Ayamonte, di handapeun walungan

Dinten ieu kami balik deui fokus España, nagara anu ngagaduhan sajumlah tujuan wisata anu luar biasa. Milarian istana abad pertengahan atanapi katedral? Kagungan. Milarian musium seni? Kagungan. Dupi anjeun milarian tempat padesaan kalayan pesona? Kagungan. Salaku conto, Ayamonte.

Ayamonte éta aya di Andalusia, di handapeun walungan Guadiana, di propinsi Huelva, di daérah anu katelah Tierra Llana de Huelva. Titik pangluhurna nyaéta bukit anu lembut di mana kastil lokal parantos didamel anu bahkan reruntuhan na tetep dugi ka ayeuna. Hayu urang terang naon Ayamonte nawiskeun kami.

Ayamonte

Ayamonte aya di muara walungan sareng ngalir sapanjang sisi katuhu walungan. Aya opat pusat kota, la kota anu jantung kota, dibagi kana lingkungan, Titik Moral, lima kilométer ti dieu, langkung pelaut sareng turis pisan, Sumur Jalan, 10 kilométer langkung jauh, Pulo Christina sareng akhirna, Isla Canela atanapi Barriada de Canela.

Muara na indah, lolobana datar, sanaos aya pinus sareng kayu putih sareng rawa anu bageur pisan. Rawa-rawa ieu mangrupikeun ékosistem anu lembab sareng tutuwuhan cai anu cai na biasana campuran cai laut sareng walungan, dina gilirannana ngabentuk "saluran" anu meander ka daratan sareng ngurilingan pusat kota.

Ieu ngeunaan penampilan Ayamonte. Dina hal sajarah, daérah éta ogé pikaresepeun saprak Yunani sareng Romawi ngalangkungan kadieu. Dipercaya yén tukang éta tiasa ngawangun palabuan komérsial di dieu, sabab keramik sareng tanda konstruksi parantos dipendakan. Salaku tambahan, dipikanyaho yén di Punta del Moral aya padumukan Romawi, janten panginten ngalangkungan palabuhan caket ieu aranjeunna nyebarkeun sumber daya.

Sarua di Isla Canela. Nyatana, nembé, dina 2016, aya deui neropolis anu sanés di Isla Canela, parantos aya, dimana tempatna pabrik uyah asin dipendakan. Teras umat Islam bakal sumping, balik dina abad ka-XNUMX, sareng saatos Reconquest éta ngalirkeun ti Portugis ka tangan Spanyol dugi ka tungtungna di leungeun Castile. Émut yén meuntasan walungan nyaéta Portugal Janten kahartos, ku lokasi geografis, partisipasi ieu makuta Portugis.

Pariwisata Ayamonte

Kusabab urang nyarioskeun ngeunaan Portugal salah sahiji wisata anu tiasa kami lakukeun nyaéta didatangan Villa Real de Santo Domingo ku féri, di sisi Portugis. Biaya perjalanan sakitar kirang tina dua euro. Féri mangrupikeun pangalaman anu saé kusabab éta mangrupikeun alat transportasi anu tetep dina kakuatan sanaos pameuntasan tiasa dilakukeun ku mobil pikeun waktos anu lami.

Pameuntasan ieu peryogi sapuluh menit atanapi kirang sareng pandangan anu ngajantenkeunana pantes. Tiket pikeun féri mésér di dua lokasi anu diilukeun na. Aya kantor tikét kalayan jam sareng harga anu tiasa bénten-bénten gumantung kana usum taun. Upami anjeun mutuskeun nyandak féri, tetep diémutan yén di Portugal aya kirang langkung sajam, janten awas éta!

Ayamonte ngagaduhan tugu, sababaraha wangunan agama, kuadrat sareng jalan-jalan anu kedah dilakukeun. Salaku conto, aya Kuil San Fransisco de Ayamonte, biara Fransiskan lami ti 1417, anu biasa nyimpen titilar Suci Shroud, dibawa ku marquis lokal. Éta ngagaduhan lalangit kai anu saé tina Mudejar lanceria kalayan sagala rupa warna sareng peti dina altar utama ti akhir abad ka-XNUMX.

La Garéja Lady kami tina kasusah Éta di tengah sareng ngagaduhan parawan parawan kota, karya ti abad ka-XNUMX. Gareja parantos ngagaduhan seueur modifikasi tapi anjeun bakal ningali fasad anu biasana neoklasik. Garéja anu sanésna nyaéta Garéja Gusti Kami Jurusalamet Ayamonte, ti 1400, tina pangwangunan Mudejar, ageung pisan, kalayan menara loncéng luhur tilu sareng menara lonceng anu hanjakalna ancur ku Lisbon Earthquake 1755, tapi masih aya bel lami sareng mesin jam manual di ditu.

