Colmar, didatangan permata Alsace

Colmar

Colmar mangrupakeun kota anu saé anu ngaluarkeun daya tarik dina sadaya opat sisi. Tempatna di daérah Alsace Perancis, caket wates sareng Jérman, maka seueur imah ngingetkeun urang ngeunaan gaya Bayern. Éta kota kaisar bébas anu ayana na parantos diucapkeun dina abad ka-XNUMX. Dinten ayeuna mangrupikeun tujuan wisata anu leres kusabab leres dilestarikan kota na anu lami.

En Colmar aya seueur anu katingali sanaos sanés kota ageung. Kota ieu ngagaduhan sababaraha bumi anu leres-leres dilestarikan sareng kota lami anu pantes ditingali, utamina dina Natal, nalika sadayana pinuh ku hiasan. Tapi Colmar langkung seueur tibatan ieu, janten kami bakal mendakan sadaya juru na.

La Petite Venice

Venise Petite

Upami anjeun angkat ka Rue de la Poissonnerie, dimana anjeun tiasa ningali imah-imah satengah kayu has warna-warni di sisi saluran sareng nuturkeun jalan ieu, anjeun bakal dugi ka anu katelah Petite Venise. Saeutik Venice mangrupikeun tempat menawan dongeng, ampir sapertos bagian lawas tina Colmar. Ti sasak Rue de Turenne sudut pandang anu pangsaéna dicandak kanggo nyandak poto impian tina daérah terusan ieu.

Rue des Marchands

Rue des Marchands

Ieu mangrupikeun jalan anu paling penting sareng pusat di kota Colmar, janten éta mangrupikeun kunjungan penting na, utamina upami urang nyarioskeun usum Natal. Éta ngagaduhan imah gaya Alsatian tradisional sapertos Casa Pfister atanapi Weinhof House. Salila usum Natal jalan ieu ngeusi lampu dina fasad sareng hiasan anu henteu paduli ka saha waé. Sésa taun éta masih jalan anu menawan pikeun ngalangkungan nganjang ka toko-toko na.

Tempat de l'Ancienne Douane

Di caket Rue des Marchands aya alun-alun ageung ieu, anu mangrupikeun salah sahiji anu paling penting di Colmar. Anjeun tiasa ningali éta Wangunan Koïfhus, kantor adat baheula ngalangkungan produk anu diekspor kedah diliwatan. Di jerona aya ogé patung Auguste Bartholdi.

Garéja Collegiate San Martín

Saint Martin

Garéja kolega ieu perenahna di pusat Place de la Cathedrale. Gereja asalna diwangun dina abad ka-XNUMX dina gaya Romanesque, sanaos teras direnovasi deui dina gaya Gothic, anu tiasa urang tingali ayeuna. Éta ngagaduhan permukaan anu matak menara luhur menonjol. Di jero anjeun tiasa ningali jandéla kaca patri, sisi chapel sareng organna.

Museum Unterlinden

Unterlinden

Musium ieu téh tempatna di biara baheula. Di jero musium urang tiasa ningali karya abad pertengahan atanapi Renaissance mimiti ku seniman lokal atanapi caket. Éta ogé pinunjul pikeun Isenheim Altarpiece sareng ngagaduhan sababaraha bagian anu bakal didatangan sapertos arkéologi, patung atanapi kaca patri.

Imah Pfister

Maison Pfister

ieu asli sareng éndah abad ka-XNUMX Mangrupikeun salah sahiji wangunan gaya Renaissance anu paling indah sareng terpelihara di Colmar. Tempatna di nomer 11 di Rue des Marchands anu kawéntar. Ti luar anjeun tiasa ningali galeri kai kuno sareng mural agama. Di caket imah ieu kami ogé mendakan salah sahiji gedong pangkolotna di kota, nomer 14, anu mangrupikeun gudang anu kagungan biarawati biara Unterlinden.

Maison des Tetes

Maison des tetes

Di caket Tempat Unterlinden mangrupikeun salah sahiji gedong paling penting di sadayana Colmar. Wangunan Renaissance ieu balik ti abad ka-19 sareng tempatna di XNUMX Rue de Tetes. Upami anjeun henteu cicing di hotél na, imah, anu parantos mangrupikeun Tugu Sejarah Perancis, ngan ukur tiasa ditingali ti luar, sanaos kunjungan éta pantes pikeun aslina. Dina façade na urang tiasa ningali langkung ti saratus rupa, maka nami Casa de las Cabezas. Dina bagian luhurna anjeun tiasa ningali sosok koper.

Garéja Dominika

ieu Garéja gaya Gothic ayana di Plaza de los Dominicos. Éta ngagaduhan gaya anu saé sareng diwangun ogé antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Pantes didatangan pikeun ngaregepkeun jandéla kaca patri abad ka-XNUMX anu indah, hal suci tina Virgin of the Roses sareng paduan suara ala barokah.

Pasar Natal

Pasar Natal

Éta henteu saluyu sareng waktos taun ieu, tapi anjeun kedah nyimpen kunjungan anjeun ka Colmar pikeun waktos pasar Natal na. Kota ieu menonjol pikeun ngagaduhan salah sahiji pasar Natal anu paling menawan ti sakumna dunya, ku jalanan dihias ku lampu sareng dijejeran ku lapak. Sakuliah kota, di tempat sapertos Petite Venise, Rue des Marchands atanapi Place des Dominicains anjeun tiasa ningali pasar-pasar hébat ieu anu dimimitian dina akhir Nopémber.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*