. Di taman anjeun tiasa ngalakukeun seueur hal sapertos naék kana sudut pandang, tingali Gray Glacier nganggo kapal, trekking atanapi kayak. Sudut pandang Cuernos del Paine nawiskeun pandangan anu saé pikeun gunung-gunung ieu. Anu paling penting di dieu nyaéta pikeun menikmati bentang anu luar biasa.

Kapuloan Galapagos, Ékuador

Kapuloan Galapagos

Kapuloan Galapagos, kapuloan Pasipik milik Ékuador mangrupikeun tempat anu hadé. Éta ngagaduhan tilu belas pulau ageung sareng genep pulau alit salian ti sababaraha pulau alit. Dina ieu kapuloan urang tiasa ningali stasiun ilmiah Charles Darwin sareng khususna sato endemik, maka Darwin ngajelaskeun tiori na Évolusi berkat studi anu dilakukeun di kapuloan ieu. Anjeun tiasa ningali sababaraha pantai sareng ogé ngaliwat sababaraha pulau dina perjalanan kapal.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu

Kuna ieu Kota Inca perenahna di ranté gunung Andes Éta mangrupikeun salah sahiji tempat wisata paling di Peru sareng Amérika Kidul. Éta mangrupikeun komplek arkéologis nilai hébat ayana langkung ti dua rébu méter dpl. Naon anu tiasa urang lakukeun di dieu nyaéta henteu ngaregepkeun didatangan sadayana reruntuhan pikeun ningali éta tina titik anu béda sareng ngenalkeun aranjeunna sacara jero.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*