Cebu, pilihan wisata anu sanés di Filipina

Zebu

Dinten Salasa urang nyarioskeun ngeunaan Boracay, salah sahiji tujuan wisata anu hadé di Filipina. Éta mangrupikeun Mekah wisata internasional sareng kami nyayogikeun sadaya inpormasi anu diperyogikeun pikeun tiasa angkat ti Manila ka tujuan matahari, pantai, laut haneut sareng pikaresepeun anu luar biasa ieu.

Tapi upami anjeun ningali sacara raket dina peta Filipina anjeun bakal ningali éta ogé Zebu. Mangrupikeun propinsi pulau di daérah tengah Bisaya diwangun ku hiji pulau utama sareng langkung ti 160 pulau di sakurilingna. Cebu, ibukota, Éta kota anu pangkolotna di Filipina sareng ayeuna éta mangrupikeun kota modéren, sregep sareng maju pisan. Sareng upami éta nambihan pantai-pantai paradisiacal ... tah, anjeun gaduh pilihan wisata anu sanés di Filipina! Anjeun bakal nyarios dina tungtung anu mana anu anjeun pikaresep.

Cebu, ibukota mimiti Pilipina

Kota Cebu

Sateuacan kadatangan Spanyol, pulau-pulau mangrupikeun karajaan anu dikawasa ku pangeran ti Sumatra. Spanyol bakal sumping dina awal abad ka-XNUMX sareng ti harita sejarahna mangrupikeun bagian tina buku-buku barat.

Pulo utama, Cebu, mangrupikeun pulau panjang sareng sempit anu ngalir 196 kilométer ti kalér ka kidul sareng dina titik anu pang lega na bieu 32 mil. Éta ngagaduhan bukit sareng gunung, sanaos henteu luhur pisan, sareng sakurilingna aya pantai indah, terumbu karang, pulau-pulau sanes sareng kahirupan di jero cai spektakuler. Pikeun pinuh resep anjeun kedah angkat nalika usum halodo, di luar bulan Juni dugi ka Désémber, sareng usum topan.

Basisir di Cebu

Antara Maret sareng Méi panas sareng gampang ngahontal 36 ºC, tapi anjeunna ngira-ngira yén sapanjang taun busur termal antara 24 sareng 34 C. Pondokna, usum low antara Mei sareng Juni sareng antara September sareng Oktober sareng suhu antara 25 sareng 32 ºC sareng hujan. Usum luhur nyaéta April, Méi sareng Juni kalayan langkung panas sareng angin, nanging hujan alit.

Harga murah, kirang pariwisata sareng langkung seueur tawaran dina hiji sareng langkung pariwisata, langkung matahari, langkung pésta sareng harga anu langkung luhur dina detik. Aya ogé usum anu super tinggi nyaéta Natal, Taun Anyar, Taun Anyar Cina sareng Paskah. Anjeunna ngitung harga éta teras naék 10 dugi 25% deui.

Hal-hal anu kedah dilakukeun di Cebu

Bénténg San Pedro

Cicih atraksi alam na, anu bakal urang ngobrolkeun engké, kota éta sorangan pikaresepeun sareng urang tiasa ngahaturanan sababaraha dinten ka dinya. Sidik Kristen sareng Spanyol katingali di unggal juru aya garéja, palang sareng nami jalan. Nyaeta Palang Magellan's, Basilika Kecil Santo Niño, Tempat Suci tina Magallanes sareng Colón Street, contona, anu pangkolotna di kota.

Anjeun tiasa nganjang ka Benteng San Pedro, Katedral Metropolitan, Bait Allah Taoist, Rumah Yesuit, Casa Gorordo anu lami sareng elegan ti abad ka-XNUMX sareng situs anu katelah Tops anu aya di Busay sareng teu aya nanaon tapi sudut pandang anu saé 12 kilométer ti pusat kota sareng pandangan 180º anu luar biasa.

Jalan Colon di Cebu

Pikeun ngurilingan kota anjeun tiasa nganggo beca kalayan kapasitas tilu panumpang. Tujuh peso Filipina dibebankeun per kilométer. Aya ogé multitaxis na jeepneys warna-warni pisan. Henteu kakirangan taksi sareng beus klasik. Sadayana dibayar dina mata uang lokal, ngan ukur réstoran ageung sareng hotél anu nampi kartu kiridit.

Ok ayeuna Kumaha upami pantai Cebu? Upami anjeun badé cicing sababaraha dinten maka pilihan anu pangsaéna henteu ngalih jauh teuing ti ibukota. Dihareupeunana nyaeta Pulo Mactan, tujuan diving anu disarankeun sareng kaéndahan alam. Éta ogé katelah Lapu Lapu y éta nyambung ka kota ku dua sasak. Mangrupikeun pulau anu sibuk sareng tina situs beuleum anu pangsaéna di daérah.

Pulo Mactan

Di dieu di Mactan mangrupikeun tempat-tempat resor konsér sareng para turis anu jalan-jalan ti Manila atanapi Korea atanapi Hong Kong datang lempeng sabab ngagaduhan bandara internasional. Mactan mangrupikeun pulau karang anu hébat pikeun liburan. Sakurilingna nyaéta karang Tambuli sareng Kontiki sareng Hutan Laut Pulo Hilutungan. Pantai sareng beuleum, snorkeling sareng numpak kapal anu ditawarkeunana.

Pulo Panglao

Nalika ngeunaan akomodasi, aya sadayana ti hotél anggaran ka tempat anu pantes aya dina daptar méwah Condé Nast Traveler. Émut yén Mactan kirang ti sajam ti Cebu sareng 45 menit ti Tasikmalaya euweuh deui. Anjeun tiasa sumping kana penerbangan internasional langsung ti Narita di Jepang, Incheon di Koréa Kidul, Singapura atanapi Hong Kong. Tapi tanpa nyebrang ka Pulo Mactan aya pantai anu disarankeun sanésna sareng sababaraha di pulau-pulau sanés.

Kentang amis

nu Kapuloan Camotes Aya opat diantarana, Tulang, Pacjian, Poro sareng Ponson, sareng sadayana ngagaduhan pantai sareng hotél anu saé. Sami Pulo Badian dimana aya Resort swasta anu spektakuler. Antara pulau Cebu sareng La Leyte anu geulis Pulo Bohol, ogé kawéntar sareng pantai hébat.

La Pulo Malapascua, pulau pamayang, mangrupikeun tujuan anu luhur sareng salah sahiji anu paling rahasia nyaéta Pulo Sumilon. Dina anu munggaran, teuleum mangrupikeun raja anu mutlak, sanaos henteu maju pisan pikeun wisata, panginten tiasa janten daya tarik anu langkung. Henteu aya ATM, hotél-hotélana aya diantara jalan-jalan warga sareng sanés euro atanapi dolar henteu ditampi.

Pulo Sumilon

bantayan Éta mangrupikeun pulau Éden kalayan cai bérésna sareng pantai bodas. Éta ngagaduhan salah sahiji gereja tertua di Filipina, opat abad sareng aya seueur hotél sareng resort di mana anjeun tiasa icalan mangbulan-bulan. Harga? Tina $ 60 sareng langkung.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, tawaran di beulah Filipina ieu langkung seueur tibatan anu di Boracay. Di dieu anjeun kedah ngatur diri langkung saé kusabab unggal pulau mangrupikeun tujuan. Aranjeunna sadayana ngagaduhan hotél sareng sadayana nawiskeun kirang langkung sami, tapi sigana kuring mah Upami anjeun resep ngojay, snorkeling sareng terjun di Filipina, tujuan anu pangsaéna pikeun Cebu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)