El Biara ti Suster Palang Ayamonte Didirikeun taun 1639, éta direnovasi sareng diwangun deui saatos gempa bumi. Éta antara jalan Santa Clara, Marte sareng Lerdo de Tejada. Éta ngagaduhan garéja, juru kembang, menara lonceng sareng sakola budak awéwé. Éta ogé ngagaduhan halaman internal anu saé sareng anjeun ngan ukur tiasa ngadatangannana kalayan ijin sareng ngan ukur bagéan komplek, tapi dina dinten Minggu anjeun tiasa sumping kana misa.

La Kapel / Padepokan San Antonio de Ayamonte Tempatna caket tempat baso mancing sareng kaping ti akhir abad ka-XNUMX. Éta diadegkeun ku guild para pelaut sareng sadayana aya hubunganana sareng kahirupan Santo Anthony ti Padua. Tungtungna, aya Gedong Jovellanos, bagian tina biara kuno tina Tritunggal Suci tina tataranjang suku Agama ti Our Lady of Mercy sareng Redemption of Captives.

Éta gedong nganggo halaman tengah pasagi anu dikurilingan ku galéri dua lantai. Lantai dasarna gaduh kolom marmer Doric sedengkeun lantai luhurna aya jandéla leutik. Di tengah sumur aya sumur anu biasa nyayogikeun unggal jalma cai. Dinten ieu mangrupikeun gedong serbaguna, paméran, bengkel, kursus, jst. Sareng upami anjeun hoyong terang bumi borjuis anu has anjeun tiasa angkat ka Casa Grande, ti 1745, sareng teras tengah, opat galeri lengkungan sareng tilu lantai. Éta kabuka pikeun kunjungan.

La Menara Kayu Manis Asalna tina militér sareng dianggo pikeun pertahanan basisir kusabab aya waktos serangan bajak laut sieun pisan. Éta dijaga pisan, bentukna kerucut sareng dina gundukan dua méter luhurna ngahontal 17 méter dina total.

El Tugu Lady of Sorrows Kami Éta di Plaza de España, caket kantor wisata lokal, di tengah Ayamonte. Tugu anu sanésna nyaéta tugu musik, di Pasodoble of Ayamonte, ayana di payuneun marina sareng Plaza de la Corinciión, ngadeuheus ka band musik anu biasana maénkeun dina festival santo pelindung lokal.

Kunjungan anu pikaresepeun anu sanésna nyaéta Ecomuseum Molino del Pintado. Éta di rawa-rawa anu aneh, di Taman Alam Marismas de Ayamonte sareng Isla Cristina, sareng éta mangrupikeun pabrik cai asin anu ageung anu parantos dipugar ayeuna-ayeuna. Gampang pisan dugi ka ditu nganggo sapédah, mobil, motor atanapi jalan-jalan upami anjeun resep jalan-jalan kusabab jalur na nyaéta jalur alami.

Tapi naon anu dilakukeun pabrik ieu? Éta taneuh gandum, éta mangrupikeun pabrik hidrolik anu ngamangpaatkeun gaya pasang pasang, pasang low atanapi pasang tinggi. Musium dibagi kana lima séktor kalayan kamar audiovisual, rohangan setting alami, kamar ngagiling sareng daérah RENPA, anu mangrupikeun rohangan dimana anjeun bakal dikurilingan gambar, musik sareng sora sapertos dina carousel.

Anjeun tiasa ogé nganjang ka tempat anu leres di dieu ku wisata di Jalan satapak Salina del Duque, Molino Monreal del Pozo del Camino sareng Laguna del Prado, sareng tangtosna, musium biasana ngagaduhan kagiatan anu béda-béda.

Akhirna, Ayamonte nawiskeun kamungkinan pikeun latihan olahraga cai, golf, tunggang kuda sareng kagiatan outdoor anu sanés. Sareng kumargi sadaya kagiatan ieu ngahudangkeun napsu anjeun, anjeun engké tiasa kaluar pikeun tapas sabab gastronomi lokal Éta mangrupikeun salah sahiji titik kuat Ayamonte. Pastikeun pikeun nyobaan tuna kalayan bawang, cod a la Bras, sinar dina paprika atanapi nasi a la marinera, salaku conto.

Anjeun resep daging? Nya, disebatkeun ieu aya sababaraha daging pangsaéna di semenanjung, asak dina grill atanapi dina grill. Ieu sababaraha réstoran anu disarankeun ku situs wéb wisata lokal: La Puerta Ancha, di Plaza de la Laguna, Mesón Plumas, kalayan daging bakar sareng Le Bouche.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Ayamonte ngahimpun seueur hal anu dipikacinta ku pangumbara. Pikeun nalika perjalanan?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)